Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция

В страната терористичен акт не е имало от 2010 година
19 фев 2017 20:18,
133
Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция
Снимка: архив Reuters

Твърдения на американския президент Доналд Тръмп за голям инцидент в Швеция предизвикаха сериозно учудване в тази страна, предаде Асошиейтед прес.

По време на митинг във Флорида вчера Тръмп каза: "погледнете какво стана снощи в Швеция", докато говореше за минали терористични атентати в Европа. Не стана ясно какво точно имаше предвид той, а от петък вечерта няма никакви съобщения за сериозни извънредни ситуации в Швеция.

Изказването породи вълна от реакции в социалните мрежи в скандинавската страна днес, като в Twitter бяха публикувани стотици постове, а местен вестник излезе със списък на събития от петък, които, както изглежда, нямат никаква връзка с каквато и да било терористична дейност.

Говорителката на шведското министерство на външните работи Катарина Акселсон заяви, че правителството не знае за никакви "сериозни случаи, свързани с тероризъм", посочва БТА.

Шведските специални служби казаха, че няма никакви причини за повишаване нивото на терористична заплаха.

Бившият шведски министър на външните работи Карл Билд написа в Twitter: "Швеция? Терористичен атентат ли? Той какво е пушил? Въпросите са много."

Таблоидът "Афтонбладет" посвети статия на Тръмп днес със заглавие "Ето какво е станало в Швеция в петък вечерта, господин президент" и изброява на английски език събития, случили се в Швеция, сред които настаняване на мъж в болница с тежки изгаряния, предупреждение за лавинна опасност и полицейско преследване на пиян шофьор.

Потребител в Twitter написа, че "след ужасните събития снощи в Швеция ИКЕА разпродаде напълно това" и публикува измислено ръководство на компанията за сглобяване на "Стена по границата", посочвайки, че фрагментите за градежа й са изчерпани.

Последният атентат в Швеция беше извършен в столицата Стокхолм през 2010 г., когато швед, родом от Ирак, детонира две взривни устройства. Нападателят загина, но други хора не пострадаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончо, льже като наще шведи!
32
9
 
27
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
В почти всички случаи медиите на глобалистите изопачава казаното от Тръмп.Най вероятно казаното от него е за погромите на така наречените мигранти.Вижте в ютуб,как палят коли ,хвърлят камъни по полицаи,как обикновените Шведи говорят за тази близка до терористичен акт ситуация.
31
16
 
10
 
! Отговори
Бог да пази преди 7 години
Ах Дончо дончо, с тая изкуфяла тиква най нахално и света е зависим от тебе!
30
26
 
16
 
! Отговори
Тт преди 7 години
По-смешен президен от Тръмп е нямало никога досега в цялата история на САЩ. Изключително егоистичен , уродлив и *** човек. Като го чуя как говори направо ми се повдига.
29
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе е посочил Швеция като страна, която си пати много от бежанците. Кое точно не е вярно? Атентати може и да няма там, но има огромен брой изнасилвания от мигранти и това е факт. Статистиките не лъжат.
28
13
 
11
 
! Отговори
Доктор Дончо преди 7 години
Скрелозата не прощава ако щеш и милиарди да налееш! Само можеш да я забавиш с някакви успокоителни химии!
27
8
 
16
 
! Отговори
# преди 7 години
Толкова знае и може да чете. Терористичен акт е имало в Sehwan.
26
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо наричат Швеция "изнасилената държава"? :)Дори шведските журналисти пишат статии за правителството си, което прикрива изцепките на мигрантите, заради измислените ценности, които някои наричат "европейски".Та кое е изненадващото, че шведските власти отричат нещо да се е случило?
25
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ку-ку
24
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По време на митинг във Флорида вчера Тръмп каза: "погледнете какво стана снощи в Швеция", докато говореше за минали терористични атентати в Европа. Не стана ясно какво точно имаше предвид той, а от петък вечерта няма никакви съобщения за сериозни извънредни ситуации в Швеция."Не е имало никакви извънредни ситуации в Швеция свързани с бежанци. Само няколко изнасилвания, обичайните неща.
23
3
 
25
 
! Отговори
Дървен камък преди 7 години
"швед, родом от Ирак" - супер. Така ли вече се записват различните шведи: швед от Ирак, швед от Мароко, шведка от Суахили, германец от Пакистан, французойка от Афганистан, белгиец от Бангладеш.
22
3
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Докато европейците се плашат от Русия, арабите така ще ги опрашат изотзадзе, че няма и да се усетят кога ще се създаде Еврохалифата. Имамите ще им кажат че Аллах им е поднесъл цял континент на тепсия. Нали е всемогъщ. После китайците и рашките ще изпердашат халифата и чиста работа. А САЩ ще загубят могъщ съюзник.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плячо и половина :)
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите май се изненадаха! Все гледат дали няма да ги нападне Русия с някоя подводница, а то откъде им дойде! Иначе, новините за престъпления в Швеция се пускат премерено, по лъжичка.
19
4
 
27
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Брех че интересно! Швед родом от Ирак. Ако имаше внуци те ще са направо баш шведи.
18
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 7 години
Купувайте консерви, гответе се за война
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нерде Судан, нерде Суидън.
16
2
 
2
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
***,си избраха главен ***
15
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да е станало, шведите ще отричат до последно, като гербери. Германците и французите правят същото.
14
8
 
17
 
! Отговори
Футуролог преди 7 години
Тръмп е най-успешния президент на САЩКога дойде на власт а успя вече да победи терориститеБабичката дето припада на всеки 11 септември тъй ме беше подплашила че викам този като влезе във Белия дом ислямистите ще го нападат през денНи един атентат не е ималоСмятай какво недоразумение и пълен абсолютеен некадърник е Барак Хюсеин Обама