Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране

Шойгу: Руската намеса в Сирия спря цветните революции!
21 фев 2017 22:30, Елка Василева
125
Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране
Снимка: архив, Reuters

Развитието на руските ядрени сили остава главен приоритет за страната, но армията все повече ще разчита и на конвенционалните оръжия като средство за възпиране на всяка агресия, каза министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу, цитиран от Асошиейтед прес.

Шойгу отбеляза, че такива оръжейни системи като крилатите ракети с далечен обсег "Калибър" на борда на бойни кораби, крилатите ракети с далечен обсег на стратегически бомбардировачи и наземно базираните ракети с малък обсег "Искандер" ще играят нарастваща роля като неядрено възпиращо средство. Всички те могат да носят както ядрени, така и конвенционални бойни глави.

Тези нови ракетни системи направиха бойния си дебют в сирийския конфликт, където се представиха добре, подчерта руският министър на отбраната.

Шойгу говори на Общоруския младежки форум на тема "Международно военно-политическо и военно-икономическо сътрудничество: съвременни тенденции", който се провежда в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО).

Руският министър на отбраната отбеляза, че военни кораби на НАТО с ракети на борда вече по-често се появяват в Черно море и че страните от Алианса са активизирали разузнавателната си дейност край руските граници.

"За 10 години общото количество на полетите на разузнавателната авиация на НАТО покрай нашите граници е нараснало почти трикратно, а покрай югозападните райони на Русия - осем пъти", посочи той.

Според Шойгу руската военна намеса в Сирия е позволила да бъде пресечена веригата от "цветни революции в Близкия изток и Африка".

"Важно е да подчертаем, че ние не само унищожаваме терористите на територията на Сирия и освобождаваме тази държава от тях, но и решаваме друга важна задача, като не даваме на екстремистите да проникнат в нашата страна", каза той.

Руският министър на отбраната отчете, че вълната от "цветни революции" е ново явление на международния живот, което има негативни военни, политически и икономически последствия в различни райони на света, предаде ТАСС.

Тя предизвика сериозни изменения в световната политика, в разположението на силите в света като цяло и по региони, посочи Шойгу.

"На Запад те се разглеждат като начин за разпространяването на демокрацията, изразяващ се в ненасилствено сваляне на "недемократични режими". Военният анализ на събитията в Близкия изток и в Северна Африка обаче позволява да се твърди обратното - факторът военна сила е неразривен елемент от "цветните революции", подчерта руският министър на отбраната. Според него този фактор присъства във всички етапи на тези "революции" и предизвиканите от тях вътрешни национални конфликти. Той обясни и как става това.

"Отначало военният потенциал на коалиция от страни, организиращи свалянето на неудобно правителство, се използва за открит натиск върху него. Целта на този натиск е да не се допусне използването на силовите структури на държавата за възстановяване на законността и реда. После, с разгръщането на военни действия от опозицията против правителствените войски чуждите държави предоставят военна и икономическа помощ на метежниците", посочи Шойгу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че Русия кога е имала флот? Той е унищожен още през 1905 година от Япония при Цушима. Някой чувал ли е за морски битки с участието на сесесерския флот през 2СВ, ами той 4 години се е криел в Мурманск, защото са знаели че излезе ли от там и германците са го унищожили. За тази си укривателска дейност командващият сесесерския флот адмирал Кузнецов е бил произведен в Герой на СССР. Руснаците имат що годе подводници благодарение на плячкосването на корабостроителниците на Дьониц.
40
3
 
6
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До от службите.Преди да сравнява руснаците сумрялата английска икономика се разходи в метрото Лондон бях миналата година и го видях каква е ***.после *** до Москва и виж за кво иде реч там бях 92 и след сто години ни лондонското ни друго ще го стигне..
39
12
 
7
 
! Отговори
Чукча преди 7 години
Флагманът на руския флот самолетоносача Адмирал Кузнецов започна 35-тата си годишнина. Само боята го държи над водата. А в Сирия от 10-те си самолета загуби 3 без нито един да е свален от противника.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 67руските учени вече всички са пенсионере, от 25 години няма руски учени работещи в Русия. От руските университети не излизат вече учени от световна класа. Стигна се до там, че руското разузнаване краде научни разработки от САЩ, но доставени в Русия няма кой да ги прочете и разбере та ги продават на китайците за да им обяснят за какво става въпрос. Русия в момента има 3 пъти по-малко научни разработки от една Турция дето всички я мислят за много изостанала.
37
3
 
8
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До 50 тези класация са за балуци ка то теб стькмистика.Етоти проста пример НАСА харчи 8 милиона и не може да направи химикал които да пише в космоса.Но един ден руски космонавт е попитан от американски астронавт как пишат отговор с молив 5 копеики икономика молив за 8 милиона долара.Така се получават твите числа.
36
5
 
1
 
! Отговори
от службите преди 7 години
Най големете кредитори на САЩ са си самите американци еййй льольо има си сайт хамерикански статистически там пише толко и толко държавни бонове в тая държава толкова в оная истински сайт щото там е демокрация и хората принуждават правителството да публикува истината а не като у вас в рашка къде всичко е лъжа измама и засекретено да не се вижда колко краде на путин приятеля
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен: Чети чети повече Л----о зелено. Имаш още да учиш
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русия в изолация: За това хамеришките памперси вървят като топъл хляб в Сирия и Черно море. А оня смешкови във вашинготското бяло бунгало вият на умряло
33
2
 
6
 
! Отговори
неутрален преди 7 години
Скоро доларът ще пукне като голям балон ...с него и еврото иглата се казва Тръмп!!!!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Различни светове ...: За това ли НАСА иска да работи с руснките учени, щото са много напред индийчетата от НАСА
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от службите: Всъщност започнаха споразуменията между страните да работят в национална валута и да шунтират ам. долар. За това има сериозна икономическа причина. А погледни кои са най-големите кредитори на САЩ и тогава ми говори за валути.
30
4
 
4
 
! Отговори
от службите преди 7 години
всички приемат и искат долари а не рубли и юани, цената на всички ресурси са в долари доскоро всички междударжавни дългове бяха в долари еврото ги поизмести малко а долара е равен на точно 58 рубли
29
4
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Откъде толкова омраза към Русия бе хора. През 92г заклаха баща ми в Москва и го закопаха някакви азери.след две седмици откриха трупа му след 4часа убийците му.Затова Уважавам Руснаците имат закон и ред а вие защо ги мразите.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ааа и между другото колко от златните резерви на САЩ принадлежат на Германия , холандия , Франция ...Щото когато германците и Холандците си искаха златните резерви ...дето се пазят в САЩ ...да им ги върнат и изведнъж ....америка каза нееееее...неможе нека си стоят при нас ...ние ще ви даде доларчета ......Хамерика скоро ще изгърми ...дългът им е над 140 % от БВП ...и расте със секунди не със години .скоро САЩ ше трябва да си признаят греховете ...и тогава остава само златото като баланс
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русия е изостанала: Ха сега прибрави и колко дълг имат тези страни. Тогава ще разбереш ще хамериката с над 200 трилиона скрит дъгл е фалирата още преди няколко години.
26
6
 
2
 
! Отговори
от службите преди 7 години
Южна корея Япония или Франция произвеждат за една година повече автомобили камиано и друга техника потделнно колокот великата Русия и за десет године не може а Путин се държи все едно е много велик,незначителна мамуна със ядрени бомби да се пробва първо да настигне южна корея тогава да представлява на световната сцена
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Класация БВП 2015аха а що не дадеш данни за златните резерви на света ...доларчетата са хартийки печатащи се в САЩ...нормално е от тази тоалетна хартия най много да имат тези дето ги пеатат ...демаек САЩ...ама иначе с какво са обезпечени ...какво струва един Долар ....
24
6
 
3
 
! Отговори
от службите преди 7 години
а икономиката вече е повече шестнадесет пъти по-малка от тази на САЩ или ЕС, осем пъти по-малка от Китай, три пъти по-незначителна от Германия, и 2,5 пъти по-малка от икономиките на Великобритания и Франция през 2012 г. Ето колко е велика Русия незначително джудже.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от службитети в кой свят живееш ...Русия е в десятката на индустриялните държави на планетата ни боже някой като вас си мислят че който не произвежда комшютри и смартфони е изостанал ...Русия е на първо място в Атомната индустрия.ракетостроенето на едно от първите места в металургиятада не говорим за златни резерви ...мисля че е трета или четвърта в списъка ...за Армия да не говорим,само америка,Китай и Индия са преди тяхдемек имат и могат да си го пазат..от това ги е страх САЩ
22
9
 
1
 
! Отговори
от службите преди 7 години
Колио въшко пършива виж товаПикът в стопанската мощ на Руската Федерация е през 2013 г. Тогава БВП достига 2,1 трлн. щ.д. осем пъти по-малка от икономиките на САЩ или ЕС, или четири пъти по-малка от тази на Китай и 11% под размера на икономика на Великобритания и практически равна по големина на Бразилия и Италия.През 2015 г. (при БВП от 1,2 трлн. щ.д.) Руската Федерация вече е по-малка от икономиките на Канада, Корея, Испания, Австралия и Мексико БВП на Руската Федерация ще падне под 1,1 трлн. щ.д., което е връщане назад до равнището на 2006 г., 1,5% от световния БВП, а икономиката вече е