Съдия спря ветото на Тръмп, няма да връщат хора с визи

Номиниран за Оскар иранец попадна под обхвата на имиграционните рестрикции
Обновена: 29 яну 2017 09:26 | 29 яну 2017 08:51,
121
Съдия спря ветото на Тръмп, няма да връщат хора с визи
Снимка: Reuters, архив

Съдия забрани временно връщането на хора от страни, попадащи в обхвата на имиграционните ограничения на Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Тръмп ограничи влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански страни.Засегнати са гражданите на Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен.

Още по темата

Съдията от Бруклин Ан Донъли издаде това разпореждане, след като бе сезирана от адвокати на Американския съюз за граждански права. Решението на съдийката забранява на граничните полицаи да връщат всеки, който идва в САЩ с валидна виза от засегнатите от ограниченията на Тръмп.

Решението се отнася и за онези, които имат одобрена молба за статут на бежанец, пояснява Асошиейтед прес.
Според Американския съюз за граждански свободи заповедта на съдийката ще засегне между 100 и 200 души, задържани на американските летища или транзитни зони.

Междувременно Американската академия за филмово изкуство каза, че един от номинираните за наградите Оскар - иранския режисьор Ашгар Фархади, може да попадне под обхвата на имиграционните ограничения в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Лентата "Търговският пътник" на Фархади е номиниран за Оскар за чуждоезична лента. Иранската актриса Таранех Алдусти, снимала се в номинирания за наградата филм, пък заяви, че ще бойкотира церемонията за престижните филмови отличия, за да протестира срещу указа на американския президент.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: оскарсъдияТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
7
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Без да се обиждаме драги ми русофили, това да не вие русийка?Окупатора диктатора путин, който решава всичко което му се доиска! Америка, страната на свободата вьзможностите и сьдебната власт!
11
5
 
16
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
В Европа не само не го харесват ,тях ги е страх от исляма.Но вече и нямат защитници като Тръмп .Напротив населението е разбрало ,че е само срещу ислямизма, подкрепян вече публично и от правителствата като Меркел ,Юнкер ,Могерини ,Борисов . Мога да изброя страни по категории .Неспасями:Белгия,Швеция,Финландия,Дания ,Франция,Германия .Спасяеми само в съюз могъщи сили;Испания,Португалия,Италия .Силно спасяеми -страните от изт Европа .
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тръмпеда няма да му е лесно. Вече и сенатори с много пари застанаха срещу него. Трябва да внимава много с расистката си политика. Това е САЩ,а не държава от Европа! Ще запали вътрешен конфликт, който ще свърши зле
9
3
 
21
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Това е проблема.Хората на запад не харесват исляма ,но някакви предатели в техните страни свързани с ислямски пари наемат адвокати и паразитират над запада с неговите демократични закони . Като капак в някой западни страни мюсюлманите са 1/3 (Белгия) И проблема вече става просто нерешим .В щатите ще се справят (просто ще спрат приема),но в ЕС май няма голям шанс .
8
3
 
23
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Това е проблема.Хората на запад не харесват исляма ,но някакви предатели в техните страни свързани с ислямски пари наемат адвокати и паразитират над запада с неговите демократични закони . Като капак в някой западни страни мюсюлманите са 1/3 (Белгия) И проблема вече става просто нерешим .В щатите ще се правят (просто ще спрат приема),но в ЕС май няма голям шанс .
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОГРАНИЧЕНИЕТО Е ВРЕМЕНО ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА. НЯКОИ ХОРА ПРАВЯТ ИЗКУСТВЕНИ СКАНДАЛИ.
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Конгреса има право да отменя президентски укази но в момента там са само републиканци и те искат политиката на Тръмп.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЧИ СГС МОЖЕ ДА ОТМЕНИ ИЗБИРАНЕТО НА РУМЕН РАДЕВ ЕЙ ТАКА
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това да не ви е другаря радев
3
5
 
15
 
! Отговори
ф преди 7 години
Трудна работа ,ако ще се явяват някакви защитници .Така се загуби войната във Виетнам . Но все пак Тръмп не му пука .Сега е момента да си поставим условията.Който искана запад да се откаже от исляма.Другото е 11 септ,ИДИЛ и т нат.Който иска ислям да отива в Иран ,Ирак ,Египет и Пакистан и да се бомби с останалите. 11 септ беше следствие на мирното отношение към тази не мирна религия.
2
6
 
10
 
! Отговори
ф преди 7 години
Трудна работа ,ако ще се явяват някакви защитници .Така се загуби войната във Виетнам . Но все пак Тръмп не му пука .Сега е момента да си поставим условията.Който искана запд да се откаже от сляма.Другото е 11 септ,ИДИЛ и т нат.
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
решението на съдията е нищожно