Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията

Турция сменя тона към Европа
23 мар 2017 22:25, Петя Славова
133
Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията
Снимка: БТА

След референдума през април Турция ще продължи икономическите отношения с Европейския съюз, но ще преразгледа изцяло политическите и административните връзки, включително сделката за ограничаване на нелегалната миграция, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че всичко, "от А до Я" в отношенията на Турция с Европа, ще бъде преразгледано след референдума на 16 април за конституционни промени, които ще разширят правомощията му.

Според турския президент европейски страни разрешават прояви на онези, които водят кампания за гласуване с "не" на референдума и забраняват прояви на турски представители пред поддръжници на гласуването с "да".

Още по темата

Ердоган обвини Германия, че подкрепя тероризма и каза, че няма планове да я посети преди референдума, както твърдяха някои медии, пише БТА. Той не се извини за сравнението с нацизма, посочва Ройтерс. "Смущава ви, когато казваме, че това е фашизъм, че е нацизъм, но това, което правите вие, отговаря на това определение", каза турският президент.

Той добави, че ще има разговори "очи в очи" с новото американско правителство през май и че основните двустранни проблеми, които ще се обсъждат, са Сирия и Фетхуллах Гюлен, обвинен от Турция за осуетения опит за преврат през юли.

Ердоган призова Вашингтон и Лондон да отменят възможно най-бързо забраната да се внасят преносими компютри и таблети в пътническите салони на самолетите, излитащи от някои летища, включително от Истанбул. "Надявам се, че тези страни - Съединените щати и Великобритания ще преразгледат това решение и ще го отменят възможно най-бързо", каза Ердоган, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81Да. Лошо е, защото турците, които ще влязат в парламента са под ръководството на Ердоган, а не по свои мисли и решения! Каквото каже турският диктатор, това ще предлагат. Не подкрепям и ДПС в никакъв случай, но щом турците в България са си направили партия, няма да говорят против държавата, в която живеят и няма да раздават по селата торби с макарони и подобни. Това са тактиките на Ердоган, с които измами онези безмозъчни %50. ДОСТ е слуга на Турция. Това не го приемам!
45
9
 
12
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
Германския външен , Габриел , май започва да се вразумява. Заяви ,че политиката на ЕС спрямо Турция не е правилна ......
44
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 7 години
На тоя му даваме милиарди да ни заплашва !Това "изработи умната"Меркел!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ogin БУЛГУР
42
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен-93 Лошо ли е и турците да имат представители в Парламента а не представители на руските интереси като дпси атака
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21в -- новите диктатори страдат от психични заболявания
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХАААААААА 95ПЪРВО СЕ НАУЧЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ПРАВИЛНО НА БЪЛГАРСКИ! ОТ ТАКИВА БЕЗМОЗЪЧНИ КАТО ВАС СВЕТЪТ Е ПРЕД РАЗРУХА! ХАЙДЕ ОСТАНИ СИ ТАМ В АНАДОЛА. ДОСТАТЪЧНО Е ГОЛЯМА ТУРЦИЯ, ЗА ДА СЕ СВРЕШ И ДА ОСТАНЕШ ТАМ ДА БЛИЖЕШ .... НА ЕРДОГАН! ПОДПИС: ЕДИН ТУРЧИН!!!!
39
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам тоя дявол да изчезне от Земята!!! Кой го прати на тази планета по дяволите! Водач на %50 процента безмозъчни в Турция! Сега станал да командва и ДОСТ. С напомняне за Възродителния процес забожда нож в сърцето на изселниците в Турция. И те горките голяма част се хванаха на капана му. Също и турците, които живеят в България по селата. Неграмотните, необразованите старци и тъпите младежи.
38
7
 
32
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Султанът на възродената османска империя е истински фанатик, но най-лошото е ,че като пусне анадолците, те ще заседнат на Балканите.Унгария строи втора ограда,ние още една свясна нямаме.Ще ги търпим толерантно още стотина години ,докато затрият цяла България. Проклети да са Меркел и цялата *** еврогейска!
37
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самоунищожението на Турция продължава.Ердоган иска нова Османска империя, иска да е водач на мюсюлманите по света, да е халиф.Но съдбата на Османската империя всеких я знае каква е в крайна сметка.Всеки опит на Ердоган да води имперска, а не национална полотика ще завърши с крах за Турция.
36
6
 
32
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До османлията,Абе велики сте бе , най великите. Разбрахме. Кажи сега защо турската лира продължава да пада? Вече мина 2 лири за левче,
35
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, да ги пусне към Русия. Защо само плаши Европа. Или към Европа може да си говори квото си иска. Играе си с огъня особено с Германия.
34
1
 
17
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Уважаеми сънародници,гранитната опора на всяка политика е принципната-върховенство на закона,стимулиране на раждаемостта "а ла Дьо Гол" и на икономиката,опазване на границата съвместно с ЕС,достъп до образование и здравеопазване на всички български граждани,стъпки за насърчаване на връщането на нашите деца и внуци и внучки от чужбина ,повишаване във възможни граници на минималните и средните пенсии,които автоматично се връщат за храни,лекарства ,ток,вода ...Знам,че това звучи наивно пенсионерско
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за Великден да не ги пусне!
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа да замени турците които са вече "интегрирани" в нея с мигрантите, които ще изпрати султана. Той още не е станал султан да ме извини. Мигрантите ще се радват да заемат готови работни места. А на Ердоганчо едно сочно икономическо ембарго да му се направи. И туристическо.
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На същото интервю, Ердоган:"Значи някои имат правото и свободата да ме наричат "диктатор", а аз като им кажа фашисти и нацисти, не може и се обиждат!!!" (Р. Т. Ердоган):-):-):-):-):-):-)
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова спешно да напише молба-прошение до началника в Кремъл за спешна доставка на руска бодлива тел за укрепване на паянтовата ограда на Боко по границата с Турция. Също така членовете на БСП и обединените патриоти да изкопаят на ръка ров покрай оградата дълбок 5 метра с поставени заострени колове квадратно гнездово през 25 сантиметра. Господа социалисти патриоти русофили бъдете готови.
29
8
 
14
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
Оградата готова ли е ?Все за нея споменавате понякога. ..Вържете я яко да не бъде отвята , още на секундаха....
28
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко дни Ердоган се държа съвсем истерично срещу Холандия с викове и крясъци, защото не знаеше какво да предприеме срещу тях. Днес турският герой се държа съвсем умерено и със спокоен тон срещу българската истерия как да забраним на турците с български паспорти да гласуват въпреки че имат такова конституционно право. Това означава само едно, че Ердоган вече е намислил и знае как да ни го забучи за разлика от Холандия.
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наште русофил-патриоти не може да ги уплаши Ердоган. Те ще посрещнат смело на границата одупени към Турция бежанската вълна държащи в изпотените си ръце портрета на месията Путин. Русофил-патриотите хем ще бъдат клатени отзад хем гледайки портрета на месията ще си въобразяват че са обладани от божеството им Путин. Та това ще докарат глупаците русофил-патриоти и техните поддръжници на главите на всички българи.