На борда на Ту-154 - 9 журналисти, 68 музиканти

Намериха и тяло на един от загиналите
Обновена: 25 дек 2016 10:30 | 25 дек 2016 10:30, Петя Славова
292
На борда на Ту-154 - 9 журналисти, 68 музиканти
Снимка: архив, Reuters

Тяло на загинал при авиокатастрофата със самолета Ту-154 е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.
Тялото е било качено на борда на спасителен съд.

На мястото на катастрофата са намерени документи на журналисти от "Първи канал" и тяло на загинал, заяви източник от руските силови ведомства, пише БТА.

На борда на разбилия се самолет е имало трима журналисти на руския телевизионен канал НТВ, заяви самата медия.

Още по темата

В Сочи е създаден оперативен щаб за издирване на отломки от падналия в морето самолет. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се.

"Рано е да се говори за нещо конкретно, президентът изчаква картината да се проясни изцяло", каза Песков.
По уточнени данни на борда на разбилия се Ту-154 е имало 92 души, заяви руското министерство
на отбраната

Осем души екипаж и 84 пътници е имало по уточнени данни на борда на разбилия се край Сочи самолет Ту-154, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Той посочи, че са издадени всички необходими указания за организацията на спасително-издирвателните работи. Създадена е и гореща телефонна линия към руското министерство на отбраната.

Във връзка с катастрофата за Адлер е заминала комисия на военното ведомство на Москва начело със руския заместник-министър на отбраната, генерал Павел Попов, каза Конашенков.

Сред пътниците е имало 68 музиканти от Александровския ансамбъл, както и девет представители на медии, заяви източник от аварийно-спасителните служби .Ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета Ту-154. Списъкът беше качен на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените в него пътници са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза"

Следственият комитет на Русия в момента изземва документация и разпитва лица, подготвяли разбилия се самолет за полета към Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.