Ердоган тръгва из Европа – търси подкрепа за референдума

На 16-и април в Турция предстои референдум за промени в Конституцията
Обновена: 19 фев 2017 16:49 | 19 фев 2017 16:48,
162
Ердоган тръгва из Европа – търси подкрепа за референдума
Снимка: архив Reuters

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган планира да предприеме европейска обиколка за агитация в подкрепа на планираните конституционни реформи в страната, съобщава германският ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Още по темата

 

"Нашият президент възнамерява да говори пред турските граждани в Европа", разкри министър-председателят Бинали Йълдъръм в Мюнхен. Кои държави ще посети Ердоган обаче все още не е ясно, посочва "Фокус".

"Но е в ход подготовката", увери Йълдъръм.

В събота премиерът на Турция говори пред свои сънародници в германския град Оберхаузен, припомнят от редакцията.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя държава съседна нам ни уважава,отговорете си на тоя въпрос без пристрастия
48
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най-скапаната държава сме,тръгнали сме Ердоган да оправяме,То на нас ни трябва такъв като него,да опандизи и изчисти всичкият ***"Винаги е забавно доколко изобретален може да бъде турски агент като тебе. Почти успя да ме убедиш, че си гражданин на България, но няма да ти посочвам очевидните ти пропуски, които те издадоха.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: су 34Ако помолиш някой турски общинен кмет за дневна доза "водка" ще ти прати повече от тези които те насърчават !
46
9
 
15
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
За пишещите се турци в този форум най- добрият вариант е да се пишат веднага българи, (каквито и са) и да приемат православието.За Турция настъпват тежки времена на хиперинфлация, гражданска война и болезнена загуба на територии!
45
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-скапаната държава сме,тръгнали сме Ердоган да оправяме,То на нас ни трябва такъв като него,да опандизи и изчисти всичкият ***
44
5
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция в Сирия беше изритана от абсолютно всички места в които се опита да се намеси. Първо от Латакия, после от Северен Идлиб, тежко поражение претърпя в Алепо (Халеб), където финансираните от нея банди бяха изгонени със все семействата си в Идлиб и сега са бежанци.Най- ярък пример за турската нескопосаност и неумение да се води война е операцията Щит на Ефрат.Пълно фиаско с многобройни жертви от техния Спецназ, протурските им терористи отделно!
43
9
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Разбирам че си турко мразец но резултата е на яве Турция изкорени терористите от тези градове де е стъпил
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без това цялата власт е в ръцете на Ердоган ,да каже защо все още Турция не е станала райска градина,все другите му са виновни,от както АКП спечелиха изборите умират все повече хора, военни и цивилни.
41
2
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Секретни руски оръжия на стари Су 24 няма, бе моето турско момче с български корени.Вестник Хюриет ли ти написа, че от един горящ и падащ със 300 км/ч самолет може да се спаси нещо?
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да викнем Ердоган за премиер и бас държа ,че по-зле няма да станем
39
3
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Най- бързо растящата нация в света всъщност са кюрдите, не го забравяй!Както и не забравяй, че те имат могъщи съюзници и покровители.Погледни картата - вече сте малцинство в половин Турция, а в Сирия от Щитът на Ефрат даже и дръжката му няма да остане за вас!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция 5 месеца не може да превземе един трихиляден град в Сирия Ал Баб, а е тръгнала да занимава света с глупостите си.Турската армия в момента е най- слабата армия в света след като не може да се справи със шепата терористи от ИД отбраняващи този град!=======Да лесно е да сринеш един град без да се съобразяваш от цивилните граждани но е трудно да сортираш терористи из между тях Турския аскрр е номер едно !!!
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАНТи пък, си голям разузнавач бе от къде разбра какво носи това СУ-34, тези самолетиса на въоръжение поне от 15 години, в РУСИЯ бе кавал!!!! Аз съм служил във ВВС,знаеш ли , че всички секретни оръжия и устройства по руските самолети, са с кодовивзривателни устройства, и при всеки опит да се де-монтират ГЪРМЯТ и се самоунищожават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Навремето американците отвлякоха МИГ-25, и се опитаха да му разгледат двигатяля, ама к-----ец !!!
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тур'члята във форума като видят, че никой не ги хвали и почват да се сравняват с България. България е шепа територия със шепа население, това че се сравнявате с нас говори, че сте адски комплексирани. Явно в Тюркийето важно е количеството, за сметка на качеството.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ме дедовия за мюмюните.Невероятно,но искам ердоган здраво да държи положението- за да не се сбият тия *** помежду си.Хич не ми се иска изселниците които Бай Тошо с толкова ум и такт проводи поживо,поздраво да ни се върнат тук.....
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДТочно тъй !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!о belgie
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина. Ние може да сме на последно място в ЕС, но Турция дори не е в ЕС, така че пак е след нас. Вместо да плюеш страната в която си се родил имай благодарност и уважение. Като толкова не ти харесва България спокойно можеш да си събереш куфарите и да отидеш при тези които ти харесват. За разлика от Турция тук има демокрация. Не плювай там където се храниш защото сам се превръщаш в ***.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМного, ли си доволен в тази БЕЗВЛАСТНА държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Има, един стар виц за кучетата от двете страни , на турската и българската границанаучи го , и тогава пак пиши тези глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мачкай ЕРДО! С теб сме! Ти върви срещу вятъра, пък те нека ти плюят в гърба!"Само че за пикането срещу вятъра няма да са виновни тези зад Ердото.
30
9
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Хората, които се пишат за турци всъщност са чисти етнически българи. Турската нация е мит, художествена мистификация.В Турция живеят българи, гърци, арменци, кюрди, араби и асирийци.Но турци няма. Няма и никога не е имало!