Москва: Крим няма да бъде върнат на Украйна

Ние не връщаме своята територия, заяви руското външно министерство
Обновена: 15 фев 2017 13:10 | 15 фев 2017 13:10, Анисия Иванова
437
Москва: Крим няма да бъде върнат на Украйна
Снимка: Reuters, архив

Русия няма да върне на Украйна контрола над Крим. Това заяви днес руското министерство на външните работи в отговор на изявлението на Белия дом, че САЩ очакват черноморският полуостров да бъде върнат, предаде Ройтерс.

"Ние не връщаме своята територия. Крим е територия, принадлежаща на Руската федерация", каза на брифинг за медиите днес Мария Захарова, говорител на руското министерство на външните работи, цитирана от БТА.

Русия няма да обсъжда темата за връщането на Кримския полуостров в състава на Украйна, включително и със САЩ. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос как ще повлияе на двустранните отношения заявлението на Белия дом, че президентът на САЩ "даде ясно да се разбере, че очаква връщане на Крим в състава на Украйна", предава TACC.

"Що се отнася до връщането на Крим, то тази тема няма да се обсъжда, защото не може да се обсъжда. Русия не дискутира с чуждестранни партньори въпроси, свързани с територията й“, категоричен бе Песков.

Вчера Белият дом заяви, че американският президент Доналд Тръмп очаква Русия да върне на Украйна контрола над тази територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамСпоред статута на Кипър от 1964 г. той няма право да се присъединява към Гърция, Турция или друга държава. Черните полковници направиха преврат и искаха да го присъединят към Гърция. Става ли ти ясно или си русофил, за който истината не е от значение?
292
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да правиш нормален референдум и съвсем друго е такъв да се прави от чужда държава с въоръжени войници по улиците!И на всичко от горе същите тези да лъжат че не са техни войници,(зелените човечета)!
291
4
 
22
 
! Отговори
един там преди 7 години
До руска дезинформация,То защото в Украйна нямаше преврат-не! Какво му е различното- в Кипър кипърските турци не искаха гърци да ги управляват и се отделиха, а в Крим криските руснаци не искат бандеровци да ги управляват и се отделиха и те!
290
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ да се върнат на Великобритания.
289
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна върна Крим на Русия. Хрушчов даде Крим на Украйна и никой не му каза да върне Крим на Русия. Къде бяха Тръмп, Меркел и другите? Украинците защо не върнаха Крим на Русия след разпада на СССР?
288
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е грешка, която скоро ще бъде поправена!
287
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най-глyпавото руско оправдание за анексията на Крим е, че САЩ са щели да направят база."Децибелите на воя и квиченето, нестихващо от години показва, че точно това са си мечтали.
286
6
 
24
 
! Отговори
seira преди 7 години
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ВСИЧКИ "СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ"!РУСНАЦИТЕ СЪЗДАДОХА УКРАЙНА.ЗА ПЕРИОДА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО Й, РУСНАЦИТЕ ИНВЕСТИРАХА В НЕЯ НАД 500 млрд. ДОЛАРА!!!ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА КРИМ Е РУСКО.КРИМЧАНИ СВОБОДНО ИЗРАЗИХА ВОЛЯТА СИ ДА СЕ ВЪРНАТ В СЪСТАВА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.НЕ КОМЕНТИРАМ ВОЕННИТЕ БАЗИ И Т.Н....ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪРНАТ КРИМ НА УКРАЙНА, КОЯТО ВОДИ ОТКРИТО АНТИРУСКА ПОЛИТИКА?!
285
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Косово е автономна република в границите на Югославия. Прочетете конституцията и от 1975г.
284
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КуКуТи лъжеш, Косово е признато от ООН и от 109 държави членки на ООН. А Крим от руската *** , Армения, Венецуела и Зимбабве. А и от Ванауто или както там се казва.
283
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Кравария цялата трябва да се върне на Британската империя. Погазвайки всички международни закони ту едностранно обяви независимост. Не само това, но и организира терористични групи на своя територия и поведе кървава война срещу законните части на нейно величество Кралицата /или краля, или къвто там третополов наглосакс е командвал по това време/, дошли да усмиряват разбунтувалото се население.Време е тази несправедливост да се поправи. Като първа стъпка - санкции за сепаратистите.
282
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кипър никога не е била в НАТО .Ако не беше НАТО щеше да има война между Турция н Гърция
281
1
 
7
 
! Отговори
баба НИНА преди 7 години
ТОЗИ СЪД В ХАГА КОГО СЪДИ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКО Е АЛА БАЛА.
280
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....ако американците...военна база в Крим......Най-глyпавото руско оправдание за анексията на Крим е, че САЩ са щели да направят база. Три години ореди анексията Русия и Украйна удължиха до 2049 година арендата на руската база в Севастопол. Американците на плажа ли щяха да бъдат умнико?
279
0
 
11
 
! Отговори
КуКу преди 7 години
До Анонимен 327Пишеш пълни глупости , Косово не е признато от ООН , нито дори от Ислямската Конференция , да не говорим , че и 4 държави от ЕС и НАТО не го признават .
278
0
 
3
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
АКО ТУРЦИЯ ЗАВЗЕМЕ ЧАСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ДАЛИ НАТО И САЩ ЩЕ СЕ НАМЕСЯТ В ПОЛЗА НА НАШАТА СТРАНА.КАТО СПРЕТНАТ НЯКОЙ РЕХЕРЕНДУМ И АЙДЕ,
277
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ди БобиНе само международни наблюдатели а цели Десет години Косови се управляваше от ООН преди да се проведе референдума. А "референдума" в Крим, не само по международните, но и по руските закони е нелегитимен. Но за руските пропагандатори като теб истината няма никакво значение. Нали?
276
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако американците не се бяха запътили да правят военни бази в Крим,Крим можеше още да е част от Украйна.Точно този американски план пресякоха руснаците,за което сега на краварите им е много болно!Навремето руските кораби като тръгнаха към Куба американците нададоха вой до небето,нали!А сега руснаците при идентична ситуация нямат право,така ли!
275
4
 
1
 
! Отговори
dodger преди 7 години
ако трябва да сме точни, истинската причина за анексията е руската военоморска база в Крим, която е и най голямата в Черно море. Руснаците щяха да я загубят позорно ако не бяха анексирали Крим. То това беше и целта на майдана.това референдуми, грижа за сънародници, чувство за историческа принадлежност и др. бла, бла са само кйор-фишеци
274
4
 
4
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До ЧърчилТурция влезе само в турската част на Кипър, защото там стана преврат, който целеше даго присъедини към Гърция. Защо лъжеш толкова нагло?