САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!

Посланикът на Вашингтон в ЕС разочарован от антиамериканизма
Обновена: 5 фев 2017 09:04 | 5 фев 2017 08:51,
189
САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!
Снимка: Reuters, архив

Избраният от Доналд Тръмп за посланик на САЩ в Европейския съюз Тед Малох разкритикува Общността за антиамериканизма, подчертавайки, че именно Вашингтон е помогнал на Стария континент да се възстанови след Втората световна война, предава Sputnik, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Малок призова европейците да покажат благодарност за приноса на САЩ за възстановяването на Европа, а не да проповядват антиамериканизъм.

"Нека си спомним, че САЩ са страната, която доведе до възраждането на Европа след Втората световна война. Това бяха нашата кръв, нашата пот, нашите сълзи и нашите пари, които направиха Европа такава, каквато е. Би било добре, ако имахме малко благодарност, а не това, което имаме сега - антиамериканизъм", коментира Малок в интервю за британската редакция на телевизия RT. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
11
 
18
 
! Отговори
Курти преди 7 години
САЩ се готви за война и за това се налага всички компании да се върнат обратно в страната.Русия също ще нападне и превземе прибалтика и източна Украйна.Светлият лъч за Европа се явява вишеградцката четворка ,всичко друго е ислямизирано ,старо и в упадък.Полша ще стане мотора на Европа,във Румъния се случват също чудеса,Германия и Франция са бита карта и бъдещето не е във тях
114
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека ти кажа нещо и за магистралите тръгва един камион от Франция купува конци за гуми от Румъния и ги кара във Германия и за цялата тая дандания не плаща почти нищо преминавайки оттук два пъти. Каква ни е ползата от ЕС само Германия и Франция имат полза от ЕС, а за теб санкции и шенгенски визи.
113
10
 
28
 
! Отговори
Защо сме Анти преди 7 години
Американския цинизъм няма граници . Нека си изтеглят войските от Европа . Германия знае как да създава армия , а икономиката и не се дължи на пи*кливия план Маршал , а е създадена въпреки американската окупация
112
6
 
23
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Тръмп, Мей и Путин влизат в ролята на Рузвелт, Чърчил и Сталин. Целта им е разтурване на Европа и контрол над нея. Питам - ще им се оставим ли? Или пак ще обявим ЕС за виновен в нещо.
111
9
 
14
 
! Отговори
до 135 преди 7 години
Какво изнасяш ти за ЕС бе пундяк, те какво и колко внасят да си виждал български стоки в магазина. Hие не можем да им сложим мито свикнали сме в поза партер.
110
3
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
От прословутия план Маршал равен на 120 млрд. сегашни долара (12млрд.$ от 1947-51г.), 30% са за Британия, а 11% за Германия - тоест 13,2млрд. днешни долара. Това е представлявало помощ от 16,5млн. т. пшеница в продължение на 4 години. ТОВА Е !!!
109
4
 
33
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
След като нахлуха в Европа заедно с британците, САЩ разрушиха с бомбите си 5 млн. сгради в Германия избивайки 2 млн. души. Конфискуваха най-голямата автомобилна компания в Европа - ''Оpel'', най-мощната химкомпания -''BAYER'', стотици фабрики, 600 патента, космическата програма на райха с В. фон Браун и още 200 000 немски учени заминаха за САЩ.
108
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - 123 - Това не е вярно. Плана "Маршал" предвижда помощ и за държавите от зоната окопирана от СССР, но "братушките" не разрешават да се възползваме.
107
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евролибаралната крадлива шайка бюрократи да си налягат парцалите края им се вижда. На колене само като споменавате името на Тръмп и Путин просете пощада за да не копате отново в урановите мини.
106
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Европа е помагала и САЩ е помагал,какви са тези констатации че не сме благодарни.Лошото е че в последните години Щатите забъркват кофти ситуаций и после Европа да обира негативите.За това посланникът нищо не казва.Защото ако не беше тази Арабска пролет,забъркана от САЩ,нямаше да я има и тази криза с мигрантите и Ислямска Държава ...и и и...и и и.Не можеш да бъдеш световен жандарм и всички да те обичат.....не става.
105
5
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Чудя се за какво ни е ЕС, то е като Комунизма- ще речете защо? Ами ЕС храни един бюлюк безполезна администрация, десетки хиляди депутатчета и обслужваш персонал, разни ненужни мисии и накрая добре се грижи за политическите апаши-крадци. Народът е казал: Виновен е не този който яде баницата, а..... кой дава еврофондовете без да следи до къде стигат те. Разни порожамовци са прави - няма контрол - ще крадат. Който дава парите той трябва да контролира до последно евро. Иначе и аз да съм ..гарван гар
104
3
 
26
 
! Отговори
Курти преди 7 години
А кой създаде САЩ бе Г-н посланик? Благодарения на нашата кръв,сълзи,пари и пот днес САЩ съществува.Обезлюдаваха се цели държави за да се засели днешен САЩ,ирладдците от 8 милиона ги стопихте на 4 милиона,създадохте им картофената криза и невиждана по размери смъртност и миграция в посока САЩ.Айде бъдете малко благодарни на Европа
103
4
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И ние сме изключително благодарни за бомбардировките на София и за това, че САЩ и останалите хубостници вадиха на умряло куче нож..
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търтеите в Брюксел са като наакани от известно време. Май е време седянката там да се разваля, а някои от тях трябва да бъдат съдени.
101
3
 
10
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Би било добре, ако имахме малко благодарност, а не това, което имаме сега - антиамериканизъм", коментира Малок в интервю за британската р'едакция на телевизия RT.Когато новия американски посланник в ЕС дава интервю за руска телевизия и прави коментат, който сее разединение сред 2-*** големи съюзници, нещата започват наистина да замерисват...
100
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТРЪМП Е ПРАВ, ПОМОГНАХА И ТО МНОГО,НО КОГА ТЕЛЕТО Е БЛАГОДАРНА НА КРАВАТАТАКА ПРИ НАС,НАРОДА ПОСТРОИ ДВЕ БЪЛГАРИИ ПО ИКОНОМИЧЕСКА МОЩ,100000АРМИЯ,2000 ТАНКА,200 САМОЛЕТА,ЗАВОДИ ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ДОЙДОХА"ДЕМОКРАТИТЕ И ОТ 9П МЛН,СТАНАХМЕ 6МЛН, ОТ АКТИВИ 30 МЛД,2 МЛД.,ЧЕ СИ НЯМАМЕ ТРЪМП ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ МАЙКА ИМ РАЗПЛАКА В ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА АМЕРИКА. А ЗА БЪЛГАРИЯ НА КОГО МУ Е МИЛА,НА АГНЕШКИТЕ ГЛАВИЧКИ ЛИ.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До factotumСъщите които спонсорираха Ленин за октомврийската революция.
98
5
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Има тайно споразомение след 1945 всеки канцлер на Германия да бъде верен на интересите на САЩ за 100 год напред. Обаче не са предвидили че ще дойде такъв Американски президент дето няма да му дреме за никакви спогодби :)
97
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега се кланяхме на Русия и САЩ, а сега ще трябва да се мазним и на Брюксел, щото от 30г. сме нищо повече от буферна зона, разделиха ни на -фоби и -фили и т.н. и така и не успяхме да си определим националния интерес!
96
7
 
25
 
! Отговори
хой преди 7 години
ако погледнем кой има най-голяма полза от ВСВ и можем да предположим, че Хитлер е американски проект, опит за възраждане на Америка след голямата депресия. Изобщо, Америка дължи на ВСВ много повече от това, което Европа дължи на Америка..