Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!

Всяко военно действие срещу Северна Корея щяло да доведе до война
18 апр 2017 08:36,
166
Пхненян се закани: Продължава с ракетните изпитания!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея ще продължи редовно да извършва ракетни изпитания и всяко военно действие срещу нея от страна на САЩ ще предизвика "всеобща война", заяви пред BBC севернокорейският заместник-министър на външните работи Хан Сон Ньол, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши няколко ракетни изпитания и ядрени опити напук на санкциите на ООН и заяви, че е разработила ракета, способна да удари континенталната част на САЩ, припомня агенцията. Поредният й ракетен тест в неделя се оказа неуспешен, след като ракетата се взриви секунди след изстрелването й.

Американският вицепрезидент Майк Пенс вчера предупреди Пхенян, че неотдавнашният ракетен удар на САЩ в Сирия, един от малкото близки съюзници на Северна Корея, показва, че решимостта на президента Доналд Тръмп не трябва да бъде поставяна на изпитание.

"Ние ще извършваме още ракетни тестове на седмична, месечна и годишна основа", заявил пред BBC севернокорейският дипломат. "Ако САЩ са достатъчно безразсъдни да използват военни средства, това ще означава избухването на всеобща война", добавил той.

Севернокорейските държавни медии миналата седмица предупредиха за ядрено нападение срещу САЩ при всеки признак за американска агресия, но Белият дом заяви, че няма доказателства, че Пхенян притежава тази способност, припомня агенцията.

Според Хан Сон Ньол, цитиран от BBC, Северна Корея вярва, че нейните ядрени оръжия я защитават от заплахата от военни действия от страна на САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КОМУНИСТКомунизъм нямаше, това беше опит за социализъм, планова икономика и държавен капитализъм - единствен капиталист беше държавата, а хората и работеха. При всичките си недостатъци тази система постигна забележителни успехи най-вече в това, че създаде работеща икономика, народът не мизерстваше както днес. Сега няма икономика, сега е много по зле от тогава, и дума не може да става за сравнение, сега при евероатлантизма и ЕС българския народ мизерства а България загива.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ защо искат да ги нападат? Северна Корея не заплашва никого и никого не е нападала, напротив, САЩ ги нападнаха веднъж вече и изядоха боя.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 години България в ЕС - демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42За народа беше - кисело зеле, компоти, месо от време на време, хляб през две три дена на опашка, дрехи и ектри по рядко, телевизор голям лукс, москве пободно нантанк чакаш 10 години, образование макс средно, обща култура 0 . Прекалено спокойно е било даже :) пенсионер смешен.
38
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Галин-1Как разбра че се притесняват?Те само ги предупреждават да си седят на *** мирно и тихо,за да няма после ихуу.Не ви ли прави впечатление, че щом се обтегнат отношенията между Русия и САЩ и Кимчо почва да се изхвърля''като *** на песък''.Ако някой си мисли че ядреното оръжие което притежава Кимчо е made in Кореа, много се лъже.Докато''жужето''не им нареди какво да правят,те ще продължават да вият срещу луната.
37
1
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 7 години
КОМУНИЗМА БЕШЕ ТОТАЛИТАРЕН СТРОЙ САМО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КАПИТАЛИСТИ, ФАШИСТИ И Б.ОКЛУЦИТЕ КОИТО СЕГА ГО ПЛЮЯТ И МРАЗЯТ ! ЗА НАРОДА БЕШЕ СПОКОЙСТВИЕ И МНОГО ПО ДОБЪР ЖИВОТ
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така браво шишко. Давай пак ,че да те сритат най-после и да изчезнеш от лицето на света. Гаден робовладелец с отвратителна мутра.
35
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
Браво Пхенян , не се плаши на янките!
34
4
 
6
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Корейчетата никого не са нападали , а краварите запалиха целия свят с войни.Света без краварите ще бъде по-хубав и по-спокоен за живеене.Крайно време е всички свободни хора по света да прогонят поданиците на дядката с оранжевия перчем.Да не говорим какви войници са.Само черньовци ,които нашите войничета правят за смях на Ново село.Всички войни в последните 70 години са плод на краварската алчност.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия и сирииците у лудница
32
6
 
4
 
! Отговори
hhaha преди 7 години
Тея смешни мАмуни севернокорейски могат да бъдат изтрепани само за няколко часа!! Всичкото лаене е от страх, защото човеконенавистния режим на прА.сето Ким е поставен под опасност и скоро може да го няма!! Достатъчно ще е чичо Дони да заповяда да им пуснат по 50 Томахавки по всичките ядрени обекти и там ще е края на Ким!! А Корея след като се обединят-само след 15 години ще е новия хегемон в Азия!!! Дано да ги ударят и да се свършва с последните ненормални ***!!
31
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Анонимен (24)Само това знаете - комунизъм! И какво като в Русия е имало подобен режим? Това ли ви е единствени аргумент против руското? По тази логика на Запад нямало ли е тоталитаризъм? Хитлер не е ли управлявал Германия? А Наполеон - Франция? А Мусолини (създателя на фашизма) - Италия? Кръстоностните походи кой ги финансира, Русия ли, или французите и италианците? Ами Конквистадорите? Руснаци ли са били или испанци и португалци? :)
30
5
 
0
 
! Отговори
do 31 преди 7 години
До АТАКИСТ: Ами никой не те кара да ходиш на лекар. Ако можеш, лекувай се сам!
29
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 30 Аз не виждам нищо лошо в това лекар и общ работник да получават 1 заплата, както е било през комунизма. Защото тогава няма да събираме 100 000лв с DMS-и, ами лекарят ще си свърши работата за 200 лв заплата. А той е полагал хипократова клетва и първоначалната идея на медицината много се е изкривила в това да правиш пари от болката и надеждата на хората!
28
7
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 7 години
Да, болшевиките- радетели за налагането с насилие на държавен свръхмонополизъм- ловко са използвали отколешната мечта на хората за равенство и братство чрез т.нар. "комунистическа идеология".Резултатът го знаем всички. А наследственият диктатор от кндр и неговите поддръжници се правят, че не помнят.
27
1
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Ким не може да победи САЩ но може да унищожи Южна Корея за няколко минути. А бившият шеф на пентагона беше казал: ''единственото предимство на Ким Чен Ун пред САЩ е че не го интересува колко от неговия народ ще измре.'' Та въпроса е готов ли е Тръмп да пожертва Южна Кореа (около 20 милиона души) за да победи
26
5
 
14
 
! Отговори
до № 13 анонимен преди 7 години
Абе *** не се спомням Северна Корея да е нападнала друга държава и всичко това което правят е в отговор на непрекъснатите маневри и заплахи на прага им от страна на "демократизаторите" от ФАЩ..
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даже и аз съм любопитен да разбера дали американчетата им стиска да бомбардират Северна Корея ,така както удрят из Сирия , Афганистан и десетки други места, които реално не могат да се защитят
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, кажете ни каква е разликата между истинския и фалшив комунизъм. Болшевизмът какво е? Ленин какъв е?