Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни

Изрично се забранява влизането на сирийски бежанци
Обновена: 28 яну 2017 09:22 | 28 яну 2017 09:15, Александър Попов
227
Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи предаде Франс прес.

"Въвеждам нови мерки за контрол, които да държат радикалните ислямски терористи вън от Съединените американски щати", каза Тръмп в Пентагона след церемонията по встъпването в длъжност на новия министър на отбраната Джеймс Матис.

"Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница".

Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ".

Държавният глава спомена загиналите при терористичните нападения на 11 септември 2001 г. и каза, че САЩ никога няма да забравят уроците, научени в онзи ден. Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
29
 
! Отговори
do либерасдта преди 7 години
Да, има много различни народностни групи в тия държави, но последните 5 години се наблщдава отганизирано прехвърляне на ислямски нашественици с цел създаване на халифат отвътре. Точно това трябва да се пресече сега, защото те радикалзират и тия, които са се установили тук отпреди. Нали знаеш помиятите как стават агресивни като заформят глутница - е това сега трябва да се пресече и точно тук баба ти Щмъркел се провали.
111
11
 
23
 
! Отговори
Луда работа преди 7 години
Е това е САЩ. Първо запали Сирия сега, ни лук яла ни мирисала.
110
11
 
5
 
! Отговори
Трак преди 7 години
Ще гаси пожара с пикане.Важното е , че русофилите ще лъхат изпаренията.А после като добри *** ще викат "дай бате още , молим ти са,светофара покаа- портокал".
109
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото башибозука не идва от Саудитска Арабия. Саудите за за ***, но не по този начин. На тях трябва да им се отнеме петролната далавера и ще си останат една гола пустиня без никакво влияние в арабския свят.
108
3
 
12
 
! Отговори
Циник до срав преди 7 години
Те и заради това - Брексит! Писна им на англичаните - да хранят световната мъ*рша! А трансполови либерастчета, като теб - ще превърнат Европа в джамахирия!
107
13
 
12
 
! Отговори
Сравнение преди 7 години
Забавно е да наблюдаваш русофили-фенове на Америка. До расистите: да ви напомня, че във Великобритания има в ПЪТИ повече черни и араби, отколкото в Германия. В Америка само чернокожите са 40 милиона, а латиносите около 50. Във Вашингтон 70 процента от населението е чернокожо. А в Русия мюсюлманите са в ПЪТИ повече отколкото в оплюваната от л..унатиците Германия. Иначе продължавайте да мечтаете за нова ялтенска конференция и разделяне на света между луди ***. ЕС ще стане по-силен.
106
1
 
20
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
"Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ".ТОГАВА ЗАЩО САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ Е ВКЛЮЧЕНА В СПИСЪКА ?
105
1
 
6
 
! Отговори
Циник до сравнение преди 7 години
Стига си говорил глупости! Великобритания беше ( и е) втората по мощност икономика в съюза!
104
2
 
16
 
! Отговори
do сравнение преди 7 години
Колкото и да се пенявиш историята е факт - Германия два пъти е била побеждавана от англо-саксонците особено, когато са в съюз с Русия. И това е така защото немците са откачалки - като им пуснеш една муха и стават маниаци, например преди бяха маниаци на тема бяла раса, а сега са маниаци на тема мултикултурализъм. Е всяка шизофрения се наказва от трезвите англо-саксонски и руски сили.
103
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не мога да ви постна "една разбивка" колко струва на германския, и европейския данъкоплатец издръжката на едно семейство тарамбуки - на месец! Милиарди - взимат от устата на децата ни - за да обгрижват убийци неработили 1 СЕКУНДА за Европа...и не платили и 1 СТОТИНКА данък!
102
7
 
12
 
! Отговори
Сравнение преди 7 години
В добро или в зло ние сме винаги с Германия. Този път обаче сме на правилната страна. Англо-саксонците се простреляха в крака. Искат да владеят света, но вече не сме 19 век. Запомнете от мен едно: от протекционизма на САЩ най-много ще спечели Китай и Германия (ЕС). Неслучайно цяла Америка пищи срещу Тръмп. Усещат хората накъде ги води оранжевото ***. Великобритания дори не я споменавам. Те нито имат индустрия, нито нещо което да предложат на света. Жестоко комплексирани са от немското превъзх
101
0
 
5
 
! Отговори
Bb преди 7 години
Mnogo pravilno bravo na tramp borisov merkel da vsimat primer ot tramp a i gen.radev s putin dobri otmo6enia s kitai i umnsts d erdogan tarikata miliarder ne da ni probutva migrsnti i to kakvi. Bravo na garzite ne im puka ot turzite erdogan garzite nai niskata pensia 500 eur rumania 300 eur. Bg 135 lv besobrasie podigravka no 4engeta agenti 980 lv ami ne vseki moje da e donosnik mrasnik s karton4e a posle mutra molioneri proverki sa tah nama davat darenia
100
1
 
13
 
! Отговори
do 135 преди 7 години
Нали се сещаш, че след ограниченията за "крадливите комунисти" (визираш най-вероятно белите имигранти от източна европа) ще дойдат и ограниченията за самите германци. То тия милиони алахакбарски гърла трябват кинти за да се хрантутят, а да не говорим, че покрай тях вървят още милион ханъми, които по шериата не трябва да работят, а да стоят под ключ в харема, сещаш ли се?
99
2
 
2
 
! Отговори
Циник до 132 преди 7 години
Взе ми думите от устата! + 1000!
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 120ПРАВИЛНО. ЗАЩО ДА ДАВАТ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ НА КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪРВО ОГРАНИЧИ ЕВРЕИТЕ, СЕГА АРАБИТЕ.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiroЩе умра от кеф ако забрани на Моше даянски да влиза в САЩ и тези които са там да ги депортира в руската *** при техния духовен лидер, където им е мястото. Такъв неистов вой ще има, че чак Ленин ще се обърне в гроба, уффф в мавзолея исках да кажа.
95
3
 
13
 
! Отговори
do 120 преди 7 години
В днешната Германия започна постепенно орязване на социалните придобивки, за да може да се изхранва милионния башибозук и скоро орязването се очаква да се задълбочи, особено след като почнат да вземат по заводите им алахакбар.и съгласни да бачкат без осигуровки и на два пъти по-ниски заплати. А да не говорим какво ще стане след като им дадат права да гласуват - ще видиш как убиват незабрадени германки и такива толерасти като тебе с камъни.
94
0
 
3
 
! Отговори
izh преди 7 години
Аидее, почна се!!!
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** от катуна против Германия, начело с ориенталеца шулц