За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трети референдум в Турция за 10 години, а българия - йок
125
4
 
35
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
До РККААми... Най много майка му да е квичяла под някой български комунист, и за това той сега да е толкова озлобен...
124
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците ме изненадаха приятно. Всеки знае че глупавите хора са много повече от умните. Резултата от референдума показва, че в Турция глупаците са само с около 1.5 млн повече .
123
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пискюлите нещо много взеха да се радват , че Ердо ги върна в каменната ера
122
4
 
33
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Ердоган спечели благодарение на кюрдите
121
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 154Сега няма, от утре почва!
120
3
 
37
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Е то и Франция е президентска република и там ли има султанат!
119
4
 
34
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
До *** Осмa.нлиятаАми те са притеснени за твоето здраве старче да не те сполети някой инфаркт или инсулт, после как ще се забавляваме с твоите коментари? Не така,не така, здравето е важно.
118
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно потурчените българки много държат на половата хигиена. Имал съм 2 потурчени българки за креватни упражнения в моя живот. Наистина са перфектно поддържани долу. Няма мирис, няма вкус когато си потопиш главата между краката им. Въпреки, че ненавиждам потурчените българи като цяло, на потурчена българка никога не отказвам!
117
8
 
40
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Булга.роидите пак напълнили гащите от султана. Не се страхувайте българи 500 години сме ви гледали хранили и множили, още 500 години ще ви гледаме!
116
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма промяна на режима. Ердоган го каза много пъти:"Този народ избра Светската Република през 1923 година. Никога не сме имали проблеми с характера на Републиката. Днес народа избира по силна държава с отговорни личности."Няма чаршафи и т.нт. Алкохола беше забранен днес по време на избори както навсякъде. Всичко е позволено. Който иска ще ходи с чаршаф на главата. Който иска ще пие Йени Ракъ. Няма промяна в светския характер. Има промяна в управлението. Турция вече е Президентска Република.
115
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястреб Осмaнлията Старче успокой се ще получиш някой инсулт, а при вас линейки няма, внимавай
114
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястреб ОсмaнлиятаБая си на кеф нещо, да не си опънал две свински кебапчета със студена бира? А, чакай бе, тебе това религията позволява ли ти го?
113
2
 
36
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Турците държат да са в Азия,макар и не много убедително.К'во пък,нас ни устройва-да си седят там!
112
3
 
36
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименТези дето сънуват империите са бедняци. Те нямат нищо. Храни ги държавата и затова така гласуват. Същите са като нашите "римляни". Ще се случи това което стана с Египет след 1980-та година. В Кайро почти 0% забулени сега е неузнаваем. Жалко че и турците ги дърпат натам. Но вероятно това е плана на еврейте. Разделяй и владей.
111
0
 
33
 
! Отговори
Ишщ преди 7 години
Добре че сме васали на американците иначе взели на няма да ни е достатъчен.......
110
3
 
37
 
! Отговори
Защо преди 7 години
ЗАЩО няма паметник- мемориален комплекс на загиналите славните Османски войници за свободата на България срещу врага......
109
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От днес Турция е новия Халифат! Надявам се Западът и Русия да вземат мерки, ако трябва с нов преврат, ако трябва с военна интервенция, но самозабравилия се престъпник в Истанбул трябва да бъде спрян докато още не е станал твърде силен!
108
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момиченце на снимката с розовото коланче с оголеното пьпче е вдигнало плаката високо с написаното EVET! Но утре може и да сьжелява за това което е гласувала, като ердо нареди всичкото голу пьп дасе забули от главата до петите!Ьхь.
107
4
 
36
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До Анонимен"Още не съм чул за турчин да се сражава за ИД" Аскера е в Сирия, я потърси в гуглето АлБаб.... Джераблус.... Дабък... ***, започни да четеш и други медии освен Весник атака или скат