Турция в ЕС: Една идея без перспектива

Франсоа Фийон смята, че преговорите са безрезултатни
13 мар 2017 14:15,
95
Турция в ЕС: Една идея без перспектива
Снимка: архив Reuters

Преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са безперспективни и европейците отдавна трябваше да обяснят това на турската страна, като започнат да търсят нови формати за сътрудничество. Това заяви днес кандидатът на консерваторите за президент на Франция Франсоа Фийон, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Френското правителство (а тази критика се отнася и за други европейски правителства) трябва ясно да заяви отсега на турците, че те няма да може да влязат в състава на ЕС. Трябва да разгледаме с тях други форми на отношения, но фактът, че позволяваме да се развиват преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, които продължават вече 30 години, според мен се явява още една причина за напрежението, което в момента съществува в отношенията с Турция, каза Фийон пред радио Европа-1.

Той коментира митинга, състоял се вчера във френския град Мец с участието на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Фийон подчерта, че в момента ЕС има истински проблем в отношенията с Турция и тази ситуация изисква по-голяма твърдост спрямо Анкара от страна на ЕС.

"Аз не настоявам за отмяна на събрания, организирани от представители на турската общност във Франция, те имат пълно право на събирания. Проблемът в момента е в провокацията на турското правителство спрямо Германия и Холандия, което трябваше да доведе до решение на френските власти да не позволят на този турски министър да пристига на наша територия", каза Фийон.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
21
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 7 години
Ислямска държава+турция не могат да победят Европа, защото са средновековно умствено изостанали. Белият човек винаги може да спечели срещу тия,защото ги превъзхожда по интелект.
50
8
 
8
 
! Отговори
BAY GANYO преди 7 години
EC E SAZDADENA OT NQKOLKO GOLEMI ZADA SMU4AT KRAVTA NA PO MALKITE.AKO PO4NA DA IZBROQ PRIMERI 6TA SA BEZBROYBADETE SIGURNI 4E AKO NE BE6E TOVA TURSKO ROBSTVO, TUK NQMA6E DA IMA NITO EDNA DUMA PROTIV TURCIQ.NE6TO MI SE STRUVA 4E TOQ ROBSKI MANTALITET 6TE NI DOVAR6I I NEZNAM KOGA 6TE SE SAVZEMEM I DA GLEDAME NAPRED A NE MINALOTO
49
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз като гледам ,Територията е една "реалност",без перспектива!
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е безперспективен съюз. Ние също трябва да излезем от него, нищо хубаво не видяхме, напротив, като членове на ЕС живеем по-зле.
47
1
 
7
 
! Отговори
DNS преди 7 години
До муспиСамо глупости ли знаеш да дрънкаш.Дъръ-дъръ сто чадъра. Думите ти са напразни. :))))
46
8
 
3
 
! Отговори
Може преди 7 години
Да си направят с Русия адекватен съюз- и двете държави са на светлинни години и от демокрацията и от правата на човека, и в двете държави управлява цар и опозицията са я ликвидирали. Така , че един Феодален Турускестан много ще им приляга.
45
10
 
6
 
! Отговори
DNS преди 7 години
До Анонимен 52Вие, българите, сте комплексни хора. Кефя се :))
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да ги изселят на Марс.Да се кротне планетата.
43
5
 
4
 
! Отговори
DNS преди 7 години
До zzpРелакс моето момче))) Никой не те кара да пишеш тука и да влизаш дори :)))
42
5
 
8
 
! Отговори
До Ангел преди 7 години
До сегашни наблюдения българина е искал много работи и правил много изводи, плюел по всеки, но нито едно не се е получило...ние щяхме да изчезнем и да ни се срине икономиката по ваши сметки и с инцидента с Русия! И преди това мислихте така, но аут!"Другите говорят, а ние правим"! (Р. Т. Ердоган)
41
9
 
9
 
! Отговори
zzp преди 7 години
Abe stiga ste ni zanimavali vseki den s tazi skapana turtsia,drugi *** nema li kvo da pisete.Ostavete gi v aziatskata im kocina da se radvat na seytan reco.
40
2
 
3
 
! Отговори
DNS преди 7 години
До АнгелЕх тези мечти.. :)) С тези мечти може да се разказват приказки, да се пишат приказки, но не и истина)))
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в ЕС държавите има достатъчно турци, заминали още преди 40, 50 години...и тези им стига на ЕС...раротят там повечето със собсвен бизнес...дюнерджии, ресторанти, маркети, бербери, има и полицаи, има работещи и в летилища...българина работи там при тях, бере ягоди, гледа старци...кой е слугата на ЕС...!!!???
38
6
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Всичко си върви по план.Ердоган ще спечели референдума и ще стане диктатор и по документи.Ще се скара със всички съюзници в лицето на ЕС и НАТО.Запада ще отмени санкциите на Русия за да спечели силен съюзник.Путин с охота ще развали ИЗКУСТВЕНИТЕ му добри отношения с Турция.И разбирасе ако знаеш Историята ще разбереш и Бъдещето.Всички се досещате какво ще се случи с Турция и Ердоган!!!
37
7
 
11
 
! Отговори
DNS преди 7 години
Аз не разбирам защо Турците трябва да се качват на потъващ кораб (ЕС)? :))
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да Убит е защото е направил Фаталната грешка да отиде в Ислямистка държава като Турция ."Тази защита...не показва, че е направил фаталната грешка да храни ПКК със заповед на господарите си...И ТОВА МНОГО ДОБРЕ ПОКАЗВА КОЙ ХРАНИ И ПОДКРЕПЯ ТЕРОРИСТИ! Но гаргите, които хранят, почнаха да им вадят очите...хи хи хи това е още началото...
35
0
 
15
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Турция в ЕС: Една идея без перспектива"А ДОБР'УТРО! Самото словосъчетание "Турция в ЕС" е оксиморон! Ако Турция стане членка на такъв съюз, той по законите на физиката няма да бъде "Европейски"!
34
5
 
5
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
"Кажи поне , че си турчин бе *** !"ТУРЧИН СЪМ...И ТОВА ВИ СТИГА!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то е ясно, няма как Турция да е в ЕС.
32
1
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ти пак освен да пишеш един и същи коментар под различни новини цял ден друга работа нямаш ли си.То е ясно че си ре.зак защитаваш Ердоган.А отностно Убития Немски войник.Да Убит е защото е направил Фаталната грешка да отиде в Ислямистка държава като Турция .Там освен Убийства в името на Аллах няма какво друго да видиш!!!