Турция в ЕС: Една идея без перспектива

Франсоа Фийон смята, че преговорите са безрезултатни
13 мар 2017 14:15,
95
Турция в ЕС: Една идея без перспектива
Снимка: архив Reuters

Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са безперспективни и европейците отдавна трябваше да обяснят това на турската страна, като започнат да търсят нови формати за сътрудничество. Това заяви днес кандидатът на консерваторите за президент на Франция Франсоа Фийон, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Френското правителство (а тази критика се отнася и за други европейски правителства) трябва ясно да заяви отсега на турците, че те няма да може да влязат в състава на ЕС. Трябва да разгледаме с тях други форми на отношения, но фактът, че позволяваме да се развиват преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, които продължават вече 30 години, според мен се явява още една причина за напрежението, което в момента съществува в отношенията с Турция, каза Фийон пред радио Европа-1.

Той коментира митинга, състоял се вчера във френския град Мец с участието на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Фийон подчерта, че в момента ЕС има истински проблем в отношенията с Турция и тази ситуация изисква по-голяма твърдост спрямо Анкара от страна на ЕС.

"Аз не настоявам за отмяна на събрания, организирани от представители на турската общност във Франция, те имат пълно право на събирания. Проблемът в момента е в провокацията на турското правителство спрямо Германия и Холандия, което трябваше да доведе до решение на френските власти да не позволят на този турски министър да пристига на наша територия", каза Фийон.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
България в ЕС: какви са перспективите??????????????
70
1
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
АГАТА НЯМА РАБОТА В ЗАПАДАЩИЯ ХРИСТИЯНСКИ КЛУБ.АНГЛИЧАНИТЕ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ.АГАТА ЩЕ ГЛЕДА СМЯХ ОТСТРАНИ..ВЧЕРА ТЕРЕЗА МЕЙ БЕШЕ В АНКАРА ДА СИ СВЕРИ ЧАСОВНИКА С ИМПЕРИЯТА....ПОБЕДА ЗА ДОСТ 10 % .ДУПЕСЕ 2 % ..
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен79 Ама най -много мълчи,, пощенският гълъб и адвоката ,,на Ердоган Червеният тапир от Банка , който беше момата на Ердоган .Скрил се като къртица и забрави за ,,нашият приятел и мят брат Ердоган ,,Нали така дрюгарю?
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянин Подмирисва на напускане на НАТО.
67
4
 
0
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 7 години
Всички новини за ЕС и Турция стигат до Бг. през руски информационни канали ...
66
2
 
4
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Явно Путин е ндъхал здраво Ердоган.След кризата с Холандия и министъра на Турция външния на Англия покани същия министър на обят в Англия...ЕС има един коз и това е ноу-хао и технологии,но последните 10 години Корея ,Япония и Китай минаха ЕС.Много интересно време САЩ ,Англия,Турция и Русия са незамини за ЕС дори и по -отделно ,а сега с всички нещата са кисели.За да се спаси ЕС трябва да изрине нео- фашиските зомбита от политиката.Има ги от много време ,но сега няма колонии трябва политика !
65
0
 
1
 
! Отговори
fes*out преди 7 години
До Анонимен 78: tova che zivejat v Evropa, oste ne gi pravi evropejci. Vinagi ste sa si otritnati mizerni gastarbeiteri, zastoto kato povecheto tarambuki nemogat da budat integrirani, prosto tupotijata i mentalitetut im (da ne se burka s kultura, takava te njamat) ne im pozvoljava da stanat realna chast ot edno evropejsko obstestvo. Ima izkljuchenia, deto v kvartala sa sami bez drugi tarambuki i povecheto takiva uspjavat, no sa mnogo malko...ostanaloto sa skakalci kojito sa se samozabravili...
64
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Ингилистан ще сложи началото на края на ЕС, Тюркието - началото на края на НАТО! Пелтеченето на атлантиците от неизбежният шок и ужас предстои! Виновният..........................като ''винаги'' е Путин!
63
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30miliona turzi v evropa ima vie si napravete smetkata ne sa li v evropa
62
6
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 години
ЕС: Една идея без перспектива...
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само враг на ЕС и откровен ненормалник може да говори за Турция в ЕС
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SS ДИНАСТИЯАми да интелект, затова в новините в Бг се говори само за парно и пенсии.
59
6
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Естествено че е безперспективно да се натискаш да влизаш в събаряща се къща, която да те погребе и теб!
58
10
 
6
 
! Отговори
санду преди 7 години
Така е.Време е Турция да се присъедини към Иран,Казахстан,Узбекистан и Сирия.Всички ще бъдат на сигурно при защитника на исляма-Русия.Путин,Асад,Ердоган,халиф Отомей и другите прекрасни ислямски диктатори ще борят заедно лошия запад.
57
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие *** ли сте,или,да?!?На Ердоганя въобще не му трябва да влиза в ЕС,а да го използва,като морков и тояга,за консолидиране на турците около себе си - и тези в Турция и тези,в ЕС!Той много добре знае,че държи перверзното посмешище.наречено,ЕС,в ръцете си.В тези ръце,в които е втората по численост и мощ армия в НАТО,която вече се превръща в първата.Ердоган има и още едно оръжие,срещу ЕС - "бежанците"!Задава се и трето оръжие след референдума - неговите опоненти,бъдещи бегълци!
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ди 68Ок ще му предам :)
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турския външен министър се задуши от смях като чу още една безсмислена реч на френския "клоун"
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименDo 67Ne znam dali v krachola na tvoia idol ima neshto Toy po dobre da se konzentrira v zeluvkite po Putin. Evropa za sega da ia zabravi
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган го премести в другия крачул.
52
9
 
10
 
! Отговори
BAY GANYO преди 7 години
V EVROPA JIVEQT POVE4E OT 10 MILIONA TURCIA EVROPEECA NEKA SI REVE 4E TURCIQ NQMA RABOTA V EC :)))) ZVU4I MALKO SME6NOTURCITE OTDAVNA SA V EC I TO KAKTO SE VIJDA SA MNOGO PO VLIQTELNI OT DOSTA 4LENKI NA SAYUZA.KAKVO TOLKOVA SE SAMOLAGVATE NEZNAM