Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...да се отървем от това зло.." сиреч Асад!Ми той е ,като чавдарче в сравнение с Меркелица,коятотероризира цяла Европа.Да попитаме кюрдите,арменците,малкотохристияни в турция кой е голямото зло?От тия двамата са голямото зло,ама светът сбъркан тотално.
164
5
 
9
 
! Отговори
гого преди 7 години
за пореден път ги питам феновете на Тръмп, какво толкова поразиха тез 59 ракети, склад с авиационна скрап, една празна казарма, 9 войника партулиращи в рсйона на летището. Писта непокътната.Самолети и фнес са летяли от там, знсчи и системите за въздушен контрол са непокътнати. Две маслинови горички в близост са поопожарени.И за таз пародия трябва да си разкриеш ПВО организацията. ПВО не защитава баири а стратегически обекти, градове и осигурява защита на силите.
163
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах преди малко в you tube катастрофи в Русия!Абе тези алкохолици направо са оскотели!Засича колата, слиза, вади пистолет и започва да стреля по хората!!!!!!Масово!!!!!Такава деградация дори в Африка няма!
162
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е верно ,че целия народ бил за Асад. Русофилите сте постоянно некомпетентни. Асад е шиит, а те са малцинство в Сирия. Там преобладават сунити. Голямата част НЕ искат Асад и избягаха от сигурна смърт от платената му армия.Малко четете много фантазирате.
161
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какъв е тоя въображаем катарски газопровод, заради който уж бил конфликта в Сирия, след като трасето спокойно може да си минава от Катар през Саудитска Арабия, Йордания, Израел и оттам по дъното на Средиземно море да стига до Гърция. Сирия въобще не е пречка по пътя му! Не е това причината за неразборията там.
160
9
 
11
 
! Отговори
циенен преди 7 години
Целия сирийски народ воюва на страната на АСАД срещу АлКайда, Ислямска държава и кюрдите-***, финансирани от арабите, американците и турците. Затова и АСАД толкова години е на власт и народа му не е тръгнал срещу него.
159
4
 
12
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
тоя е по-голяма фурнаджийска лопата и от наш Боко
158
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е ако Русия нямаше петрол и газ.. С какво друго щеше да е толкова велика? Може би с инженерни постижения, наука?
157
7
 
15
 
! Отговори
ТРУМП преди 7 години
ДНЕС, РУСИЯ И ИРАН ДЕКЛАРИРАХАОБЩА ПОЗИЦИЯ, ЧЕ ЩЕ ДАДАТ ОТПОР НА САЩ,ТРЪМП И ДА ИСКА ,И ДА НЕ ИСКА,ИМА НУЖДА ОТ ЕРДОГАН :)
156
3
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
опа 184пускай газа от космоса, а и Крим е на нашето море бе, отвори атласа. ....
155
2
 
5
 
! Отговори
До184 преди 7 години
*** си! Крим също е полуостров в Черно море
154
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам арабски газ и нефт? Защо да не искам? Русия умишлено удължава войната ,за да може да е монополист в Европа. Това е известно от много години. Това е и причината много арабски държави да искат махането на проРуския Асад. Той е съучастник на картела Русия
153
7
 
2
 
! Отговори
РУСИЯ преди 7 години
До Анонимен 181Оше един *** се появи на хоризонта. Ха ха ха ха ха
152
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** русофилчета, наврете си тръбата с руският газ отзад, а аз ще ви помогна и ще драсна клечката!Ще излетите към масква като калпавите руски ракети, които изпопадаха в в Ирак.
151
8
 
1
 
! Отговори
РУСИЯ преди 7 години
До ТРУМП А бе ти си много смешен клоун. Толкова се смях на глупостите ти.
150
3
 
4
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До ТРУМПот къде знаеш?
149
17
 
6
 
! Отговори
ТРУМП преди 7 години
ТУРЦИТЕ КАЗАХА, ЧЕ САЩ ПРЕДИ АТАКАТА СА СЕ ОБАДИЛИ НА РУСНАЦИТЕ И СА КАЗАЛИ:* ПРЕДСТОИ РАКЕТНА АТАКА, НЕ ЗАКАЧАЙТЕ РАКЕТИТЕ, АКО ГИ ЗАКАЧИТЕ, ЩЕ ИМА ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ*И РУСНАЦИТЕ СА ИЗКЛЮЧИЛИ С-400
148
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изведнъж всички станаха много компетентни на тема газ и тръби. Та през колко държави и пустини трябва да мине тази тръба? И задължително през Сирия? Руснаците искаха да ги затапят с Украйна, през която им минаваха тръбите, те я заобиколиха. Като харчат саудите за златни тоалетни чинии, за ледени пързалки и пилеят безумно ресурси, защо не си намерят трасето?! Защо разсипаха цветущата държава на правоверни ? Или истинският им бог са парите?
147
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономиката на Русия е 8% от икономиката на САЩ!Къде е тръгнал Путин да си мери с Тръмп?
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172Имате и такъв не!