Мексико потвърди – няма да плаща за стената със САЩ

Въпросът не подлежи на преговори, заяви външният министър
27 яну 2017 08:36, Елка Василева
46
Мексико потвърди – няма да плаща за стената със САЩ
Луис Видегарай. Снимка: Reuters

Мексико няма да плаща за стената, която президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да построи по границата между двете страни, заяви отново мексиканският външен министър Луис Видегарай. Той подчерта, че този въпрос не подлежи на преговори, предаде Франс прес.

"Има неща, които не подлежат на преговори, неща, за които не може и няма да се преговаря", каза Видегарай на пресконференция във Вашингтон.

Още по темата

"Наясно сме, че това е начало на нови отношения с президента Тръмп и с неговото правителство. Както заяви президентът Пеня Нието, ние сме готови да преговаряме. Имаме ясни приоритети и цели", добави ръководителят на мексиканската дипломация.

Той пристигна във Вашингтон начело на мексиканска делегация, за да подготви визитата на президента Нието, която бе насрочена за 31 януари. Но вчера Нието се отказа от посещението, след като президентът Тръмп заяви, че ако Мексико откаже да плати за стената, мексиканският президент няма защо да идва във Вашингтон.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МексикостенаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Мексиканците пренасят наркотици през границата и увеличават престъпността в Сащ.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава стена ни е нужна и в България.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 10От Мексико идват голяма част от престъпниците и е нормално да има стена. Мексико трябва да спре притока на престъпници или да плати стената.
10
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е най лудия и безмозъчен президент до сега:)
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, защо след 1989-та година започнаха да издигат стени между държавите, а преди това нямаше, с изключение на Берлинската стена, но това е друг случай. Доколкото разбирам демокрацията и свободното движение на хора се осигурява с стени по границите.
8
3
 
13
 
! Отговори
сс преди 7 години
Защо всички тълкуват плащането директно. Тръмп просто каза, че по един или друг начин ще вземе тези пари от Мексико. Дали ще е нови данъци за внос или някакви допълнителни такси. Надали е имал в предвид директно плащане.
7
15
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
То стена не им трябва. Половината граница е пустиня и живо пили не минава от там, а този ненормалник иска стена. Май не познава географията на страната си :)
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще платят като попове,като преразгледат Нафта,ще платят по друг начин!Не може ,да прехвърляш необложени долари и да вкарваш дрога !
5
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз например решавам да правя стена между мен и съседа и най нагло искам да го накарам да плати цялата стена. Такава простотия няма никъде в който и съд в която и точка на света да се спори по тоя въпрос никой няма да ти каже комшиятати иска стена обаче ти ще я платиш! Но в мозъка на Тръмп явно може дИмУкрация ко да праишшш
4
11
 
6
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Не американци прескачат стената а мексиканци. Вината е в мексико, че пуска гражданите си минават от там а не през кпп. Стената ще я платят мексиканците в сащ
3
16
 
10
 
! Отговори
тТт преди 7 години
Светът бавно, но СИГУРНО отива към 3-та Свтовна война. Просто е неизбежно! Стени, "завеси", двулични политици, корупция, миграция, монополисти...
2
12
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
не само че ще я плати но ще им излезе в пъти по - скъпа от това което им предлага в момента Дони Трамп
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който порьчва музуката той май трябваше да я плаща? Или ако регламента се е променил тогава да си искам парите обратно от тьщата?