Британски министър: България е сред мишените на Русия

Фалън обвини Москва, че се стреми да отслаби НАТО
3 фев 2017 07:38, Елка Василева
210
Британски министър: България е сред мишените на Русия
Майкъл Фалън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС.

Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия, подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

"Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници", заяви британският министър на отбраната.

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на "дезинформацията по съветски образец" и по-конкретно на "такива средства за предаване на информация като телевизия "Раша тудей", призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
4
 
! Отговори
Българан преди 7 години
До хехеНай-добре е българофил.
95
2
 
5
 
! Отговори
Верно преди 7 години
До хехеПроблем им е, защото нас ни имат за покорна колония без армия и с управленци марионетки, а Турция е мощен самостоятелен играч с една от най-силните армии в света и я управлява диктатор.
94
10
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
В Америка - над 3000000 руски имигрантиВ Германия - над 1000000 руски имигрантиВ Русия - 0 американски имигранти, 0 немски имигрантиПък вие си пишете каквото ви душа иска... хахаха. :)))
93
6
 
16
 
! Отговори
хехе преди 7 години
До Чапайпо добре русофил ..отколкото американофил! видяхме ги тези американци ...за 25 години що поразий направиха ....дето Американски ботуш стъпи ...само война хаос и кръв !
92
7
 
22
 
! Отговори
ABC преди 7 години
Унгария преговаря с Русия за доставки на газ, но на Виктор Орбан нищо не смеят да кажат. На България все размахват пръст и ни плашат с Русия!
91
5
 
22
 
! Отговори
хехе преди 7 години
заначи Турция (НАТО-вска държаваа) може да си върти търговия с Русия, да си гледа интересеите в туризма .. да си строят газопроводи ...да атакуват взаимно и координирано Ислямистите в Сирия ... И за НАТО не е проблем ...а когато в България се напише една про-Руска статия ..или някой политик се изкаже мило за Русия ...това е ПРОБЛЕМ ?Аре марш бе учи на демокрация някой друг !
90
4
 
20
 
! Отговори
Доброжелатели преди 7 години
Западът имаше 27 години, за да покаже колко ни люби и иска. Особено тия на Острова хич не сме ги карали да развиват противобългарски кампании. Съжалявам.
89
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже с България им се провали опита за губерния насъскаха сърбите да ни нападнат след съединението. Никога не трябва да се вярва на Москва.
88
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия никога не е давала. България е това което великите сили откъснаха от руския проект"задунайска губерния"
87
3
 
12
 
! Отговори
Нали бяхме лошите? преди 7 години
Нали не искаха българи? Нали сме направо вредни за тях? Я да си уточнят дали ги сърби или ги боли.
86
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Да, мишена смеКакви пари ни дават?! Преди три години (а дали не бяха пет?) бяха определили цена от три милиарда за строежа - това са пари, които ние трябваше да изплатим! Какво ни дават?!
85
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не само България. После посолство си проси покани. Къш, къш, къш от сюда!!!
84
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В така наречения Санстефански мирен договор не фигурира никакво ''освобождение на България''
83
8
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ertИ не само на английските! И на американските бомбардировачи. И причината е само една: по време на ВСВ само тези две държави са имали подобни самолети, способни да поразяват цели дълбоко в тила на врага. Руснаците също са опитвали, но сме им били твърде далече.
82
11
 
2
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
''Осбобождението'' е манипулативен Проект на Русия тогава , по принцип има само Санстефански предварителен мирен договор между Русия и Османска Империя тоест България не играе никаква роля
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санстефанският договор изостря силно отношенията между Русия и останалите Велики сили. Споровете между някои от тях обаче са били поради неспазването от страна на Русия на предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г., като част от тези спорове са решени с Лондонското споразумение от 30 май 1878 г., предхождащо Берлинския договор, който окончателно преразглежда условията, договорени в Сан Стефано.
80
4
 
17
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Онзи ден празнувахме жертвите на комунизма. А през останалите 364 дни от годината празнуваме жертвите на капитализма!
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочети за Санстефанския предварителен договор да се уграмотиш , вмесато да слагаш минуси без да знаеш и разбираш
78
7
 
21
 
! Отговори
Да, мишена сме преди 7 години
Русия иска да ни построи Южен поток от който ще получаваме транзитни такси и газ без да сме зависими от Украйна, Молдова, Румъния... от всички през които сега получаваме руската газ.Но ние сме юнаци и няма да позволим руснаците да ни дават пари. Гладни ще стоим, но няма да вземем пари за кефа на НАТО. В същото време американските фирми си търгуват с Русия, Европа си строи Северен поток-2, а ние се плюем на русофили и русофоби.Да им го начукам на НАТО-то
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Алиансът трябва да стане конкурентоспособен"Защо не е конкурентоспособен? Бюджетът му е 40 пъти по-голям от военния бюджет на Русия, всички западни технологии са на разположение за НАТО! Ако при това положение НАТО не е конкурентоспособен съюз тогава по-добре закривай.