Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!

Над 1000 души са в ареста от неделя
28 мар 2017 09:52, Елка Василева
79
Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!
Снимка: Reuters

Съединените щати и Великобритания призоваха Русия да освободи гражданите, които бяха задържани в неделя по време на големи антиправителствени демонстрации, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че САЩ "силно осъждат задържането на стотици мирно протестиращи хора из Русия в неделя".

Още по темата

Спайсър прочете изявление на Държавния департамент, който определи арестите като "оскърбление към основните демократични ценности".

Говорителят на Белия дом каза, че хората навсякъде заслужават прозрачно и отговорно правителство, както и "възможността да упражняват своите права без страх от отмъщение".

"Великобритания е разтревожена от задържането на 26 март на стотици руски граждани, включително журналисти и лидера на опозицията Алексей Навални", се посочва в изявление на британското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Руските граждани са се възползвали от своето фундаментално право на свобода на изразяването на мнение, на сдружаване и мирни събирания. Обединеното кралство призовава правителството на Русия да освободи гражданите, които бяха задържани по време на мирните демонстрации, и да спазва международните задължения, които Русия е поела в Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа", се посочва в изявлението на Форин офис.

В неделя на различни места в Русия се състояха най-масовите протести от антиправителствените демонстрации през 2011-2012 г. Над 1000 души бяха арестувани по време на протестите, включително опозиционният лидер Алексей Навални, който по-късно бе осъден на 15 дни лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 рубли (около 325 евро).

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
17
 
! Отговори
Шорошидна атака преди 7 години
Руснаците го кръстиха "детскоградинския протест" защото участниците са нископлатени пишлемета мислещи си ги викат на купон
24
4
 
4
 
! Отговори
Marcellus преди 7 години
Space X-urkata..., ne te li izstreliaha da koloniziras Pluton bre..??P.S. vse se kania da te pitam...s bratoka ti Odissei-kata da ne pUrDDite v edni pampersi bre..??
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съединените щати и Великобритания призоваха Русия да освободи гражданитеКрадеца вика....Значи всичко си е ОК!
22
12
 
4
 
! Отговори
Space X преди 7 години
Обикновенно започва така мирен протест който е окървавен и февруари 1917 заопочна така.
21
4
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че САЩ "силно осъждат задържането на стотици мирно протестиращи хора из Русия в неделя"....Occupy Wallstreet da vi govori nesto...Fergusons...?? MamMa vi FAShingtonska...pbs.twimg/media/C727U0AUwAAZw6Y.jpg:large...:))
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младите са сила и искат промяна. Целите им не са политически. Искат справедливост и свобода. Ще победят !Путин опря до Нац Гвардия. Страх го е.
19
4
 
17
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Кога ЕС ще протестира срещу избиване на над 150 мирни жители в Мосул, след бомбардировка на славните военно-въздушни сили на САЩ? Оказва се, че това е най-голямото военно престъпление след Виетнам!
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната акция на американските агенти, този път в Русия удари на камък.Сега покровителите на мероприятието напъват да им пуснат агентите, че бая пари са дали за това мероприятие, а резултата - никакъв.Схемата и там била същата като свалянето на Орешарски от "умните" и т.н. ... клакьори, които месеци наред получаваха пари, за да "протестират" с цел набутване на Борисов начело в България.И в Русия - хонорари на ръка за всеки присъствал. Най-изявените - премия.Същото и в САЩ против Трамп.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде на къде ще се намесват в Русия при един напълно незаконен митинг? Русия месеше ли се в САЩ , когато доказано платени демонстранти протестираха против избирането на Тръмп и полицията задържаше стотици хора? Рузвелт бе казал навремето,че ако някъде в света отново се появи фашизъм, то ще е в САЩ. Тази страна е на прага на фашизма и е крайно време да престанем да я смятаме за пример за демокрация.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 2 април ще има нов митинг. Нещо става в Русия и Беларус. Руски професор от митинга в Москва: "В света останаха само 2-3 държави като Русия". КНДР, КНР, Беларус.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!Ха ха ...Вашингтон и Лондон за какви се мислят?Русия да не им е колониална България, на която нареждат през вестниците, какво да прави и тя горката тича да им изпълнява глупостите, ще си счупи краката...Да идат в Русия да и нареждат, ама тя ще им счупи ръцете
14
11
 
4
 
! Отговори
Space X преди 7 години
Между Февруари и Октомври да няма нова Революция в Русия чест на онези от 1917
13
16
 
5
 
! Отговори
Space X преди 7 години
В Русия е на власт ФСБ какво очаквате да си признаят че са корумпорани ли.Впрочем шапка им свалям на тези протестиращи не е шегаработа в Русия да излизаш на протест трябва да си много смел.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът на любопитния според мен е зададен в точното време и място. Опитват се да осъществят новия руски майдан с помощта на малолетки, ученици в средните школа.
11
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интерестното е че тия млади хора излизат на мирен протест а нашите платени тролчета по сайтовете изригват като за световно!
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоооо, това не са ви Тиквата, Роската и останалата БГ клоунада, че да им нареждате, какво да правят. И не забравяйте да си навреме санкциите отзад.
9
2
 
25
 
! Отговори
А бе преди 7 години
А бе не ги знам тия дето протестират в Русия точно какви са,ама като гледам нашите "протестъри против корупцията" начело с гуруто им Х.Иванов откъде се финансира,мога да си направя някои изводи-май хранилката е обща.Впрочем да побързат да похапнат,че Дедо Сорос не е в отлична форма и току виж дал фира! Иначе корупцията е необятна тема и материал за интерпретация в изобилие.Обаче най-вярното определение е:"Корупцията е далавера,в която не участваш".
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно тези две държави нямат никакво право точно на Русия да говорят за демокрация когато Русия искаше да не нападат Ирак Либия да не правят арабска пролет те никога нея послушаха този ад на земята в момента е точно тяхната демокрация и свобода няма страна на земята която да не е пострадала по един или друг начин от тях просто нямат право да използват тази дума тя не им подхожда а ако тези протестиращи са света вода ненапита няма да ги арестуват макар и срещу правителството да протестират
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва към Вашингтон и Лондон: Я вие си Е.М. и си гледайте педерест....... краварник
6
1
 
22
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
А цветна революцийка нещо да не искате?