Бивша секретарка на Гьобелс почина на 106 години

Докато работела за него, не знаела нищо за Холокоста
30 яну 2017 13:47, Елка Василева
42
Бивша секретарка на Гьобелс почина на 106 години
Брунхилде Помзел. Снимка: БТА

Брунхилде Помзел - бивша секретарка на министъра на пропагандата на Третия райх Йозеф Гьобелс, почина на 106-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Помзел прекарала по-голямата част от живота си скромно, без публични изяви, докато германски вестник публикувал интервю с нея през 2011 г., предизвиквайки вълна от интерес към един от последните живи представители на вътрешния кръг на ръководството на Третия райх.

За смъртта й потвърди пред Асошиейтед прес Кристиан Крьонес, режисьор и продуцент на документалния филм "Един германски живот", пише БТА.

Във филма Помзел говори за трите години, в които е работила за Йозеф Гьобелс, отговарял като министър за разпространяването на нацистката идеология от вестниците и по радиото.

Крьонес каза, че Помзел звучала добре, когато се чул за последен път с нея на рождения й ден на 11 януари. По думите му тя починала в съня си в своя дом в Мюнхен в петък.

Помзел твърдяла, че докато работела за Гьобелс, не е знаела нищо за концлагерите и Холокоста, а впоследствие била измъчвана от чувство за вина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тази е шила скъсани чорапи...........и доживяла в измъчване от вина цели 106 години! без угризения сигурно щеше да стигне 601.
11
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След падането на комунизма, Полша намали жертвите от техните лагери с 2 милиона и половина, защото просто физически е невъзможно за три месеца да изгориш 4 милиона човека, без следа да оставиш. Но Натаняху продължава да повтаря 6 милиона....и повечето хора као ги питаш ще ти кажат 6 милиона.
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иситнска арийка106 години
9
13
 
34
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Интересно как преди края на WWII никой не е признавал и не е позволявал на ИЗРАЕЛ да си направи фалшивата държава насила на палестинска територия а благодарение на ХОЛОКОСТА и как всички опяват горките еврейчета и ето ти ХОП след сумати убийства на невинни палестинци държавата ИЗРАЕЛ вече призната от "големите" риби където еврей управляват и банки и всичко ! ХОЛОКОСТ не е имало или поне не е това което "историци" го описват с газови камери и други такива измислици и 6 милиона загинали .
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апропо от Англия може да се купи литература и да се прочете. Поне да се сравнят мнения.
7
10
 
28
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
То си е доказано, че е хиперболизирана цялата история. Има жертви има и скелети заради тиф- точно така изглеждат жертвите и англичаните признават, че става въпрос за епидемии, а не за системно недохранване. После градят комини и пещи и т.н. Научно изследване на фактите е забранено, осопрването им води до затвор..нещо като инквизицията и вярата в Бог. ха си се усъмнил, ха си на кладата. А модерната клада те гори бавно и по-мъчително от средновековната.
6
6
 
14
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Йозеф... малко евреин бил тоя немец.
5
5
 
15
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Нищо не се случвало...Никой не е чул...
4
15
 
37
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Много просто - може би е нямало Холокост??? Може би са го измислили малко по-късно.
3
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, че не е знаела. Как ще знаеш за нещо дето го е нямало. после много хора като нея са научили и продължават да учат и да чувстват същата тази вина , за която и тя говори... комплексът на съвременна Германия...
2
6
 
25
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Измъчвала се от чувство на вина. Явно този тип мъки действат удължаващо на живота.
1
20
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми не е знаела, защото го измислиха по-късно, като трябваше да строят израел