Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!

Десетки протестиращи в София застанаха срещу химическата атака
Обновена: 7 апр 2017 20:22 | 7 апр 2017 20:21,
225
Пред сирийското посолство: Диктаторът Асад - вън от Сирия!
Снимка: БТА

Десетки хора се събраха на мирен протест пред сирийското посолство в София срещу режима на Башар Асад и използването на химическо оръжие срещу мирно население в Сирия

Още по темата
Събралите се, предимно сирийци, носеха жълти балони със знака за радиоактивност и картата на Сирия, медицински маски на лицата си и развяваха сирийски знамена. 

Те бяха разпънали транспарант с надпис "Свобода за Сирия. Диктаторът Асад няма място в новата Сирия".

Пред посолството има четири автомобила на полицията и служители на реда, които се грижат за спокойното протичане на протеста. Сред присъстващите има и малки деца.

Протестираме срещу сирийския режим, който бомбардира собствения си народ, каза за БТА Акрам Наюф от Асоциацията на свободна Сирия в България. 

Той посочи, че на 4 април е имало химическа атака срещу мирно население в провинция Идлиб, при която са убити много жени, деца и бебета. 

Осъждаме тази атака и апелираме към международната общност в лицето на САЩ и ЕС да окаже натиск върху този режим, заяви Наюф. 

Ние се борим за свободна и демократична Сирия, посочи той. По думите му режимът носи цялата отговорност и за ракетните удари на САЩ. 

"Трябва да се сложи край на тази война и на режима и да бъдат ликвидирани всички терористични организации на територията на Сирия", добави Акрам Наюф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет човека по 10 лв + сандвич =120 лв целия цирк.Какво посолство може да има Сирия като се отъждествява във Башар Асад.Пак ще кажа,КГБ заложи бомбите в метрото а ЦРУ им даде контра и изтрови снимайки децата в Сирия как се гърчат умирайки.Не се мислете ,че сте богопомазани и вас това не може да ви застигне,света се ръководи от садистични коопелета,гадове незадоволени.Мълчанието ще докара бомбите и отровата върху вашите деца
94
3
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "европа". Да, платени са. ЕС вече събира пари за тях, и ние сме обещали 4 милиона евро.
93
1
 
28
 
! Отговори
горо преди 7 години
Те тия са от *умерената* опозиция, която воюва заедно с ИД.
92
2
 
30
 
! Отговори
баю преди 7 години
За какво протестирате а не отидете да се биете срещу идалците? Много е лесно да стоиш отсрани и да гледаш как убиват сънародниците ви. Нали? Ех вашта *** фостенцата дебем жагалска!
91
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоГоше,забравил си да добавиш бананите и шоколадовите яйца! Тях демократите много обичат и най-много им липсваха тогава!
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянин Точно така. Пред Международния съд тогава призовават 15-годишно момиче, което с рев и писъци разказва как иракски войници убивали бебета. Това е трябвало още повече да нахъса омраза и да оправдае американската инвазия. След време се установява, че момичето било дъщярата на кувейтския посланик в САЩ! Това са голямата "истина" и "доказателства".Всичко е за пари, петрол, власт.Нечовешко. Вълкът не си мени нрава.
89
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 7 години
E kakvo, tuk li da doide
88
3
 
29
 
! Отговори
до 138 от славянин преди 7 години
''Диктаторът'' Асад е законно избраният президент на Сирия, борещ се с вашите любими ислямисти, и е крайно време да приемете, че народът на Сирия решава кой да го управлява, а не вие и вашите любими ислямисти! Трябва да измисляте вече нещо по-оригинално и по-умно, защото умствено сте безнадеждно зациклили с вашите изпълнени с лъжа и празнота клишета за ''диктаторите''! Всъщност, бихте били прави, ако говорехте за онези, глобалните диктатори оттатък атлантика, окупирали целия свят!
87
3
 
43
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Глупостта ви е потресаваща.НЕ .Тогава бяхме свободни ,защото парите ни стигаха за храна и сметки.Защото децата ни учеха и спортуваха безплатно.Защото всички бяхме задружни и работехме здраво.Морето беше чисто, планините бяха красиви.Храната беше екологична и истинска.Обичахме се и се женехме по 1 път.Бяхме горди с децата си и те ставаха хора.Беше достойно фа си българин.Но заради *** на ръба на обществото с мечти за дрога и богатства излъгахте народа и ни отнехте щастието.
86
1
 
27
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
До 122,Конкретно-ударен склад с доставка от Турция!Сирийската армия печели в Хама.Какви мотиви може да има от използване на химическо оръжие?"Ако проследите внимателно картата на Сирия,ще видите,че основният проблем на САЩ и техните коалиционни партньори от Саудитска Арабия,Катар,Турция и Йордания е напредването на сирийската армия от Палмира към Дер Еззор.Това овладяване на територии от страна на Асад ще затвори пътя на тръбите от Катар към Турция и прави разцепването на Сирия безсмислено."
85
0
 
9
 
! Отговори
до 127 от славянин преди 7 години
Не, ''демократе'', не съм ***, аз давам факти и задавам логични въпроси, а че ти не можеш нито да оспориш фактите, нито да отговориш на логичните ми въпроси означава, че тъпият си ти, ''демократе'', но то акъл и без това в празна и нагла ''демократична'' кратуна не може да вирее!
84
1
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Срам сте за нацията ни.Злодейте от СДС ви обещаха свобода,но свободата не значи да си из*род,престъпник и ***,значи да не те е страх от тежки наказания и пак да правиш правилният избор.Костов ще гори вечно в АДА!Не сме за демокрация, за тоталитаризъм сме .Трябват строги правила и добро възпитание.Защо амнистирахте убийците и крадците.Трябва народен съд,пълно иззмане на частният бизнес в полза на държавата и трудови лагери.Но е късно,много късно!Заради предателите сега ще загинете в поквара
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116Много станахте тия дето плюете,че някой взел имотите на дедите ви,колега!Какво да кажем ние останалите,които също сме имали имоти,но не плюем?
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези легално пребиваващи ли са?
81
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Съвсем *** и логичен въпрос за простите ''демократи''- на кого би му се налагало да ползва химическо оръжие и то срещу цивилни в Сирия - на Асад, който бие ислямистите по протежение на целия фронт, или на ислямистите, които губят по протежение на целия фронт!? Чакам логичният отговор на ''умните'' и ''проникновени'' ''демократи''
80
1
 
17
 
! Отговори
Служил някога преди 7 години
Заринът е БОВ с нервно паралитично действие и атакува нервната система на всеки биологичен вид-блокира дихателните функции на организма.Прониква,както чрез вдишване,така и през кожата.-това съм запомнил по време на казармата и обучението за действия при химическа атака.Ако може някой да ми отговори,защо при дегазацията на отровените,спасителите бяха с подобия на химични облекла,а ръцете им не бяха защитени?Благодаря на ангажиралите се с размисъл и отговор!
79
5
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Преди 89та , и жените бяха стойностни, чистеха,готвеха ,мечтаеха да станат майки .А сега дъщерите ви са парцали и разтуреници с мечти за усти и цици.И мъжете бяхме мъже, работехме с пот на челото гледахме семействата си и възпитавахме стойностни българчето.Тогава българин ,не значеше крадец и мошенник ,а шампион, учен ,инжинер.По 14 дни бяхме на морето.Имахме морал и работехме за благото на страната ни.Ах....не съм вярвал ,че ще ни съсипят така лесно.
78
2
 
19
 
! Отговори
Асадист преди 7 години
Тия протестиращи са "умни" като избиратели на партия ДОСТ. САЩ им бомбардират държавата, а те вместо пред американското посолството - отишли пред сирийското. Ти де ще го чуккашш, то де ще се пука.
77
3
 
6
 
! Отговори
до 116 от славянин преди 7 години
А вие какво създадохте за 27 години ''демокрация''!? Най-мизерната и безнадеждна държава в Европа!
76
1
 
17
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Доказателствата'' от страна на атлантиците, че Асад е използвал химически оръжия срещу мирното население са същите като ''доказателствата'' им за ''оръжията за масово поразяване'' на Саддам!