Над 7000 мигранти - изчезнали или загинали през 2016 г.

Безмилостна статистика: На ден загиват по 20 души
16 дек 2016 22:36, Анисия Иванова
25
Над 7000 мигранти - изчезнали или загинали през 2016 г.
Снимка: БТА

Отминаващата 2016 г. стана рекордна по брой на загинали или безследно изчезнали мигранти в света - над 7 хиляди души, съобщи днес Международната организация по миграция, цитирана от ТАСС.

"От началото на годината 7189 мигранти и бежанци са загинали или са изчезнали безследно по световните мигрантски маршрути. Това е най-големия брой, установяван някога от организацията", заяви на пресконференция в Женева нейният говорител Леонард Дойл.

Той отбеляза, че всеки ден средно загиват по 20 души, така че може да се предположи, че до края на годината ще загинат още 200-300 мъже, жени и деца, пише БТА.

Говорителят припомни, че през последните две години са загинали или изчезнали съответно 5267 и 5740 мигранти и бежанци. При това над 60 процента от смъртните случаи и тази година, подобно на последните две години, са регистрирани по мигрантския маршрут в Средиземно море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ги броихте бе?!Може би ги пращат по бройка и ги броят на пристигане?!Дайте малко светлина в тунела!
6
2
 
7
 
! Отговори
Циник до анонимен преди 7 години
До анонимни 3, и 6Абсолютно верни, и точни коментари!България "кърви" всеки божи ден! За 27год.си тръгнаха над 3 000 000 души! И един "безпристрастен" журналист щеше да напише , по чии ръце лепне кръвта на тези 7 000 ( не че ми пука за тях!) Опитвате се да "трогнете" нас??!! Ми трогнете сатрапката Меркел - която ги покани! И на фона на нахлулите НЕЗАКОННО милиони в Европа - тези 7 000 са "коладерерал демедж!" В драпането за "кьор софра" в Европа те са готови на всичко! Хак им е !!!!!!!!!!!!!!!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над 7000 мигранти - изчезнали или загинали през 2016 г.Безмилостна статистика: На ден загиват по 20 души"Само толкова малко?! Жалко!!!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва числото на юрнали се към Европа - навирили копитата завинаги да е 1:1! Само така ще спре да се влачи тук тази гнус!
3
2
 
21
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
И какво са ми мили те? Гадна държава. Момичето ще ходи да проси за милостиня за онкоболната си майка, а скакалците ще се оплакват, че ги поставяли във нечовешки условия. Хайнрих Химлер.
2
2
 
7
 
! Отговори
аа преди 7 години
И в България загиват, но това е малко смешна смърт. За разлика от средиземно море, ние сме доста мекичка и удобна държава. Никакъв проблем ако се оплачеш, че ти е студено или си гладен, да ти помогнем. Главно умрелите тук са загинали заради незнание, глупост или омраза към неверниците - в последния случай - ти към тея хора бягаш, защо ги мразиш (глас в пустиня за религиозните фанатици).
1
2
 
26
 
! Отговори
Хммм преди 7 години
Малко са. При положение че се раждат по 10 пъти повече дневно това е направо нищо за тяхната цивилизация.