Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага

Плавателният съд изгубил управление, двама моряци са ранени
Обновена: 24 ное 2016 16:23 | 24 ное 2016 16:22,
168
Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага
Руският президент Владимир Путин на посещение на "Вицеадмирал Кулаков" . Снимка: архив, Ройтерс

Корабът за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" от руския Северен флот е взел на буксир дрейфуващ в Средиземно море украински плавателен съд след сигнал за бедствие от капитана му, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

По молба на капитана на бедстващ украински риболовен кораб "Вицеадмирал Кулаков" взе плавателния съд на буксир и го тегли към най-близкия пристан на остров Крит.

На украинския кораб е имало осем моряци, двама от които с наранявания. Плавателният съд изгубил управление на 21 ноември и две денонощия бил на дрейф. Спасителната операция е била затруднена от силно вълнение от 4 бала, бурен вятър и мъгла.

След приключване на спасителната операция и предаването на украинския съд на спасителните служби корабът "Вицеадмирал Кулаков" ще продължи да изпълнява задачите си в постоянната групировка на руските военноморски сили в Средиземно море, уточни руското министерство на отбраната. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА РУСОФИЛИ ИЛИ И ДА ИМА ТЕ СА МНОГО МАЛКО, ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА РУСОФИЛИ И ХОДЯТ ПО ЮРОДИВИ СБОРИЩА СА РАЗНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТКАЧАЛНИЦИ ИЛИ ДРУГИ ОТКАЧАЛНИЦИ. ТАМ НОРМАЛНИ ХОРА НЯМА.
59
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Щеше да тече разследване, а Русия държеше да разбере истинската причина."============Да, ама по това време още е имало живи в подводницата, ама разследването е по-важно...Хвала на такава логика.
58
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Първия интернет го измислят ПАК руснаците."вярно е, руснаците освен това са ОТКРИЛИ И САМОЛЕТА - ЛЕЖАЛИ СИ НА ЛИВАДАТА И ТОЙ МИНАЛ НАД ТЯХ. А това че България използва за пръв път бойна авиация, че произвежда самолети които след съветската намеса са спрени това за проруските елементи няма значение
57
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Според мен никой не трябваше да се доближава до мястото на трагедията, за да не се променят улики. Щеше да тече разследване, а Русия държеше да разбере истинската причина. Доближаването на външни фактори не винаги е желателно.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГЕРБ и Партия на справедливостта и развитието на Ердоган в Европейската народна партия ли са? Та ние в НАТО ли сме заедно с Турция ли сме? Защитава ме ли заедно евроатлатническите ценности ?Шефа на НАТО похвали ли Ердоган за напредъка на демокрацията по време на срещата в Инстанбул ?
55
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Първия интернет го измислят ПАК руснаците."Молодец! Тия руснаци всичко са измислили, само македонците са по-напред от тях.И да не забравя - РуССките нанороботи - най-големите нанороботи на света!
54
0
 
0
 
! Отговори
Кики преди 7 години
След това и психиатъра трябва да водиш на психиатър.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСтоун е американец, за сведение.И АНА ЧАПМАН БЕШЕ АМЕРИКАНКА, НО Я ИЗГОНИХА, НОАМ ЧОМСКИ И ТОЙ БЕШЕ АМЕРИКАНЕЦ АМА И НЕГО ГО ИЗРИТАХА ЗАРАДИ ПРОСТОТИИ
52
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ БЪЛГАРИЯ НЯМА РУСОФИЛИ ИЛИ И ДА ИМА ТЕ СА МНОГО МАЛКО, ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА РУСОФИЛИ И ХОДЯТ ПО ЮРОДИВИ СБОРИЩА СА РАЗНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТКАЧАЛНИЦИ ИЛИ ДРУГИ ОТКАЧАЛНИЦИ. ТАМ НОРМАЛНИ ХОРА НЯМА.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52ама какво ме интересува сорос бе вие напълно сте се сдухали
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като гледах видеото от събора на русофилит в българия горе долу добих представа какви *** пишат тук и как изглеждат. жалка картинка сте.
49
4
 
20
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Понеже някои споменават за неписани закон сред моряците, бих задала въпрос: Неотдавна руски кораб искаше да зареди гориво край бреговете на Испания. Някой "отгоре" нареди да бъде отказано. И Испания отказа. Е?! Русия просто направи "проверка". Не че наистина корабът се нуждаеше от гориво. Та къде е тук неписани закон сред моряците?!?!?!
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 и 41. Аз несъм русофил, но харесвам руснаците и съм контактувал доста с тах на черноморието. Ами вие сорос виждали ли сте го, или само ви се плаща да пишете простотии.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39И ТОВА НЕ Е ВЕРНО!!!! Първия интернет го измислят ПАК руснаците, по-скоро тогава са били в СССР, но на Хрущов му мръдва под лъжичката, пък и краварчетата му наливат в ушите ...."виж, ще те командват машини, те ще предават информация и т.н....". Това е документирано официално, как Хрущов забранява всякакви разработки по тази тема и руснаците спират дотук! А краварчетата, понеже са си безсъвестни и всичко крадът, продължават разработките. С колко открития е така.....
46
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАМИ ГЕРБ Е ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ ЗАТОВА ПРОРУСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ Я МРАЗЯТ. А ПУТИН Е СЪС ЕРДОГАН. ДАЖЕ ОРЪЖИЕ МУ ПРОДАВА ЗА ДА СТРЕЛЯ ПО БЪЛГАРИЯ
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е да се помага при нужда в морето. Моряците са мъже на място. Браво! Само не мога да си обясня, защо руснаците отказаха помощ от норвежците и оставиха морячетата на Курск да да загинат като мишки? Много дразнеща постъпка.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47поредните глупости които си ги вадите от да не казвам къде.
43
1
 
17
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Американците помагат само когато има полза за тях. Иначе дори и на децата си не дават пари, без да им ги върнат. Това са дебелокожи ***, които ги интересува само плюскането и телевизора.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До човека с бичащо истината не трябва да се споменава ли, аз поне съм ходил в русия и знам какво е докато вие живеете във фантазии.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"РУСНАЦИТЕ НАЙ-МНОГО ПОМОГНАХА НА ЕРДОГАН ЗАЩОТО Е БРАТ НА ПУТИН" а пък ГЕРБ е в една партия с Ердоган -Европейската народна партия. Да не забравям че заедно с Ердоган защитаваме евроатлантическите ценности в НАТО. Я прочети какво каза шефа на НАТО за Турция преди няколко дни на срещата на НАТО в Истанбул.