Европа откровена към Турция: Срамота!

Парите за Анкара замразени, не правят реформи
13 мар 2017 19:28,
177
Европа откровена към Турция: Срамота!
Снимка: архив, Ройтерс
Европейската комисия определи като "срамота" обвиненията, които различни турски представители отправиха към Холандия, свързвайки я с нацизма и фашизма.
 
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим", коментира говорител на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу нарече Ротердам "столица на фашизма", след като холандските власти му отказаха да участва в предизборен митинг за референдума за промени в конституцията, насрочен за 16 април.
 
Турският президент Реджеп Ердоган пък нарече холандците "нацистки останки".
 
"ЕС призовава Турция да се въздържа от преувеличени твърдения и действия, които заплашват с по-нататъшно влошаване на ситуацията", настоя Еврокомисията.
 
Говорителят на Юнкер добави, че е национално решение кой може да присъства и какви митинги и шествия да се организират в страните членки.
 
"ЕС се гордее със свободата на изразяване, но решението за провеждане на митинги зависи от националните власти, които прилагат местното законодателство", заяви говорителят.
 
Той каза, че е проведена координация и с други европейски членки, но не можа да обясни, защото при това положение Франция позволи вчера митинг в Мец с участието на министър Чавушоглу. Според говорителя "става въпрос за национални и регионални особености".
 
Еврокомисията поясни, че не обмисля санкции срещу Турция за агресивното поведение към еврочленки и работи с всички сили за изпълнението на сделката за спиране на миграцията.
 
Говорител на комисаря за разширяването Йоханес Хан обаче потвърди, че Брюксел преразглежда решението си да финансира различни проекти в Турция заради липсата на реформи.
 
"Парите са обвързани с реформите, които Турция е обещала да прави", каза говорителката, заявявайки, че става дума за финансиране в областта на правосъдието. Докладът за напредъка на Турция към членството показал липсата на реформи и връщане назад, като ситуацията се влошила след опита за преврат.
 
ЕС е заделил за Турция като страна кандидат 4,5 милиарда евро до 2020 г. по предприсъединителните фондове.
 
Замразено е финансирането по проекти, свързани с утвърждаване на демокрацията, гражданското общество, върховенството на закона, основните права и икономическите и социални реформи, в очакване да се направи оценка дали то да бъде продължено.
 
В интервю за германски медии преди седмица Хан съобщи, че за 2 години от предприсъединителната помощ са преведени едва 167 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не знам какво означава Турция в ЕС, но знам ще ЕС ще граничи със Иран, Ирак и Сирия, последните две от които са провалени държави с тероризъм... Просто, който говори за Турция в ЕС трябва веднага да бъде закопчан и изпарен.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахмедчо, у нас се подправят гласове на избори , та в Турция ли няма, начело с диктатор ?
13
6
 
10
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До АхмедАз ще гласувам против ердокан и след референдума ще се откажа от турското си гражданствоАКО ЩЕ ЦЯЛА ТУРЦИЯ ДА ГЛАСУВА ПРОТИВ ЕРДОГАН ,ЕРДОГАН ЩЕ ФАЛШИФИЦИРА РЕЗУЛТАТИТЕ ! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ БЪЛГАРСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО , ПЪК НА ТУРСКОТО МАЙНАТА МУ ! РОДЕНИТЕ В ТУРЦИЯ ИМА ЗА КАКВО ДА ТИ ЗАВИЖДАТ , ТИ МОЖЕШ ДА НАПУСНЕШ ТУРЦИЯ И ДА СЕ УСТАНОВИШ КЪДЕТО ИСКАШ В ЕС , А ТЕ НЕ МОГАТ ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ СПАСЯТ ОТ *** ТУРЦИЯ !
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее свободата и патриотите от ПКК.
11
4
 
4
 
! Отговори
ха преди 7 години
До АхмедДа бе повярвах....
10
3
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха-ха само за едно срамота ли имат сили брюкселските либерасти фе.со.вете им свалят знамената в посолствата което ще рече нахлуване на чужда територия ,а тия с половин устенца само им викат вие стe лЬоши хора ха-ха-ха-ха.
9
1
 
7
 
! Отговори
цирк ес преди 7 години
Срамота!?и толкова ли?слаба работа слаба .....
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първия полъх на третата световна война.... Промити мозъци колкото искате... ЕГО
7
18
 
6
 
! Отговори
Yunal преди 7 години
Shatia al islamia, ALAUUU EKBEEER
6
6
 
15
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ТОЗИ ЕШЕК СУРАТЛЪ ЕРДОГАН ЗНАЕ ЛИ КАКВО Е СРАМОТА ?!
5
5
 
1
 
! Отговори
Zelka преди 7 години
Do 5 Tebe kak ne te e sram da pokazvash kolko si umen filosof,te kato tebe nivo na IQ kakvo da chakash
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това е част от европейската история, която искаме да забравим"Та вие още сте такива:-):-):-)Безсрамни сте вие...Разрешавате за агитации за НЕ на всякъде, А в Консулства неможе...ЧАВУШОГЛУ Е ПРАВ И ЕРДОГАН Е ПРАВ! Каквото и да спрете ДА на референдума...Оня ден Ердоган каза: Не ми губете времето, елате на куп...Ние се кланим само в НАМАЗ"!
3
2
 
26
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 7 години
Това не го ли разбраха, че не могат да бъдат интегрирани тия близко източните... Трябва да си много спрял, че въобще да правиш някакви усиля да ги научиш на човечност. Да ги връщат в анадола. С тия само с лошо трябва да се действа, с добро не действа.
2
4
 
12
 
! Отговори
Brukselska zelka преди 7 години
Te Evropeyvite,tova celyaha i go postignaha kak da ostanem centira na vnimanieto s Portokalite ot zapada hubava mu rabota no dreme mu na..Turcia ot nikoy ne go e strah kolkoto i da sa te vinagi pravi na krak puka mu na Erdo za prikazkite na zelkite..
1
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юропа полудя Турция със пълна сила върви напред