Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби

Руската ПВО бе приведена в повишена готовност
1 дек 2016 16:30, Елка Василева
205
Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби
Снимка: архив, Reuters

Украйна започна военни учения, които включват изстрелване на ракети близо до анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров, предаде Франс прес и допълни, че това може да влоши още повече отношенията между двете съседки.

Киев за пръв път организира такъв тип учения близо до Крим. Те ще продължат два дни. В тях участват подразделения за противовъздушна отбрана, военни дронове и ракети Ес-300, съобщи украинският военен говорител Володимир Крияновски за местен сайт.

"Никой няма да ни спре. Ще работим в интерес на украинския народ", написа в  Twitter президентът Петро Порошенко.

Той заяви пред служители на националната гвардия, че вече успешно са били изстреляни първите ракети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Руското военно министерство предупреди от своя страна, че тестването на украински ракети край Крим е опасен прецедент, предадоха Интерфакс и Ройтерс.

Бойни кораби от Черноморския флот на Русия заемат позиции край западните брегове на Крим, за да засилят противовъздушната отбрана на анексирания полуостров в отговор на започналите в района украински ракетни изпитания, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

В отговор на започнатите от Украйна двудневни тренировъчни ракетни стрелби Русия постави силите си за противовъздушна отбрана в повишена готовност и каза, че се надява ученията да не нарушат международните полети.

"Бойни кораби от Черноморския флот ще заемат позиции близо до западното крайбрежие на Крим, докато траят планираните от Украйна ракетни изпитания на 1 и 2 декември", каза руски военен източник в Крим, цитиран от РИА Новости. По думите му техните оръжия са предназначени на първо място за сваляне на тежки противокорабни и крилати ракети.

Украински военен говорител подчерта, че изпитанията се извършват в съответствие с международното право и на поне 30 километра от въздушното пространство на Крим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идва зима руснаците неможе да се позволят да нападнат украйна защото ще им врътне кранчето. Ах какое усирование :)
62
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе сложна работа. Тая нощ Путин активно ще се съветва с Чуркин тет а тет и за украинските ракети и за Ердоганушка, който опят забил нож във газушка.
61
0
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 7 години
Бобената газ от заднияти kюнец ли
60
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си вземем последно сбогом с украйна.
59
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Червената армия" в момента е вече изцяло кафява. Украинската също кафявее ускорено. Турската почти изцяло покафявя. Извод - кафявото е силно заразно и трябва да се пръска с флайтокс.
58
5
 
9
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
СПИРАМ ГАЗТА,И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.
57
16
 
4
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Браво Укра ,точно така , Украйна трябва да се въоръжи "до зъби" още повече "до гърло" с ПРЕЗЕРВАТИВИ -та никога повече да не забременява от "мечка", "слон" или "магаре" !!! Никога повече война между "шляхтичи" и "казачи" !!! Слава Презерватив Украини-Слава! Иване не пиши повече БАЙ ...всички го четем като МАЙ !!!
56
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна май може да исчезне от картата на света....
55
14
 
3
 
! Отговори
333 преди 7 години
Косово е в Европа.Щом претендират ,че са отделна националност нека бъдат.
54
5
 
21
 
! Отговори
шорошопитек преди 7 години
Укрите ще набарат май на теслата дръжката!Един ден е много и червената армия ще марширува на кресчатик!
53
10
 
30
 
! Отговори
заспал студент преди 7 години
До До 61 -Плюс това, Крим стана руски по ВОЛЯТА А НАРОДА ТАМ! НЯМА АНЕКСИЯ, ЗАЩОТО НЯМАШЕ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ, А САМО МИРЕН РЕФЕРЕНДУМ! ТОВА ЗАПАДА ГО "ЗАБРАВЯ".
52
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с гражданските полети е откровен цинизъм от путлеристите.
51
18
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нападнете ги, сега е момента... - двата им самальота са в Сирия...
50
12
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Ако кримчани бяха гласували на референдума за независима кримска република, нямаше да има никакъв проблем със суверинитетът и. По варианта ''Косово'' , Крим щеше да бъде признат от света. След което Крим можеше да сключи такива търговски, военни и политически договори с Русия, че на практика можеше да се смята за Руска провинция. А Русия нямаше да се смята за никакъв агресор и да търпи санкции.
49
1
 
17
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Кипър казваш, но Кипърската турска република призната ли е от някой друг освен Турция. В това е огромната разлика с Косово, която е реално първото изменение на границите в Европа и заради Косово последваха други подобни актове. Крим не е първия след Косово.
48
2
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
БСП беше изолирана в парламента до 2001-ва година, когато й се наложи да се съюзи с предишния управляващ тандем НДСВ+ДПС. Така че не пришивай ДПС там, където не трябва. Все пак сме живи хората, които помним какво се случваше през 1989, 1990, 1991 и т.н. години. ДПС винаги беше в съюз с СДС против БСП. Това, че на много хора не им харесва каква е демокрацията и пазарна икономика в България, не означава, че това не се е очаквало от разумните хора. Едни подрипваха и ревяха по площадите и извоюваха
47
13
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
''Украiна це Европа'' - въпросът е затворен и не подлежи на обсъждане.
46
4
 
19
 
! Отговори
Украинците са луди преди 7 години
Като се грижите за Украйна, що не нахраните този народ бре?Някак много удобно пропагандните "демократични медии" не отразиха протестите на украинците за по-високи пенсии и заплати. Ще направят някоя глупост платените оядени украински политици. Украинският народ започна да осъзнава, каква гавра си направи Западът с тях. Винаги народа страда! Българите да не се радват толкова, командният център на НАТО е до Пирогов. Аман от *** политици!
45
1
 
14
 
! Отговори
SpaceZ преди 7 години
До SpaceXПо повод налагането на "световен ред" "Косово" какво е според Вас: сръбска територия или независима държава?!?! Ако е независима държава КОЙ я призна и даде това право, че и без референдум само с решение на "косовският парламент!
44
18
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Джуджимир Путин е спокоен, защото си има Стивън Сегал.