Експерт: Химическата атака в Сирия бе провокация към САЩ!

Щеше да е страшно руски военни да бяха загинали - Мохамед Халаф пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 8 апр 2017 13:41 | 8 апр 2017 10:04, Елка Василева
86

"Използваното химическо оръжие е провокация към САЩ дали те са склонни да променят позицията си към Сирия", посочи в предаването "Денят ON AIR" журналистът д-р Мохамед Халаф.

Според него използването на химическо оръжие е било съвместен опит на сирийския президент Башар Асад и Русия САЩ да променят политиката си към Сирия.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че подобно оръжие може да бъде управлявано и съхранявано само от държавен апарат.

"Няма как опозицията на Башар Асад да е използвала подобно оръжие. То може да се притежава само от държави, а не от организации", убеден е Мохамед Халаф.

Още по темата

Журналистът посочи, че има няколко хипотези за причината за отговора на САЩ и изстрелването на десетки ракети срещу Сирия.

"Тръмп може да иска да разсее слуховете за връзки с Русия и намесата ѝ в предизборната кампания. С тези атаки Доналд Тръмп става герой в очите на американците и отрича връзката с Русия", обясни той.

Според Халаф Тръмп се интересува главно от установяване на влияние в индустриалния град Арак, намиращ се в Иран.

"Тръмп се интересува само от ликвидацията на "Ислямска държава". Той цели изтласкването на "Хизбула" и Иран от Арак. Те са главен трън в очите му", обясни журналистът.

Другата гледна точка според д-р Халаф е, че може да се очаква разваляне на отношенията между САЩ и Русия.

"Атаката на Тръмп обезсмисли ракетните бази, които Русия дава на Сирия. Това е голяма обида, която може да доведе до ескалация на напрежението между двете велики сили. Руснаците бяха информирани за тази атака, поради това те се евакуираха преди нея. Би било много страшно, ако руски военни бяха загинали", каза д-р Халаф.

Въпреки това той посочи, че стъпка в промяна на позицията на САЩ към Сирия е отстраняването на главния стратег Стив Банън от Съвета за национална сигурност.

"Един от важните показатели за промяната на външната политика на САЩ е премахването на Стив Банън от Съвета за националната сигурност. Той беше архитект на отношението на САЩ към Сирия", подчерта Халаф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: САЩСирияМохамед Халаф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
26
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Тезата на атлантическите военнопрестъпници, че Асад е използвал химическо оръжие срещу цивилни, когато армията му бие ислямистите по целия фронт, е предназначена за декортикиланите ''демократи'' по целия свят защото само те могат да я приемат за убедителна!
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експерт: Химическата атака в Сирия бе провокация към САЩ!По скоро: Химическата атака в Сирия бе провокация от САЩ!
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21 Той и Хилер казваше че няма да нападне никога Русия и Сталин, но на фашист никога не може да се вярва! Те са болни мозъци!
18
0
 
20
 
! Отговори
славянин преди 7 години
"Няма как опозицията на Башар Асад да е използвала подобно оръжие. То може да се притежава само от държави, а не от организации", убеден е Мохамед Халаф.Тоя *** как лъже като дърт ислямисти и как си мисли че нормалните хора му вярват!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАН 10Не, предупредили са ги точно 1 час преди това, и то само защото имат такъв подписан меморандум за предварително оповествяване! СЕГА МИ Е ИНТЕРЕСНО, СЛЕД КАТО РУСНАЦИТЕ ГО ПРЕКЪСНАХА, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ КРАВАРИТЕ!? Ще им стиска ли да повтарят "номера"??? Макар че, то и защо им беще първия път, след като изтреляли 59 ракети, от които 38 са се загубили, пистата цяла и невредима и по-голямата част от самолетите са си на мястото!! Тия краварчета, освен че ще ги осъдят, ще станат и за смях!
16
2
 
13
 
! Отговори
взети заедно преди 7 години
По време на предизборната кампания, Донката Трумп каза, че Асад е по-умен от Хитлъри и от Барак Хюсеин, взети заедно.
15
3
 
19
 
! Отговори
логично преди 7 години
Всъщност, обясненията на Анализаторът, съвсем ясно показва, защо Русия не би позволила използване на химическо оръжие. А Башар Асад би трябвало да е напълно неграмотен за да се вкара сам във въпросната ситуация, както себе си така и съюзниците си. От друга страна провокативното използване на химическо оръжие, от така наречена та опозиция, има чудесно логично обяснение, както показват последващите събития.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо телевизиите не пуснат кадри от Мосул , където има не десетки , а стотици избити от САЩ . Алооооо телевизиите ...нима смъртта на тези иракчани не ви вълнува, а ви вълнува само как да се свали Асад и интересите на краварите във Сирия
13
5
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
***, не беше ли обратното.."Химическата атака бе провокация на САЩ чрез платените си терористи"?Колко получаваш на месец от хамериканското посолство у нас, ***?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СРАМНО!! 10Да, СРАМНО Е ДА ЗАЩИТАВАШ говедари, които даже нищо ново не могат да измислят, освен номера с епруветката на НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ!!! Забрави ли???? А какво става в Мосул???? Господи Боже, колко н.е.н.о.р.м.а.л.н.и.ц.и има още по света, които не виждат по далече от носа си!!!!!! СРАМ И ПОЗОР!!!! ДАНО ПУТИН ТОЗИ ПЪТ ИМ НАТИКА ФЕЙСА В Л.А.Й.......Т.А ИМ!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕЩАСТИЕ! ЗАЩО ДАВАТ ТРИБУНА НА изперкали "експерти"? КОЙ го е нарочил за "експерт"! Влечуго! Иска да докара света до трета световна!?***.и!!!
10
3
 
21
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Абе и децата вече в първи клас не вярват на лъжите на САЩ ама виж ние в България сме верни лизегъзци... Нямало е никъква химическа атака и това всички много добре си го знаят. Обявили един ден Американските лъжливи ***,че Асад използвал химическо оражие и сега ние трябв да им вярваме и защо? Тия нещастници в Америка си мислят,че са безсмъртни но ще си платят за всички престъпления срещу човечеството.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта още един сирийски експерт със злобен поглед по нова тв , който защитаваше опозицията говореше против Асад . Това било злото видиш ли ... И никой не го пита че това значи ли че са на страната на ислямските и умерените главорези .Защото точно това значи,че нямат проблем със ИД, нямат проблем със бурките, с обезглавяваниета на ислямистите ,проблема им е със Асад , който защитава християните, алевитите . Какви хора като тези експерти сме приели , че им и даваме ефир .
8
17
 
9
 
! Отговори
СРАМНО!! преди 7 години
ХАЛАФ, не зная ЧИЙ гражданин си, но е срамно и недостойно да защищаваш Путин и Асад: значи те си НАПРАВИЛИ ЗАЕДНО ЕКСПЕРИМЕНТ< като се НАГОВОРИЛИ да пуснат хим. оръжие, за да видят реакцията на САЩ!!???Ами тогава ТЕ, ДВАМАТА ВЕЧЕ са за МЕЖДУНАРОДЕН СЪД в ХАГА( досега беше само АСАД.ТРЪМП е предупредил Путин съгл. РЕДА и скл. споразумения.Добре, че го каза, Халаф, вече ШЕСТ ГОДИНИ Путин и АСАД експериментират ПРАЩАНЕ НА МИГРАНТИ< УЖ "бежанци" в ЕС, за да ни УНИЩОЖАТ.Какъв паспорт имаш ХАЛАФ??
7
2
 
35
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Вчера Ройтерс съобщи че ИД е извършила химическа атака срещу Мосул,но затова нито стон нито ред,ния на чия страна сме хора....
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой е тоя Мохамед Халаф и по какво е експерт , на мен повече ми прилича че е от мирните терористи дето първо те разстрелват а после ти отрязват главата
5
2
 
32
 
! Отговори
Jack Burton преди 7 години
Поредният диванен експерт.
4
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви са тия мними експерти , защо искате да ни втълпите че асад или русия са виновни за тая хим. атака , при положение че вече водят две години война с терористите и са на финала да спечелят и изведнъж хоп химическо оръжие, тия можете да ги говорите на нашия бившия президент роската че да му обогатите репертоара , а пък аз ще ви поздравя с една къса и това е
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са общи приказки и глупости, които всеки може да каже
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израел клекна и ще се изтегля от окупираните територии.