За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33"Само комунистите и терористите, каквито в Турция са предимно кюрдите"---Кюрдите подкрепиха Ердоган с над 60%
25
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези резултати като английския брекзит - на ръба с един-два процента да не будят подозрение за това, че са фалшиви, каквито всички знаем че са!
24
9
 
40
 
! Отговори
комплексари преди 7 години
Българина е комплексиран народ от векове и затова го мачкат българските управници,с едни крадливи и продажни управници не могат да се справят а дават акъл на Турция ......
23
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що да не спечели? Обещава им нова велика империя, намират се тъ.па.ци да му вярват, гласуват му.Аз даже съм изненадан, че все пак половината не са му повярвали.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Демокрациясега се появи в президентството дава пресконференция
21
4
 
50
 
! Отговори
Svet преди 7 години
До българин: Батка, 72% от турците в България са родени по комунистическо и знаят вредите от едноличното или еднопартийно управление. Много добре знаят за какви репресии става въпрос. Останалите навярно са млади хора, водени от големи мечти за велика Турция /познавам такива турски младежи/. Работата е, че дори Турция да стане велика, пак ще се живее по-зле и с по-малко свободи отколкото в България и в много други дори по-бедни страни.
20
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Но пък спечели що тъй?
19
2
 
46
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Ердоганя се радвал на всенародна любов, а го е страх да се покаже тази вечер да не го гръмнат, ахахахах. Пуснал премиера да *** и да се радва, че ще бъде уволнен. Смях.
18
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А"Съвсем скоро всички ще са забулени" това е добре нали? нали не харесваме турците, или вече ги харесваме и им даваме съвети, обърках се ...
17
5
 
36
 
! Отговори
бърза помощ преди 7 години
Валерия Симеонова и Каракачанска овчарка са получили кризи и са постъпили в правителствената болница от новината за великия Султан
16
2
 
47
 
! Отговори
кошмар преди 7 години
На момите от снимката къде са им забрадките - утре като ги зачулят ще видим колко ще се кефят!
15
2
 
43
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Агент Алберт и Евгений Михайлов много искали да гласуват с ДА, но нямали възможност! Засрамете се бе, еничари! 72% от българските турци казват НЕ, а вие се надупвате на султана!
14
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС вече има пълното основание да обърне гръб на Турция. Досега бяха в кофти позиция, щото хем поддържаха по-европейски настроените турци, хем не искаха Турция в ЕС.Вече им отпада този камък и могат да си карат, както им е изгодно.
13
4
 
38
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Едно е пределно ясно-Турция ни е смъртен враг!Или поне 51,3% от турците...което е напълно достатъчно.Е,наш Тиквоний смята Ердоги за пръв приятел,ама това са само подробности....
12
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Великден ни занимавате цял ден с тази варварска мюсюлманска държава. И това ако не е нарочно, здраве му кажи!
11
6
 
40
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
До две години бурката, феса и чалмата се завръщат като национални облекла на Турция. Завръщане в миналото 4 - Ердоган падищах
10
4
 
61
 
! Отговори
българин преди 7 години
Разбрахте ли? 72% от турците в България гласували с НЕ! Да са живи и здрави, поздравявам ги за достойната позиция!
9
5
 
39
 
! Отговори
Свобода преди 7 години
За българските крадци и национални предатели България беше само крадливия и корумпиран катун София ,а бедната провинция кучета яли....Свободата наближава братя и сестри българи,турци,роми,гърци,руснаци,арменци....Долу Софийското робство над Българския народ
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно аз да ти кажа, че ще вляза у вас с танк и ще ти срина къщата, но все пак ще ти донеса и две бири и ти да ме попиташ защо ти казвам само, че ще вляза у вас с танк и ще ти срина къщата, а не казвам, че ще нося и бира.
7
2
 
38
 
! Отговори
Болен Лидерво преди 7 години
Мархаба, Аскеер!