За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
41
 
! Отговори
копирам от друг преди 7 години
Турците в България не подкрепят Ердоган. 75% от гласувалите у нас са казали: ''не''. Достойна позиция. В Турция пък региони предимно с изселници от България, като в Одрин, Родосто, Чанаккале пък ''не'' са гласували над 65%, в Одрин град 72%. Ние оставаме верни на Ататюрк, без значение какво иска султана и какви делюзии си прави. Ататюрк обичаше и ценеше България, утрепките, които го плюят могат да се гръмнат и да ни отърват от тази мъка.
105
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При следващия преврат надали ще удрят спирачките, така че не се надявай много.
104
5
 
34
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
До Ястреб Осмa.нлиятаВиж старче не знам какво си преживял през възродителния процес, и всъщност слабо ме вълнува. Само по-полека да не те прасни някой инфаркт или инсулт от много напрежение и злоба....
103
5
 
37
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До 128Страх? Хора които са готови да легнат под танковете не ги е страх, тях можеш да ги убиеш но не и да уплашиш!
102
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПохвално. Колко забогатя ти от тая работа?
101
4
 
44
 
! Отговори
England / Essex преди 7 години
Чудесна новина, турция ще влезе в ЕС през 3000 година. Между другото, кога се очаква да зачохлят жените с чували и чаршафи и също така къде ще ги трепят с камъни - на площада или пред султанския дворец??
100
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако хванат едно румънско циг.анче от улиците на берлин и го питат кой е брезидента на бул.гаристан няма на да знае но ако питат кой е президента на Турция ще отговори!
99
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До EVET Щом те е страх ПКК е жива
98
2
 
38
 
! Отговори
ZAPOMNETE преди 7 години
В Турция след 2 години ще има гражданска война и Ердоган ще бъде свален, а Турция ще се разцепи. Част от югоизточна България ще отиде към Турция, но останалата част ще тръгне към просперитет, защото други политици от народа ще поемат кормилото на държавата.
97
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше последният пристан на Ердоган. Да бъде едноличен президент. Но, както често става по референдуми, резултатът май е леко неочакван. Поне вече се вижда, че Турция е дълбоко поляризирана между тези, които живеят нормално и тези, дето още сънуват някакви империи.
96
4
 
36
 
! Отговори
да преди 7 години
До ГепиТака е, тия *** са назначени от турското посолство да провокират, и после като някой българин каже нещо лошо за турците като цяло, това да се развява от такива *** като Местан и Ефенди Михайлов.
95
5
 
36
 
! Отговори
Уф преди 7 години
Алоу,ердоганистите,усмърдяхте форума!Ама не върви да ви гоним в Турция,щото там може да ви тикнат в панделата-въобще не знаете какво говорите,току виж и там сте оплели конците.
94
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви правомощия не получи Ердоган. Президентската Република ще бъде факт след президентските избори през 2019 година.
93
4
 
35
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До 119Да живее да живее колко да живее те не останаха, закъсня!
92
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 115Видов ден дойде!
91
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее ПКК
90
1
 
34
 
! Отговори
до турчин от лудогор преди 7 години
кой ти каза, че не го подкрепят? хахахааз пък си мисля, че го подкрепят
89
4
 
38
 
! Отговори
Гепи преди 7 години
Сериозна пропаганда из тези български сайтове от платените турски ***. Добре е да не им се обръща внимание. Явно са се хванали вече да нагнетяват напрежение. Жалко, че ще хванат дикиш понеже и ние не сме мирно племе.
88
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
111 Османлийски поммияр, те Кюрдите няма да ви искат разрешението, сами ще си направят държава, като преди това ви избият няколко милиона турци. Споко. Идва Видов ден!
87
7
 
35
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До 112Терористи са арменците, кюрдите са мои братя