Борис Немцов не е забравен, хиляди почетоха паметта му

Поръчителите на убийството на опозиционера - още неизвестни
Обновена: 26 фев 2017 17:56 | 26 фев 2017 17:55, Камелия Цветанова
55
Борис Немцов не е забравен, хиляди почетоха паметта му
Снимка: Reuters

Близо 5000 души участваха в приключилото днес в Москва възпоменателно шествие по повод втората годишнина от убийството на опозиционера Борис Немцов, предаде ТАСС, като се позова на столичната полиция.

Още по темата

Организаторите бяха заявили 30 000 участници и съобщиха, че са дошли 15 000, посочва Би Би Си.

В шествието участваха представители на ред руски опозиционни партии и движения - ПАРНАС, "Яблоко", "Солидарност" и на нерегистрираната Партия на прогреса на известния блогър и критик на режима Алексей Навални.

Не са забелязани "сериозни инциденти" по време на акцията, съобщи градското полицейско управление. По-рано

ТАСС информира, че неизвестен е плиснал брилянтово зелено - популярен в Русия антисептик, в лицето на Михаил Касянов, лидера на руската опозиционна партия ПАРНАС, застанал начело на възпоменателното шествие.

Акцията в памет на Немцов бе разрешена от столичните власти, но утвърденият от кметството маршрут не включваше моста недалеч от Кремъл, където бе убит Немцов, отбелязва Би Би Си. По-рано медиите информираха, че след като колоната мине през града, на московския булевард "Академик Сахаров" ще се състои митинг.

Съпредседателят на партията РПР-ПАРНАС Борис Немцов, депутат от областното законодателно събрание в Ярославъл, бе убит в Москва през нощта срещу 28 февруари 2015 г. През 2015 и 2016 г. опозицията също организира в столицата възпоменателни шествия.

 "Дойдохме да почетем честността и куража на Борис Немцов. Искаме да покажем на властите, че не сме забравили", каза днес пред кореспондента на Франс прес пенсионерката Галина Золина с букет червени карамфили в ръце.

Участници в шествието критикуваха и руската интервенция в Украйна, на която Немцов остро се противопоставяше. "Това шествие би могло да привлече вниманието на властите и да повлияе върху разследването", изрази надежда безработният биолог Алексей Кузнецов.

Петима чеченци, включително член на елитна част на чеченското вътрешно министерство, са съдени понастоящем за убийството на Немцов, за което се твърди, че са получили 15 милиона рубли (около 250 000 евро).

Поръчителите на убийството на 55-годишния опозиционер остават неизвестни на правосъдието.

Според близките на Немцов следите водят до предания на Кремъл лидер на руската република Чечения Рамзан Кадиров, припомня АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамНе разбирам примера. Значи това че украинците са по големи гадове от руснаците оневинява руснаците така ли?
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаят убиеца.
24
2
 
12
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 24,Ставаше дума как стоят нещата принципно! Убийството на Немцов е убийство на един човек и причините за него може да са всякакви! Само че убийството на, по различни данни, от 50 до 100 души в Одеса е масово убийство и причините за него са пределно ясни! Новата власт в Киев не търпи опозиция и антимайдански протести! Затова и много хора от Донбас са по-скоро готови да умрат на фронта, отколкото да попаднат под властта на бандеровците в Киев! Пък и думата "амнистия" не се споменава!
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oще не са обяснили защо този загинал руски евреин приживе се пре-нарекал Немц-оф.леле ако либерализмът му го прекрстил на Нациоф или па на Адолфинцефиначе беше голям филантроп -още се помни как в тж студио изкорка и изпровокира Жириновски. за сажаление Жириновски тогава беше ама съвсем прав. журналистите около Германцев или ГФРецев/ГДРерцев покрай случката се изкачиха на мастурбационен организиран оргазъм- та има още китки да носят. бог да го прости-готин филантроп беше-ама само толкова
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NARODA GO E KAZAL- DA BI MIRNO SEDEL-NE BI 4UDO VIDEL. VSIAKA NORMALNA DARJAVA ZA6TITAVA DARJAVNITE SI INTERESI( S MALKI IZKLIU4ENIA :)))) ), KOGATO RABOTI6 PROTIV INTERESITE NA DARJAVATA ZA LI4NI OBLAGI- IZHODAT E SAMO EDIN ! TAKA E V RUSSIA, TAKA E V USA,BRITANIA,FRANCIA. NEMA LABAVO!!!!! NA MEN LI4NO MI BE6E SIMPATI4EN, AMA .....BOG DA GO PROSTI !
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е малко като " новите дрехи на царя". Никой не вижда, че е гол.
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамХа ха ха Е ти да не мислиш че някой е предупредил Немцов преди да го застреля. Егати смешния довод. Застрелваш опозиционер и после разрешаваш на хората да го почетат. Това е разбирането за демокрация в Русия. Звучи ми малко като лозунг от тъмните времена. Нещо от рода:"Руските наемни убийци - най хуманните убийци в света" или "Руските диктатори - на демократичните диктатори в света"
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PREDATELA SI OSTAVA PREDATEL ! TOZI,GORBAT4OV,ELTZIN,BEREZOVSKI NIAMAT MIASTO V RUSKATA ISTORIA I MNOGO SKORO NIKOI NIAMA DA SI SPOMNIA ZA TEZI !
18
12
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Поръчителите на убийството на опозиционера - още неизвестни...Путин...
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее бащата на евро-азиатските народи! Всички, които са против него са ***!
16
0
 
14
 
! Отговори
един там преди 7 години
По точно казано, Елцин беше заставен да избере Путин, понеже иначе не се знаеше какво ще стане с и без това почналата да се разпада по това време Русия!
15
4
 
7
 
! Отговори
FSB преди 7 години
ZA TAKIVA KATO NEGO PREDATELI !
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борис Немцов не е забравен ..."---Кой го помни тоя? Беше любимец на Елцин, направи го първо губернатор на Нижни Новгород, после - министър-председател, но той "не оправда доверието", както се казва с партийната терминология, Елцин избра Путин, и сега Немцов - "опозиционер."Само платените медии "не го забравят."
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неизвестни колкото беше "неизвестен" убиецът от Борисовата градина. Когато поръчителят падне от власт веднага ще го оповестят.
12
12
 
11
 
! Отговори
кой? преди 7 години
Кадиров каза навремето:врагове на Путин не търпя.Мир и светлина на душата на Немцов.+
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в 150 млн страна се събрали 5 хил души - смях. Тук на протестите се събират по няколко стотин хиляди и никой не ги бръсне за сливи..
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немцов събираше под 3% - каква опозиция е?! Шефовете му го гътнаха, щото не оправда средствата инвесирани в него и раздуха скандала - видиш ли Путин се уплашил от гнидата Немцов, за който никой не гласува.
9
14
 
11
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
- Ало, другарю Президент, имаме лоша новина!- Кажете, другарю майор!- Застреляли са Немцов на моста!- Ей, 8:30 ч ли стана вече, бе?
8
13
 
4
 
! Отговори
Павлин преди 7 години
Относно броят на протестиращите , само в Москва са повече от 30 000 . https://youtu.be/MEatcDUQCdc
7
4
 
16
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Хитрия евреин се помисли за безсмъртен.Не разбра ли, че Березовски даде фира ?!