Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон

Тръмп и Путин искат да сме слаби и разделени, казва ЕНП
Обновена: 4 фев 2017 06:23 | 3 фев 2017 22:00,
237
Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съюз трябва да откаже да приеме посланика на САЩ, назначен от Доналд Тръмп в Брюксел. За това настоява в писмо до шефовете на европейските институции лидерът на парламентарната група на социалистите в Европейския парламент Джани Питела.

Очаква се Тръмп да назначи за свой представител към институциите на ЕС Тед Малох. Той разгневи евродепутатите с интервю, в което се обяви срещу евроинтеграцията и каза, че Съюзът трябва да се побутне, за да се разпадне като Съветския съюз, за което той работил на дипломатическа служба в Москва навремето.

В писмото, адресирано до шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, председателя на Съвета Доналд Туск и първия дипломат на ЕС Федерика Могерини, се настоява Малох да бъде обявен за "персона нон грата".
"Изявленията ясно показват, че г-н Малох е враждебо настроен не само към ЕС, но и към нашите ценности и принципи", пишат социалистите.

Според тях, ако Брюксел се направи, че не е забелязал убежденията на Малох, това ще даде сили на популизма и евроскептицизма в Европа и ще увреди отношенията със САЩ.

На подобно мнение са и либералите и консерваторите. Най-голямата парламентарна група в Европарламента - тази на християн-демократите, не се присъедини към апела.

Затова пък лидерът им Манфред Вебер заяви, че "Доналд Тръмп иска Европа да бъде разделена и слаба, също както и руският президент Владимир Путин". Ето защо ЕС трябвало да им покаже, че е единен и силен и че европейците стоят зад ценностите си.

“Рузвелт и Чърчил се бориха заедно в защита на свободата. Рейгън и Тачер - срещу комунизма. Сега Тръм и Мей (британският министър председател, б.а.) се борят за националния егоизъм", добави Вебер.

Европейският парламент няма думата по отношенията с посланиците, но Европейската комисия и Съветът могат да откажат да приемат акредитивните писма на новозназначените дипломати.

От Валета, където се провежда среща на върха на ЕС, Джани Питела днес призова европейските лидери да се обединят срещу Тръмп, който искал да разколебае евроценностите и застрашава европейските демокрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Луцифер: za twoe ogromno sujalenie tvoite rabotodateli otdavna sa falirali
140
0
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Червени другари, не се надайте, няма да ви се отвори парашута!Вече 70 години червената лисица подтичва зад американският коч с надежда да му паднат мъ*д*и*те ама те не падат!САЩ никога няма да фалира по простата причина, че е Елдорадо на целия свят.Най радикалните червени другари съветват совеЦкия союз да думне няколко ракети и да се свърши с прогнилият капитализъм. Да, ама не!Защо? Защото синчетата на всички олигарси от цял свят (и на др.***) са там и не се връщат. А и парите и те там..
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой е по-т.п от двапата с Путин?
138
1
 
2
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До Запознат 167Не си внимавал в час по история май, я виж кога е открит втория фронт - след Сталинград, когато вече е било ясно накъде се накланят везните... И Рузвелт до последно е обмислял как да убеди нацията, че Хитлер е опасен не само за Европа. Не е била лесна задача предвид факта, че пресата е била в ръцете на могъщите корпорации, те пък получавали огромни печалби от заводите си в Германия и банки в цяла Европа, в които били парите на богатите еврейски вложители...
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТХахахах отлична новина! Сега след Англия само още 1 страна да каже излизаме и доминото тръгва и нема спиране.и като се разпадне ЕС и ти спрат рублите какво ще правиш?
136
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ЗАПАДА.ЗАПАДЪТ/АМЕРИКАНСКИЯТ ЦИОНИЗЪМ/Е ВИНОВЕН ЗА СВЕТОВНИТЕ ВОЙНИ И СЛЕД ТОВА ОЩЕ ДВЕСТА КЪРВАВИ КОНФЛИКТА
135
8
 
3
 
! Отговори
киреза преди 7 години
ЕВРОСЪЮЗЪТ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ И БЕЗ ПОБУТВАНЕ....КАКВО ИСКА ЕВРО*ЕДЕРАСТКИЯТ СЪЮЗ....УНИЩОЖИХА ЛИБИЯ,ИРАК,СИРИЯ,,ПРОБВАХА В ЕГИПЕТ....СЕГА БЕРАТ ПЛОДОВЕТЕ НА БЕЗУМНОСТА СИ....
134
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът трябва да се обедини срещу Путин,така както някога срещу Хитлер.
133
11
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Тръмп харесва Путин точно защото си мечтае да е диктатор като него. Опитва се да разруши системата в САЩ и да може да налага волята си . Защо ЕС не подкрепи Тексас или Калифорния да станат независими? Нека подкрепим разпада на САЩ. Така ще отговорим на наглеца, който мрази всеки, който е застанал на пътя му и се опитва да го унищожи. Проекта ЕС е най-доброто случило се на този континент. Искаме ли пак да попаднем в лапите на Русия?
132
6
 
9
 
! Отговори
=== преди 7 години
Не знам евросоц ли са евролиберали ли ама е крайно време да им светне лампичката както на тях така и на нас - не може на никои да не му прави впечатление, че всъщност страните победителки от ВСВ са ако не против то не ЗА този ЕС - Русия, САЩ, Великобретания, Китай - ми то остава само Франция от петте постоянни членки на СС на ООН - нещо май в дъртата Европа не е наред - ние ближем баба Меркел *** то е ясно след това кво става......
131
4
 
10
 
! Отговори
47588 преди 7 години
Прекъснатият диалог не води до решение на нито един спорен въпрос. Дипломатите са изпратени, за да се прокарват мостове, а не да се горят. хайде, изгонете и послениците на Китай, Индия, Русия, а приемайти незаконните мигранти - докъде може да се деформира мисленето на иначе образовани люде...
130
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скапани цоциалисти загубиха изборите и ревът посъвместно,за тези които не знаят демократическата партия във САЩ всъщност е социалистическа партия с ляви убеждения и ляви неолиберални политики.
129
10
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
До Анонимен--166;Те и руснаците сега щяха да говорят немски ,ако не беше помоща от САЩ. Те снабдяваха русия с воена техника и оръжие. САЩ хранеха и обличаха руската армия.
128
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ако не бяха американците ОЩЕ да има РУИНИ в ЕС - гейропа.Жалки бруселски пудели на шо.рош
127
5
 
2
 
! Отговори
St преди 7 години
Tapi kratuni bez EU vlizate vav voina tochno sled 2 godini sled razpada na EU.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
erdogan se celuva s merkelo ....
125
4
 
21
 
! Отговори
Баба Пенке преди 7 години
Брех ще излезе накрая вярна приказката, че накрая в ЕС-а ще останат България Румъния и Гърция. Най-накрая ще излезем най-железни. :))))))))))))))))
124
13
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Хахахах отлична новина! Сега след Англия само още 1 страна да каже излизаме и доминото тръгва и нема спиране. Тръмп Путин и Ердоган срещу Юнкер и Меркел кой ли ще победи ахахахах
123
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе да, пък Обонго ни искаше силни и обединени хахахаха. Обонго искаше слаба и съсипана Европа, за това ни управляваше с неговите марионетки и ни напълни с диваци от БИ. А Путин иска нормална Европа, с която да прави бизнес, а не войни.
122
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българския соц е евразийски а не европейски затива обича Тръмп!