Льо Пен обеща излизане от Шенген, ако я изберат за президент

Кандидатката на крайната десница представи 10-те си приоритета
12 апр 2017 11:07, Елка Василева
37
Льо Пен обеща излизане от Шенген, ако я изберат за президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен заяви, че ще прекрати Шенгенските споразумения за свободно движение на хора в ЕС и ще експулсира в срок от два месеца чужденците, документирани в полицията като радикализирани, ако бъде избрана за държавен глава, предаде Франс прес.

Във видеозапис в интернет сайта си Льо Пен представи десетте си приоритетни мерки, които ще приложи, ако победи на изборите.

Тя иска организирането на референдум за промяна на организацията на институциите, въвеждане на принципа за национален приоритет, защита на идентичността на френския народ и на френското културно и историческо наследство, намаляване на броя на депутатите и сенаторите.

В икономическата и социалната област Льо Пен предвижда намаляване с 10 процента на първите три ставки на данъка върху доходите и въвеждането на пенсиониране на 60 години за французите, внасяли пенсионни вноски в продължение на 40 години.

В областта на сигурността Льо Пен освен прекратяване на действието на Шенгенските договори за свободно движение, иска и възстановяване на проверките по френските граници и експулсиране на чужденците, за които има досие в полицията, че са радикализирани. Тя иска и отнемане на френското гражданство на хората с две националности, осъдени за връзки с джихадизма.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз горката я чака пътя на нашия Болен който ако небеше се съюзил с останалите 2 партии щеше да гледа парламент само по новините.
5
0
 
4
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Щом ние не сме в Шенген значи управниците са ни мъдри и далновидини!Уаха ха хаааа!
4
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съюзът е на път да бъде съборен от вътре, по-евтино ще му излезе на джуджето от Кремъл от колкото с външна агресия.
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая не спира да разсмива аудитория :)) То бива да си толкова ограничен ама чак пък елементарен политически опит да нямаш. Платена смрад.
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тази е лимонка на ***, ако я изберат това ще е краят на ЕС, след като Франция излезе вече няма да има ЕС, ще има само обединени германски робовладелски щати
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано спечели!