НАТО: Целият свят е заплашен от тероризма!

Столтенберг обаче не вижда пряка заплаха от Русия
12 яну 2017 22:44, Елка Василева
43
НАТО: Целият свят е заплашен от тероризма!
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

"Ислямска държава" (ИД) е отговорна за терористични нападения по целия свят, трябва да бъдем предпазливи, опасността съществува навсякъде. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в централата на алианса в Брюксел.

ИД се опитва да се установи в Афганистан. Мисля, че трябва да останем в Афганистан много дълго - колко точно, това ще зависи от събитията на място, добави той.

Столтенберг отбеляза, че ИД губи територия в Сирия, а иракските сили за сигурност печелят терен в Ирак. ИД е в отбранителна позиция, обобщи той.

Трябва да стабилизираме държавите, от които произхожда тероризмът, те трябва сами да бъдат способни да противодействат, допълни генералният секретар.

Вярвам, че новата американска администрация ще остане обвързана с НАТО, получих такива уверения от новоизбрания президент Доналд Тръмп - той ясно заяви, че САЩ остават с НАТО, защото алиансът е важен за Вашингтон и за Европа, заяви Столтенберг в отговор на въпрос.

Не виждаме пряка заплаха от Русия за нито една държава от НАТО. Целта ни не е да предизвикаме, а да предотвратим конфликт, защото нападението срещу една държава от пакта ще задейства чл. 5 от договора от Вашингтон, посочи генералният секретар.

Той съобщи, че се наблюдават кибератаки срещу много държави от НАТО. Външно влияние над национални избори е неприемливо. Помагаме на държавите от алианса да се защитят, имаме екип, който може да бъде изпратен в държава, която има проблеми, добави той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички атентати в Турция са тяхно дело.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така няма заплаха от Русия?Президента ни казва точно обратното,бре кой да слушаме сега?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмат и Демокрация са братя при всички възможности мъка на човечеството дефакто няма режим в полза на нормалните хора
7
26
 
2
 
! Отговори
Путин преди 7 години
на годишното си "обръщение към нацията" каза "да, никой не отрича, че армията на САЩ е най-могъщата". Небуквален превод, но всички, които са го гледали видяха как Жужана се постави в партер. А да не говорим за НАТО, Жужовата армия е просто жалка в сравнение.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО да си гледа сбирките на офицерите травестити. Вече никой не го бръсне за cлива НАТО.
5
0
 
24
 
! Отговори
сюлейман паша преди 7 години
Тероризмът е зорлем създаден от НАТО.
4
22
 
4
 
! Отговори
смърт преди 7 години
за руските ***!!!
3
1
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Авеее нато мато, нали най опасни са вежливите човечета? Що така сменяте плочата
2
0
 
31
 
! Отговори
ууу преди 7 години
Светът е заплашен от НАТО - терористичният военен блок.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО: Целият свят е заплашен от тероризма!===редакторска грешка soryyyЗаплашваме целия свят със тероризъм е истинското заглавие !!!