Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ

Заплащането на статистите ще е от 88 до 120 евро на ден
30 мар 2017 10:52, Елка Василева
104
Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ
Снимка: архив, Reuters

На официалния сайт на град Берлин се появи обява за набиране на хора, които да влязат в ролята на "руснаци" по време на учения на американската армия в Германия. На статистите се обещава заплащане от 88 до 120 евро на ден.

"Търсят се статисти за ролеви игри в рамките на курсове за подготовка на армията на САЩ. Статистите ще играят ролята на цивилно население в обхванати от криза региони, помагайки за реалистичното пресъздаване на условията на конфликт за подготовката на войниците за участие в мисии в чужбина", се казва в обявата.

Очаква се статистите да влязат в ролите на жители, търговци, фермери и представители на местното самоуправление в афганистанско село, където според сценария на ученията се провежда операция на американските военни. Основната задача на статистите е да си взаимодействат с американците.

Поради това кандидатите трябва да владеят английски и немски. Ще бъдат обаче предпочитани хора, които говорят и руски, чешки или полски. Освен това кандидатите трябва да имат валидно разрешение за пребиваване и работа в Германия.

В съобщението не се уточнява защо за имитирането на операция в афганистанско село се търсят хора, които могат да изиграят точно руснаци и да владеят или руски, или сходен с него език.

Маневрите ще се проведат в базата Хоенфелц, където е базирана 173-а въздушно-десантна бригада на американската армия. Базата се намира в Бавария между Нюрнберг и Регенсбург. Избраните кандидати ще бъдат откарани дотам с безплатни автобуси, съобщи Би Би Си.

По време на самите учения получилите работата ще живеят, както се полага на мирното население, в селски къщи, построени специално за ученията. Нощите статистите ще прекарват в казарми, като през цялото време ще им бъде забранено да използват мобилни телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
19
 
! Отговори
Уф преди 7 години
Аз пък си помислих,че става въпрос руснаци да го играят противник.Щото не е проблем-има вече доста руски частни военни компании,които могат да дойдат с оръжието си,само трябва леко увеличение на заплащането.Само че тогава продукцията ще стане хорър....
20
1
 
31
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Ако ми дадат зареден калашник, ще играя и безплатно.
19
0
 
21
 
! Отговори
Само да попитам преди 7 години
Ще отсрелват ли статистите/руснаците? И да не надвият "руснаците" в учението, че ще е...
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми Тръмп да се обади да напсува Путин и ще си решат проблема със това кой да играе руснаците! Те сами ще се играят! ;)
17
3
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Живко Мераклиев съм за статист. Навремето ме взеха за статист в руски филм, но се отказах да участвам.
16
3
 
37
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Неподготвените руснаци, за една година разгромиха ИД и освободиха половин Сирия. Докато великите сащ, пет години клечат край Мосул и още не са го превзели. И това с коалиция от 60 държави. Както виждаш, написал си тъпотия.
15
3
 
31
 
! Отговори
смеех преди 7 години
американците си правят холивудски филми... Ами кво става в Ирак бе, на практика са жив зян!
14
3
 
32
 
! Отговори
Мл.Сержанта от запас преди 7 години
Аз за 120 евра на ден може даже и да гръмна някой американец. Американски не знам ама ако дадат един калашник да се считат уредени.
13
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова безхаберни и неподготвени,като руснаците не знам къде ще намерят.Се едно да заместиш националите ни по футбол :)
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо руско говорещи при положение че са залят и от Афганистанци при реални условия ще говорят арабски какви спасители ще са господ да им е на помощ на афганците ако се наложии
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаш ли да попаднеш в САЩ? Тогава служи в ракетните войски! Надпис на портал в руско поделение.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се хващайте,че може по погрешка да ви гръмнат.Току виж помислили,че сте истински руснаци.
9
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Тези съвсем изперкаха...
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин може да им прати един взвод руснаци. Само че натовците ще забравят за какво са били ученията.
7
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваттенки ще дойдат и за една десета от тия пари.
6
5
 
33
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
За такова заплащане могат да извикат истински руснаци, но ще станат американците статисти...най вероятно.
5
3
 
36
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Статистите да не вземат да победят войските на НАТО, докато си говорят на руски и се обръщат един към друг с "Другарю Генерал".
4
6
 
19
 
! Отговори
Кой ни Бомбардира преди 7 години
Преди 83 години, на 30 март 1944 г., София е бомбардирана от 450 американски и 50 британски бомбардировача. Върху града са хвърлени 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби. Разрушени са 3357 сгради, жертвите са 139, а ранените са стотици.Първият масиран въздушен удар след началото на Втората световна война срещу българската столица е нанесен на 14 ноември 1943 г. В него вземат участие 91 бомбардировача Б-25 Мичъл, които са охранявани от 49 изтребителя Локхийд П-38 Лайтнинг.
3
1
 
17
 
! Отговори
JJ преди 7 години
Това нещо го има повече от 10 години. Преди играеха араби и взимаха по 100 Е на ден за 30 дни плътно. Правят изкуствено село и всеки си има роля в него. 😄
2
4
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Я виж според статистиката колко руснаци живеят в момента в Германия бе умник. А иначе Германия м момента е пълна с талибани от цял свят така ,че спокойно ще съберат хора не за едно село ,а за многомилионен град от арабухи