За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев

Медиите в различни държави пишат за новия български президент
22 яну 2017 22:30,
89
За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев
Снимка: "Булфото"

Медиите по света отразиха встъпването в длъжност на новия български президент Румен Радев.

"Румен Радев стана петият президент на България в неделя и обеща да възстанови обществото, базирано на закона и почтеността", предава турската Anadolu Agency, цитирана от "Фокус.

Радев заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с партньорите на България, включително Европейският съюз, и че ще се „застъпва за правата и достойнството на своя народ", допълва изданието.

Македонската информационна агенция Independent пише, че Радев е встъпил в длъжност в неделя по време на церемония в катедралата "Свети Александър Невски" в София.

"В своето слово бившият генерал, който беше подкрепен от Социалистическата партия в страната, заяви, че ще работи за единно общество и демокрация и че той ще бъде президент на всички българи, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност", пише агенцията.

И китайската агенция Xinhua отбелязва встъпването в длъжност на Румен Радев.

"Аз ще бъде президент на диалога и помирението, сътрудничеството и баланса", цитира изданието новият български държавен глава.

Украинската агенция Укринформ пише, че Румен Радев е призовал гражданите и политиците към създаване на справедливо общество.

"Ние изгубихме енергия и време, но неотклонно се движехме в една посока, за да станем част от обединена Европа. Ние заедно трябва да изграждаме ново, по-справедливо общество, което се основава на законовите норми и морала, на принципите на свободата и справедливостта, общество, което не е заложник на миналото, а е творец на бъдещето", е цитиран да казва Радев.

Руската агенция ТАСС също отразява влизането на Румен Радев в президентската институция.

"Всички заедно трябва на основата на закона и морала, свободата и духовността да изградим справедливо общество. Общество, което няма да бъде заложник на миналото, а ще се стреми към бъдещето, ние трябва да направим това заради своите деца. Най-важното за всички нас е да осъзнаем своята сила, да повярваме в себе си и да вървим напред“, заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена му по-мъж и по-наперена. Речта която сричаше е все едно 1988
31
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами с началник дето не може да прочете два реда как да гледа гвардейчето ... Пък и то е българско гвардейче, а началника му е руснак. Най-вероятно се пита къде е попаднало и случава ли се това наистина. Много хора не могат още да повярват, че цялата тази порнография се случва.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо гледа уплашено гвардейчето кьм президента на Бьлгария? Направо е размазал снимката!
29
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чуждите медии да напишат и обяснят словата на Мики Маус за "чуждопоклоничеството", че е много интересно. Чужда държава посочва президента на България. Партия подчинена на чужда държава работила през цялата си история срещу България потготвя електоралната вакханалия за избирането на посочения от чужда държава. Като за целта използва грешки на ДНК, които са ментално руснаци, но странно защо имат Български паспорти. Та .. така за чуждопоклоничеството. Стойка Г на изток.
28
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли ще напише чуждата преса за т.нар. съпруга на президента. Бая жълти вестници ще захрани. Първо ще уточняват пола, после дали яде хора или само ги дере живи. Само форумните труженици на заплата при Решетников ще се опитват да обясняват колко красива и женствена е. Но и те ще правят това по поръка, а не защото наистина я харесват. Какво да се прави ... когато професията ти е да се излагаш по форуми истината не е твой приятел.
27
24
 
13
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Поздравявам господин Радев с песента баталюна на южен вятър
26
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До що така?"1200 лева за пришълец харчим без да работи..."---Що така, що не питаш твоя идол БАНКЯНСКАТА ТИКВА, що НИ ГИ ДОКАРА, а питаш Радев?Банкянският каапут не можа да се справи и сега се изсули като ку.чка изУЙ, а ти питаш Радев!? Я, не се прави на оня козел, Валери Съдранов!
25
26
 
13
 
! Отговори
що така? преди 7 години
Радев не каза дали ще продължим да приемаме и да храним нашествениците.Дори и не спомена за тази заплаха.1200 лева за пришълец харчим без да работи, при минимална заплата около 400 лева за работещ в България???Ще приемаме ли още пришълци - нито дума за това.
24
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Плевнелиев всеки ще е по-малко вреден за България.
23
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИма, ама май нищо няма за шапкаря в западните медии, нещо много го неглижираха нещо, виж източните медии много му се кефят, а няй-доволен е генерал Решетников...
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"... къде са отзивите на натовските държави, ..."---Отзиви има, при това - интелигентни. Трябва да знаеш езици. Нашите медии затова препечатват избирателно, защото обективните коментари за президента не им отърват. А ти си мисли какво ти поднасят ... ако можеш, де! :):)
21
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 7Не се преструвай, че не разбираш. Това, което е направил е обект на разследване на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /с други думи, установяване на различни видове корупция/."Избрахме си президент, а не монах." - Целта беше да бъде избран отговорен човек. Кой изоставя семейство с деца на 7 и на 10 години?Ти сега се радваш, защото разчиташ на нещо, ако на власт дойде партията, която го номинира. Никого не можеш да заблудиш!
20
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7 Същото важи и за Плевнелиев,той също е разведен с втора жена ,но никой не го натякваше,а Тиквуна също е разведен.Те какъв пример дават на младото поколение?
19
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световните медии гърмят и трещят идат лоши времена за триполовите.
18
1
 
12
 
! Отговори
norge преди 7 години
shte vidim kakvo shte napravi za sega sme vav zatishie chakame sas interes
17
1
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Единствено е интересно мнението на Xinhua.
16
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерала е п*и*ч и половина.Такава порода днес рядко се среща.Затова трябва да си го уважаваме,за да ни уважава и той.Нали така.
15
18
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито и успех,г-н президент.Народа е с теб.
14
13
 
46
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Не вярвам да си бившата му жена.Тя изглежда по-интелигентна.А ако все пак -си,или пишеш от нейно име,престани да се излагаш.Избрахме си президент,а не монах.За държавата е важно да е принципен,последователен в действията си,балансиран и да следва обещанието си,че ще работи преди всичко за интересите на страната.Ако имаш някакви претенции към него,можеш да ги отправиш лично.Нас това не ни интересува.
13
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакаме много президентски укази и референдум за президентска република.