Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!

Чавушоглу смята, че Холандия не иска силна Турция
12 мар 2017 11:11,
182
Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция обеща десетократно отмъщение на нидерланското правителство, предава Anadolu Agency.

"Каквито и стъпки да предприемат, ние ще предприемем десетократно повече действия. Не се страхуваме, но това което те правят е наистина нечовешко", заяви Чавушоглу в интервю за телевизия TRT, предаде "Фокус".

Още по темата

Външният министър на Турция подчерта, че правителството на Нидерландия действа антиимигрантски и антимюсюлмански в по-голяма степен дори от лидера на крайнодясната "Партия на свободата" Герт Вилдерс.

Относно мотивите за това Чавушоглу изтъкна: "Защото те не искат стабилна, силна и по-свободна Турция".

В ранните часове на неделя министърът на финансите на Турция заяви, че "фашисткото" решение на нидерландските власти за депортиране на министъра на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая от страната ще остане в историята като черно петно, пише вестник Daily Sabah.

Според финансовия министър на Анкара начинът, по който нидерландската полиция е третирала Фатма Бетюл Саян Кая, е неприемлив, добавяйки, че действията на местните власти провокират ислямофобия.

Междувременно Фатма Бетюл Саян Кая е излетяла с частен самолет от германския град Кьолн в посока към Истанбул, след като по-рано нидерландските власти я ескортираха до границата с ФРГ, предава Anadolu Agency.

В Кьолн турският министър бе придружавана от генералния консул на Анкара в рейнския град Хюсеин Емре Енгин. Самолетът, с който тя отпътува за родината си, бе предоставен на министъра на младежта и спорта на Турция Акиф Чаатай Кълъч за участие в редица събития в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на холандците така са прави. Сега остава да почнат да депортират и другите навлеци в държавата не само туските дипломати.
112
0
 
3
 
! Отговори
георги преди 7 години
Всички турци са така - дружелюбни, обаче нещо засегнеш ли ги стават супер злобни и отмъстителни. И по между си са така. Особенно между роднини и близки хора. Двама братя турци както се скарват и намразват, дори чужд човек не мразят така. Това им е лоша черта, ама в кръвта им е. Европеиците са по-търпеливи и сдържани. За това и са по-развити, в арабския свят още се колят за глупости
111
0
 
1
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ЩЕ НИ МИНЕ ЯДА .ЩЕ ИМ МИНЕ НЯМА ПРОБЛЕМ.НИЕ СМЕ ПРИЯТЕЛИ .ПАК ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ...
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган прекрасно знаеше че няма да му разрешат да прави митинги в Холандия и Германия. Но нарочно се пъне за да предизвика недоволство в гражданите си към Европа и да гласуват с да на референдума му. *** лесно се хващат на такива гаджалски трикове. Па и европейците също, та му свирят по свирката.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда че сметката с референдума не излиза та Ердоган е опрял до гласовете на диаспората в Европа. За това хвърля огън и жупел.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Ами те ни бяха хванали за мурците . ГЕРБ и Тиквата нали управляваше със Корман Исмаилов ,Кемал Еюп, и ,,владичество и съжителство . Ама тогава мълчахте, като ***
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пискюлите станаха много нагли
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А турците да ни хванат за мурците
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тя То пък голяяяям кяр, като сме там .Девета глуха на Ге-иският съюз .Трето качество . Затова ни пробутват и отпадъците си храна . Да не се поразява .
104
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТбермудския триъгълник Тръмп - Путин - Ердоган може да смаже ЕС икономическитва по ТВ алфа ли го чу?
103
3
 
11
 
! Отговори
Манаф преди 7 години
Браво на холандските геиове , те показаха как трябва да се говори с *** .
102
2
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Кандидат падишаха да се моли Роял Дъч Шел да не реши да го наказва че тогава ще се стъжни живот на турците
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Холандия ли трябва да мисли за силна Турция? Тия определено смятат, че сме им длъжни за всичко. Откъде накъде?!!!
100
7
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Че турците никога няма да са европейци тва е ясно ама баба меркел трябва да осъзнае че бермудския триъгълник Тръмп - Путин - Ердоган може да смаже ЕС икономически. За венна сила няма смисъл да говорим.
99
0
 
11
 
! Отговори
none преди 7 години
Типични ислямисти! Само оставя да ни обявят джихад. След референдума ще гледаме Ирак/Афганистан 2.0
98
3
 
16
 
! Отговори
тя преди 7 години
Турция за вечни времена ще гледа Европа през "крив макарон"!
97
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези ще влизат в Европейския Съюз ?
96
6
 
9
 
! Отговори
тя преди 7 години
Турция е военна сила и това им дава кураж да плюят всеки в Европа , който не им играе по гайдата!
95
3
 
11
 
! Отговори
на чия страна? преди 7 години
Ако нашите натовски партньори Турция и Холандия се сбият, на чия страна ще е България? Или както каже началничката баба Ангела? На четни дни на страната на Турция, на нечетни дни, на страната на Холандия?
94
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Кремал също се закани на Холандия. Нали Ердоган и Путин са аркадаши.То и Сидеров като руски патриот застава зад Ердоган.С това викане, Ердоган се представя като пинчер на Путин, който си мъчи и го почесва между ушите. А Сидеров може да застане партер...