Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия

Пакта има предимство с оръжейните системи, отсече Александър Грушко
Обновена: 1 апр 2017 08:06 | 1 апр 2017 08:03,
88
Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия
Снимка: Reuters

Северноатлантическия пакт хитрува, представяйки плановете си за засилване на военното си присъствие в Източна Европа като реакция на действията на Русия. Това заяви вчера пред руски журналисти постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, предаде ТАСС. Грушко коментира резултатите от заседанието на Съвета НАТО-Русия на равнище външни министри.

"Натовците се опитват да сведат това, което правят на източния фланг, само до четирите прословути батальона (с численост до 5 хиляди души в балтийските страни и Полша - бел. ТАСС). При това посочват, че това уж било в отговор на продължаващата реформа на нашите въоръжени сили, включително на създаването на три дивизии (в западната част на страната). Разбира се, това е лукава логика, тя не отразява реалното състояние на нещата, целта й е да заблуди общественото мнение и да докаже пропорционалността и адекватността на засилването на НАТО", каза Грушко.

Той посочи, че всъщност НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния. Сумата от бюджетите на европейските страни от НАТО и Канада е 250 милиарда долара, а ако военните разходите на страните членки бъдат увеличени до 2% от брутния им вътрешен продукт, както го изисква НАТО, само увеличението за сметка на европейските страни ще е от порядъка на 100 милиарда долара, което де факто са два военни бюджета на Русия и от тези средства не по-малко от 20 на сто трябва да отидат за купуване на оръжие, каза руският представител в пакта.

Грушко каза, че когато Москва оценява ситуацията на западния си фланг, тя взема предвид всички мероприятия на НАТО, не само четирите батальона, но и разполагането в Полша на допълнителна танкова бригада на САЩ, разполагането на бригада на ВВС и др.

Грушко отбеляза, че продължава и процесът на формиране на многонационалната бригада в Румъния, засилването на военноморското присъствие в Балтийско и Черно море, засилването на режима на въздушно патрулиране и провеждането на комплекс от мероприятия за усъвършенстване на военната инфраструктура.

"Тоест става дума за масирано усвояване на театър на военни действия", каза Грушко. Той добави, че освен това членките на НАТО имат и свой собствен потенциал, който трябва да се има предвид, като открои Полша, която разполага в арсенала си с до хиляда танка. Част от уравнението са и обектите на противоракетната отбрана, каза руският представител.

Той заяви, че Русия взима всичко това предвид и предприетите от нея ответни мерки абсолютно гарантират нейната отбрана и сигурност.

/БТА/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квот повикало.
46
8
 
5
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 7 години
Южна Осетия, Крим, Донбас...Хайде стига толкова!Просто на Путин от време на време трябва да му се напомня, че оттук нататък бият през пръстите. Затова е и символичното присъствие на войски на НАТО.
45
4
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Русия е надеждно защитена ,за другите не знам.Който се съмнява ,може да провери.А тези "учения" които продължават по 6 месеца /за да не нарушават конвенциите/ , са безсмислено дрънкане на оръжия за кураж на наивните прибалтийци ,поляци и други нещастници ,за което обаче вече ще си плащат.Така каза дедо Доналд.Лошото е ,че и ние сме в кюпа.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Како всяка империя и империята на злото Русия е в "стихията си" само когато е във война.Историята показва, че Мирът за империите и равен на самоубийство.Не случайно Кремъл се старае това да не се случва за продължителен период. Една малка подробност по темата е и факта, че в руският език има дома за ВОЙНА, но няма отделна дума за МИР !
43
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименЕххх Ано Умни САЩ ползва НАТО за две основни функции - Да си продава оръжията реално само Франция и частично Германия имат техни оръжия и Втор като политическа маша.Всичко това което е сега нямаше да го има ако НАТО си беше останала в западна Европа а цяла източна беше приета само в ЕС"Сексуалната Стимулацията" ПРО нямаше да има. Нови руски дивизии няма да ги има защото докато тия дивизии стигнат до западна Европа НАТО ще се организирала. Искандери и Калибри в Калинград няма да има
42
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До pomne6tЛеле какъв ГЕОПОЛИТИК си.1. Китай реално в момента на ядрено нападение не може да отговори. Половината ракети са течногоривни в шахти но с готовност за старт от 30 до 240мин което е реално смешно. Имат и мобилни комплекси но последните могат да се движат само по асвалт. С други думи Сибир си е прекрасно защитен. Нали в Сибир са половината Руски Ядрени ракети?2. Ако рашките или САЩ или частично дори Китай решат СЕРИОЗНО НЯКОЯ СТРАНА ДА Я ОКУПИРАТ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ СПРЕ (пример Ирак)
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарикатщини на Кремъл: Ядрени ракети в Калининград, оправдават се с НАТО !
40
0
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 години
Завършвам: гледаме филма "Падането на Римската империя", което също не се е случило за една-две години. Полюсите в новия световен ред ще са: Русия, Китай, САЩ. Който не го вижда, да не се занимава с политически анализи.
39
9
 
2
 
! Отговори
pomne6t преди 7 години
До Анонимен 36: "Четири батальона на НАТО срещу четири дивизии на Русия в същия район. Москва преди месеци в края на 2016 изтегли 4 дивизии от Далечния изток за да дислоцира в района на Прибалтика, и Украйна. Най-доволни от тези действия останаха китайците. Тяхната стратегическа задача се облекчава значително."Руснаците са отписали вече Сибир. Нито имат възможност да го отбраняват нито могат да цивилизоват нещо. Остава им това което могат да завладяват уредени страни и да ги правят л...а.
38
1
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 години
Всичко това е ала-бала. Истината: американците разиграват визуален театър батальоните - треперете от нас, че сме мно'о силни - заради срама в Близкия Изток и несполуките в Украйна. Каквато и идея да имате за Сирия и района, ВЕЧЕ ПЪРВО ще питате Путин - той може да не иска. Руснаците - живеят зле в провинциите, но това за тях НЕ Е ПРОБЛЕМ - ЗАПАДЪТ ОБАЧЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ПРОБЛЕМ. Второ, танковите части всъщност не притесняват руснаците (могат да ги изпържат за нула време), но си играят играта.
37
0
 
0
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
Поправка. До 37 е предходният коментар.
36
7
 
4
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
До 32Да. Те рускините са стълба на тоя бизнес. Руските алкохолици си имат водка. И обратни имат , ама си ги крият и не им дават права.
35
0
 
3
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
До 22Знаем ги тея училища , пълни с джихадисти.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С оглед на сегашната ситуация и великите сили на деня САЩ, Русия и Турция ,България е най-добре да бъде съюзник с Вишеградската четворка.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Практиката показва че който е нападнал Русия след това руснаците идват на гости в столицата му. А както се знае руснаците пътуват в чужбина с танк.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неотдавна питах мой приятел естонец колко време е нужно ,за да може НАТОда се организира и да ви защитава - отговора му беше 10 дни , а на руската армияи трябвало само 6 часа за да премине през цялата им територия .
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин *** защо ми изтри коментара на пост 37 от haha? Или по-точно кой те накара да го изтриеш?
30
9
 
9
 
! Отговори
haha преди 7 години
До32НАТО - Кошмарът на Кремълската КГБ Клика !*******************************************ОТаН е пародия на военна организация включваща в редиците си световните пед.али и техни.те покровители от либер.астичната олигархия. Какъвто и бюджет да имате този бюджет ще отиде да ви покрие разходите за трева, дрога, травестити и подобни военни потребностти
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четири батальона на НАТО срещу четири дивизии на Русия в същия район. Москва преди месеци в края на 2016 изтегли 4 дивизии от Далечния изток за да дислоцира в района на Прибалтика, и Украйна. Най-доволни от тези действия останаха китайците. Тяхната стратегическа задача се облекчава значително.
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грушко, няма какво да се обяснява ами да вдига казармата на 10 години за мужиците а също и за мужичките.