От САЩ: Ракетният тест в Северна Корея - провокация!

Разработвали се различни варианти за реакция
Обновена: 16 апр 2017 19:01 | 16 апр 2017 19:00, Веселина Йорданова
42
От САЩ: Ракетният тест в Северна Корея - провокация!
Майк Пенс. Снимка: БТА

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс окачестви като провокация неуспешния ракетен тест, извършен от Северна Корея часове преди пристигането му в Сеул днес, предаде ДПА. 

Пенс заяви това по време на вечеря с войници от американската военна база в Южна Корея "Йонсан" след великденско богослужение. 

Още по темата
По-рано днес вицепрезидентът пристигна на посещение в тази страна - първи етап от негова обиколка из Азиатско-Тихоокеанския регион, която включва още визити в Япония, Индонезия и Австралия. 

"Провокацията от тази сутрин на Севера е поредното напомняне за рисковете, на които е изложен всекидневно всеки от вас", каза Пенс пред американските войници. 

По данни на Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ днес от севернокорейския пристанищен град Синпо е била изстреляна ракета, която се е взривила "почти веднага". 

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър каза, че днешният ракетен тест в Северна Корея е провокация и че САЩ разработват със съюзниците си, включително с Китай, различни варианти на реакция, предаде Ройтерс.

Макмастър, който днес е на посещение в Афганистан, каза пред американския тв канал Ей Би Си, че ракетното изпитание "съответства на модела на провокативно, дестабилизиращо и заплашително поведение" от страна на режима в Пхенян. По думите му "сега има международен консенсус, включително от китайското ръководство, че това положение не може да продължава". 
 
Посещението на Макмастър в Кабул става само дни след като САЩ пуснаха мощната бомба GBU-43 върху бази на "Ислямска държава" в източен граничен район в Афганистан. Това засили предположенията, че военните съветници на президента Доналд Тръмп планират ескалация на войната срещу джихадистите в Афганистан, отбелязва Ройтерс. 
 
Съветникът на Тръмп по националната сигурност се срещна днес в Кабул с президента Ашраф Гани и други афганистански представители, с които обсъди двустранните връзки, сигурността, борбата с тероризма, реформите и развитието на Афганистан. Макмастър похвали Гани за усилията му да преодолее корупцията в страната и го увери, че САЩ ще продължат да подкрепят афганистанските власти и да си сътрудничат с тях в различни сфери, се казва в съобщение на президентството в Кабул. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корейците да изтрелват ракети на собствена територия е провокация, а Америка да изстреля 60 ракети по суверенна Сирия, не е провокация...
8
3
 
27
 
! Отговори
55 преди 7 години
Защо във военна база,а не с корейския народ,който ви обича безпределно!?
7
15
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Краварите не смеят да нападнат Прасчо. Факт !
6
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Китай и Русия не ги снабдят с качествени ракети? На нас пък не ни дават да имаме руска ядрена централа и газопровод. Нали сме съюзници?
5
55
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАДЕ ЯДРЕН ЗАВОД НА СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!ПРОБЛЕМА НЕ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ А ПУТИНИСТАН!!!!БОМБИТЕ ТРЯБВА ДА СА НАД МОСКВА И КОМУНИСТИЧЕСКОТО ИМ 80% АТЕИСТИЧНО НАСЕЛЕНИЕ!!!
4
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците като си правят фойерверки за 4 юли не е ли провокация? Корейците имат друго разбиране за тях. С ракети.
3
7
 
34
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Перчемът да туитне, плаче ли Ивана за жертвите от вчерашния атентат!?Тръпна в очакване.
2
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак го казвам,това не ви е Виетнам
1
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суверенна държава, сега и ракети не може да пуска на своя територия. Политиката няма място за емоции, особено,когато става дума за човешки живот .. явно за агресора фащ той не е важен. Тоз път обаче противника има средства да се защитава