Гневът на румънците: Хиляди скандираха: "Крадци!"

Протестиращите искат правителството да оттегли спорно постановление
Обновена: 3 фев 2017 06:33 | 2 фев 2017 22:39,
42
Гневът на румънците: Хиляди скандираха: "Крадци!"
Снимка: Reuters

Хиляди души отново се събраха на площад "Виктория" в Букурещ тази вечер в поредния протест срещу постановлението на правителството, което декриминализираще някои корупционни нарушения. Хиляди излязоха на улиците и в други градове, предаде Romania Insider.

Още по темата

Към 20:30 часа протестиращите на площад "Виктория" са били 40 000, предаде "hotnews.ro". Хората викат "крадци" и настояват за оттегляне на решението на правителството.

Протестиращите искат правителството да оттегли постановлението. Премиерът Сорин Гриндяну заяви по-рано днес, че кабинетът няма да направи това.

Това е третият пореден ден на протести, след като вчера 120 000 души се събраха пред сградата на Парламента, а по улиците на градове в страната излязоха близо четвърт милион души. Това са най-масовите протести от 25 години в страната.

Мирните протести в Букурещ обаче завършила с насилие, след като няколко хулигани нападнаха жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5"Деймос" е ужас. Народ е "демос"Само че, когато българите протестираха и искаха оставката на правителството за назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, тогава демокрацията беше нещо лошо, а протестиращите бяха "***", "наркомани" и т.н.Няма какво да ги стигаме румънците. Просто трябва да се оттървем от червената *** у нас.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кога ще ги стигнем румънците?
3
10
 
17
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Румънците усетиха " ползите " от ЕС , унгарците се обърнаха към Русия , само българина дреме дълбок зимен сън и събуждане не се очаква.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето така се започва една война така стана в Сирия , после в Украйна и сега е ред на Румъния .Румънците слушат съдят политици а ние тука не все са невинни..Ицо Бисеров невинен , Станишев невинен
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънският народ е за тука в мутроландия Да видите как мутрагените ще бягат като *** от х.й! Румънският народ не търпи да си правят майтап на голо ду.е! Къде сте вие тавариши и новоизлюпени господа? Докога ще търпите да ви правят на май.уни? На всичкото отгоре не година две или пет а цели 27 години!!? Такъв народ си заслужава клатенето на задна прашка!