Експерт: Химическата атака в Сирия бе провокация към САЩ!

Щеше да е страшно руски военни да бяха загинали - Мохамед Халаф пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 8 апр 2017 13:41 | 8 апр 2017 10:04, Елка Василева
86

"Използваното химическо оръжие е провокация към САЩ дали те са склонни да променят позицията си към Сирия", посочи в предаването "Денят ON AIR" журналистът д-р Мохамед Халаф.

Според него използването на химическо оръжие е било съвместен опит на сирийския президент Башар Асад и Русия САЩ да променят политиката си към Сирия.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че подобно оръжие може да бъде управлявано и съхранявано само от държавен апарат.

"Няма как опозицията на Башар Асад да е използвала подобно оръжие. То може да се притежава само от държави, а не от организации", убеден е Мохамед Халаф.

Още по темата

Журналистът посочи, че има няколко хипотези за причината за отговора на САЩ и изстрелването на десетки ракети срещу Сирия.

"Тръмп може да иска да разсее слуховете за връзки с Русия и намесата ѝ в предизборната кампания. С тези атаки Доналд Тръмп става герой в очите на американците и отрича връзката с Русия", обясни той.

Според Халаф Тръмп се интересува главно от установяване на влияние в индустриалния град Арак, намиращ се в Иран.

"Тръмп се интересува само от ликвидацията на "Ислямска държава". Той цели изтласкването на "Хизбула" и Иран от Арак. Те са главен трън в очите му", обясни журналистът.

Другата гледна точка според д-р Халаф е, че може да се очаква разваляне на отношенията между САЩ и Русия.

"Атаката на Тръмп обезсмисли ракетните бази, които Русия дава на Сирия. Това е голяма обида, която може да доведе до ескалация на напрежението между двете велики сили. Руснаците бяха информирани за тази атака, поради това те се евакуираха преди нея. Би било много страшно, ако руски военни бяха загинали", каза д-р Халаф.

Въпреки това той посочи, че стъпка в промяна на позицията на САЩ към Сирия е отстраняването на главния стратег Стив Банън от Съвета за национална сигурност.

"Един от важните показатели за промяната на външната политика на САЩ е премахването на Стив Банън от Съвета за националната сигурност. Той беше архитект на отношението на САЩ към Сирия", подчерта Халаф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: САЩСирияМохамед Халаф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
15
 
! Отговори
АААААААА преди 7 години
Химическото оръжие може да се притежава само от държава не от организация " Организации осъждат държави и единствено ОРГАНИЗАЦИИ ПРОИЗВЕЖДАТ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ нали ХАЛАФ ибн ЛАДЕН КАКВИ ИЗКРИВЯВАНИЯ НА ФАКТИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ГН ХАЛАФ ибн ЛАДЕН КОГАТО ВИЕ ГИ АРТИКУЛИРАТЕ . ХАЛАФ ибн ЛАДЕН ГЕНЕРИРА ПОСТИСТИНА И ФЕИКНЗ
40
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се дава трибуна на ислямски терористични елементи ?.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой много "обективен" бърка Радев със селската плевня, дето не й се затваряше вратника. Който много плещи, думата не му тежи!!
38
4
 
19
 
! Отговори
andro преди 7 години
"политическият експерт" е пълен ***
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
42 даже един от новите филми на Мат Деймън е свързан с това...играе го кадрови войник и трябва да намерят химическото оръжие на садам..Накрая установяват всички хамерикански търсачо, че няма такова оръжие, а Мат Деймън заявява: Значи ние участвахме в една лъжа на американското правителство! Голям Мат Деймън!Това е хамерикански филм, не руски!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не към, драги експерте. От САЩ.
35
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да припомня за някои непомнещи: С.Хюсеин бе обвинен, че притежава оръжия за масово поразяване, свален чрез военна операция и обесен! След което и САЩ, и Великобритания в лицето на своите президент и министър-председател с половин уста заявиха, че не са открити никакви такива оръжия! С.Хюсеин ги бил унищожил съгласно подписани преди това споразумения!Да, ама след като съсипаха за години напред Ирак и след като го обесиха!И сега да им вярвам на новите подобни изявления?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм експерт по "въпросите на разврата"
33
0
 
28
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
Г-н Халаф трябва да си осигури и пилафа, и ошафа... Ще говори убедено, каквото му поръчат спонсорите, разбира се! Нашите джурналя да не правят нещо друго?
32
7
 
2
 
! Отговори
ДО 26 преди 7 години
ЕДИНСТВЕНАТА ЗА КОЯТО ИМА ИНФОРМАЦИЯ.ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА СССР В АФГАНИСТАН -ТЪМНИНА.
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 32Правилно, Рамбо 1 нали сте го гледали? Най-великия екшън. как започва?Рамбо отива да търси своя колега войник *** единствения оцелял заедно с него от тази спец част и отива при негърката- жена му и тя: Той си отиде! И Рамбо: Кога ще се върне? Умря! Рамбо: Какво? Жена му: "Умря от рак, от онова ЖЪЛТО нещо дето пускаха над главите ви" ....само че жената не уточни, че хамериканците са пускали това жълто нещо.
30
9
 
9
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 7 години
А ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЕЗ ПОЗИЦИЯ -ТРЪДНО Е МЕЖДУ ЧУК И НАКОВАЛНЯ.
29
1
 
3
 
! Отговори
kreti преди 7 години
Баба Гуна ми каза че Трумп *** малки ученички и после им папа дробчета, а за Обонго се предполага че обича да го еват. В задачата се пита кога информацията е вярна ако дойде от CNN или ако дойде от ТАСС?
28
1
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Глупости - само държава можела дапритежава и използвахимическо оръжие.Сектата Аум която извърши атаката със зарин в токийското метро?
27
1
 
6
 
! Отговори
питащ преди 7 години
Въпроса е : цирк ли са тези "мирни споразумения" (за пред оФчиците") или наистина Русия е по-слаба и реално не може да си противопостави, без да "извади танковете" Странно е, че руснаците са предупредени за удара, и те чинно се изтеглят, негласно съгласявайки се нарушението на предварителните "договорки". Като ще се биете, бийте се (само, че мислещите са ясно че няма да се биете), ами тогава "свалете маските" и покажете, че сте едно (което повечето хора знаят).
26
3
 
9
 
! Отговори
питащ преди 7 години
цялата работа отстрани изглежда: русия и сащ се договарят за нещо, подписват някакви "мирни" споразумения и след време хоп... Сащ правят това, което им е по план. Пак се сключват нова споразумения, "фиксиращи" новото равновесно положение и след време хоп...пак Сащ си карат по план. В същото време вътре в Русия се чудят как да удържат масите, чрез силови методи.
25
2
 
23
 
! Отговори
агент Ориндж преди 7 години
Във Виетнам Сащ са изсипали 80 милиона литра от отровата Агент Оринж. От това пострадаха над 1 милион виентамци и над 55 хиляди американски солдати.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изведнъж "предполагаемата атака с химическо оръжие" се превърна в използване на химическо оръжие - БЕЗ доказателства. Атаката на САЩ 100% е била планирана предварително. А и скоро им изтича ресурса на тия 30-40 годишни ракети, трябва да се изсипят някъде...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A tov che ne sa porazili pistata e umoshleno,zashtoto shte im tryabva i na tyah
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taka se pravi kato Trump.Biurokraciyata dokato se zadviji vlaka trugnal.Edinstveno USA sa izpolzvali reshitelno yadreni bombi,tui che kogato preduprejdavat e sushto tolkova realno i opasno.I sum ubeden che celite nabeliazani 59 te sus sigurnost sa stignali kudeto tryabva inak e skupo razhishtenieto i dobre znayat tova.Shte ima pak udar po tyah siguren sum