Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!

Властите анулираха три прояви на турския президент
4 мар 2017 09:02,
117
Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес Германия, че "подслонява терористи" и каза, че турско-германският журналист, задържан в Турция е кюрдски сепаратист и германски агент, предаде Франс прес.

Това изявление бе направено, след като германските власти анулираха три прояви, предвидени в Германия в подкрепа на референдума за разширяване на президентските правомощия, който ще се проведе в Турция на 16 април.

Още по темата

"Те пречат на моя министър на правосъдието да говори, на моя министър на икономиката да говори. Трябваше аз също да говоря чрез видеоконферетна връзка", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Той обвини Германия, че толерира събиранията на кюрдски сепаратисти, определени от Анкара като терористи. Ердоган каза, че германските власти трябва да бъдат съдени, "защото подпомагат и подслоняват терористи".

В отговор на изказването на Ердоган германското министерство на външните работи каза, че обвиненията за шпионаж срещу задържания журналист са "анормални", предаде Франс прес.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
"с манията за величие и неповторимост, унищожавайки и малкото европейско което беше създадено."Кое малко европейско, я изброй да вида ти какво знаеш за Турция...Напротив от както Ердоган е на власт държавата почна да се развива във всички сфери, па и има неща, които пък и в Европейските държави го няма...например безплатно висше образование, здравеопазване...Вие като ЕС държава:-) кое ви е европейското??? Пътища?, Здравеоп.? Образов.? Развитие? Промишленост? Армия? Ти като какъв коментираш?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им излизат по списъчен състав. Няма къде да са другаде, освен при Ангела.
43
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макар и в ЕС не можем да се мерим с Турция в никоя област.
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Турция върне смъртното наказание, ще има истински бежанци... Този ще иска да се саморазправи със всички неудобни и да ги ликвидира физически. Турците още не са видели всичко. Ще им спретне един "Закон за защита на държавата" и ще си имат и Гео Милев, и Йосиф Хербс...
41
6
 
21
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
На глупавите германци и най-вече на недуразумението Меркел просто Ердоган им се качи на главата !
40
8
 
21
 
! Отговори
POLIZEI преди 7 години
До някаде е прав , Германия подслонява всякакви а Полицията не се справя с всичко , Новини обаче за тези неща няма и няма да намерите никаде , защото не се позволява изтичане на Информация
39
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак в бг медиите не са показали, статиите, които е публикувал този германо-турски терорист в твитър. Защо не ги покажете и тях и аз тогава да видим пълна новина ние...немците още като чуха, че е арестуван се разтревожиха много, защо ли...явно ги е страх, че разпитите ще се изпусне...хаха. Един немец (журналист) се свърза с един турски журнал, чисто и ясно каза, че ЕС го е страх от силна Турция...това защо не пишете...лайте, колкото исате ЕРДОГАН ПРЕЗИДЕНТ!
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче колкото повече време минава все по ясно става - турчина е страхлив човек обичащ да го клатят. Който му го сложи нема проблем ! Било то руснак или германец . Те си траят - няма да има жени в парламента - съгласни, ердоган такива обича - мазнички и послушни да не мърдат много много
37
4
 
20
 
! Отговори
КАТО "ТАТО" преди 7 години
ТОЯ КАТО Е ТАКЪВ ДЕМОКРАТ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИ СЛЕ ВТОРИЯ СИ МАНДАТ ? НАЛИ ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ЛИДЕРИ ? МАЙ ПАШАЛЪКА МУ Е ПО-ПРИСЪРЦЕ ! ДЕМОКРАТ КАТО НУРСУЛТАН НАЗЪРБАЕВ...КЕМАЛ АТАТЮРК МУ Е ТРЪН В ОКОТО. И ЩЕ ГО ПРЕМАХНЕ ОТ ИСТОРИЯТА.
36
2
 
1
 
! Отговори
Ves преди 7 години
Ne e novost.
35
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина да мисли за себе си,а не за турската мощна империя.
34
12
 
23
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
Евалла правя на този ЕРДОГАН,не е дупедавец
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Chudeh se koi shte go svali,sega veche znam koi.Skusyava si dnite Erbozdugan.Sega Ralica Jekova prepodavatelka opianena ot Ermogan cufti,no ne za dulgo.
32
11
 
30
 
! Отговори
E преди 7 години
Този човек съвсем се самозабрави! С това поведение много скоро ще доведе страната си до международна изолация. Европа няма да търпи дълго това отношение! Браво на германските власти!
31
19
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси държавата е Турция! Яхва я един пълен кре,,,,тен, болен от диабет, с манията за величие и неповторимост, унищожавайки и малкото европейско което беше създадено. Свали самолета, изгони туристите. Полегна на Путин защото разбра, удари ли го Мечката, за 45 минути 80% от армията заминаваше, а с това и той. Няма по-грозен народ от турския, езика и културата отвратителни, хората дзурлести. Добре, че сме се отървали от тях!! Ние сме зле заради Тиквара. И той неповторим?? Ужас!
30
1
 
12
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Ехеее супер безплатен ПР за Ердоган.Сега Ердоган ще каже на търските гласоподаватели :Ето вижте ЕС подпомага терористите отъ ПКК на които дадохме 30 000 жертви за 30 години.Дали Меркел не му помага или е толкова сляпа ,ние небогопамазаните няма да ознаем...
29
6
 
15
 
! Отговори
Дарвин философ преди 7 години
На Меркел не и стигат сирийците иска и кюрдите.Подържайки кюрдски дейци,които са в пряка връзка с терористичните им крила,подтиква набирането на нови атентатори и бунтове.Това ще породи ответна реакция и милиони кюрди ще се изсипят в Германия,което и ще е началотона края на Европа...С Путин и Ердоган трябва да се внимава и да не им се месим в задния двор,че ще си изхвърлят *** в нашия двор....
28
2
 
14
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
До Анонимен"Ще се облажим от Велика Гърция и Кюрдистан"С какво ще се облажиш с факта ,че ще гаричиш с гръцки националисти,които мразят 'татарите на коне " превзели гръцките земи или с кюрдските племена от пустинята .Пий си хаповете.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социолога, не полът е причината за действията на Меркел, а канцлеракт-а, който всеки германски канцлер подписва при встъпването си в длъжност пред янките, като победена и зависима страна от втората световна война. Но за "социолог" ставаш. Те не са направили досега едно вярно статистическо изследване, от както се появи тази "професия".
26
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С изказванията си срещу Германия ,Ердоган доказва ,че той е човека който ще завлече Турция в пропаст ,в която няма измъкване.