"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия

Страната ги обяви за екстремистка организация и ги забрани
Обновена: 20 апр 2017 22:25 | 20 апр 2017 22:22,
89
"Свидетели на Йехова" – низвергнати в Русия
Снимка: архив Reuters

Върховният съд на Русия постанови, че "Свидетели на Йехова" е екстремистка организация, след като министерството на правосъдието поиска да му се разреши да закрие местната централа на организацията, която се намира близо до Санкт Петербург, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски осведомителни агенции.

Руските власти са включили редица публикации на религиозната група в списък на забранената екстремистка литература, а прокуратурата отдавна я представя като организация, която разрушава семейства, насажда омраза и заплашва човешки животи. "Свидетели на Йехова" заявяват, че тези квалификации са неверни.

С днешното си решение Върховният съд на Руската федерация нареди незабавно да се прекрати дейността на всичките 395 представителства на "Свидетели на Йехова" в страната, а имуществото на организацията се иззема, предаде ТАСС.

Религиозната организация заяви, че ще обжалва решението в апелативната камара към Върховния съд. Ако и тя не го отмени, ще сезираме Европейския съд за правата на човека, каза представител на "Свидетели на Йехова", съобщи БТА.

Засега решението на съда не е влязло в сила. Ако бъде обжалвано, то ще влезе в сила след оповестяването на апелативното постановление.
Ако не бъде обжалвано, решението ще влезе в сила след 30 дни, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Оставете ги! Когато свидетели на Йехова придобиват от стари хора апартаменти, като се ползват сладкодумието си? Така че жалък .... си ти.
52
10
 
2
 
! Отговори
Свещена простота преди 7 години
Кирчо, по история трябва да си учил за Реформацията.. Макар и доста пренаписана-все пак именно Реформацията е дала огромен тласък в икономиката на тези страни. Не случайно и евреите са най-богатите хора. Виж,в Северна Корея ,Куба и прочие-благодарение на атеизма икономиката "процъфтява". Аржентина,Улугвай,Бразилия-са доста по-добре икономически от нас/Бразилия преди 4 г. бе най-бързо растящата икономика в света/. Никарагуа и Венецуела тръгнаха по пътя на "революцията"-не бъди невеж,а чети!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и Мормоните трябва да забранят , промиват мозъци и то на английски , после били някакви Курсове по английски
50
9
 
2
 
! Отговори
ако в една държава.. преди 7 години
има Вярващи християни е добре .. вижте Америка ... Германия ... ( макар, че и там отстъплението вече е в ход ... ) .... а където се ползват 'канонични' свещи .. - в България, Рисия ... и т.н. - вижте разликата .... погром ... Просперитет има и в държавите, подкрепящи Израел !! Най важния въпрос за всеки .. Исус жив ли е сега ! според теб ? .... ако НЕ --> логичен и страшен извод - ти няма да живееш с Него завинаги !!!
49
2
 
1
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 7 години
Отбеляза ТАСС а ти само COPY-PASTE текста
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България са добре дошли , тука приемаме всякакви от Византия до наши дни
47
6
 
2
 
! Отговори
Оставете ги! преди 7 години
Те сами вървят към небитието. Жалки ***!
46
2
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
до 50 Свещена простота, изказването ти е елементарно, кое те кара да обвързваш религията с икономиката ? добре ето ти друг пример: евангелисти/протестанти/ уругвай, колумбия, никарагуа, венецуела. айде да сравним Мексико и ОАЕ.
45
7
 
3
 
! Отговори
Тори преди 7 години
Просперитета на една държава се дължи на икономиката му, не на религиите и църквите, които присъстват. Двадесет и първи век е абсурдно човек да е религиозен, лично според мен. Религията е за простите и невежите. Сори.
44
4
 
4
 
! Отговори
От СисИ преди 7 години
До Свещена простотаИзвинявй много, ама не вярван Тръмп да се раздели със жена си, защото не чете Библията и не пее до припадък ?Защото на мен ми се случи раздяла с евангелист, точно поради тези причини
43
7
 
2
 
! Отговори
Свещена простота преди 7 години
О свещената българска православна простота и невежество. Сиси, Миглена-вие ходили ли сте в Западна Европа,САщ, Австралия ,Канада, Великобритания,Германия,Швеция-това са все евангелски/протестантски/ държави. Сега вижте православна България къде е икономически,къде са и евангелските държави икономически. Па се опитайте да си отговорите -Защо е така? Да бяхте гледали например встъпването на Тръмп за президент-там евангелски пастори го водят в клетва.Искате да си останете прости и невежи ли?
42
3
 
8
 
! Отговори
mafiozo преди 7 години
само така! яко дупe се иска за такава постъпка... а тука помня някакви чeкиджии искаха да им регистрират секта на спагети ли гевгир ли беше, даже мaлоумните телевизии бетеве и нова-стара ги показваха...
41
8
 
9
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Много правилно., Всички тези евангелисти трябва да се забранят. Разделят семейства, повреждат децата и всичките им глупости водят до психически отклонения, защото хората се деперсонализират и се идентифицират само с една версия на библията
40
0
 
4
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 7 години
"Спомените, които отнесох от моето кратко пребиваване в България, останаха живи в моята памет и те са за мене скъпи спомени. Чувствата на искрена симпатия към България, които се породиха у мене, съвсем не са угаснали".Те са лежали винаги в основата на моята дейност в областта на взаимните отношения между двете страни... Аз се научих да уважавам и ценя България... България не е голяма, но е здрава. Тя има един народ, който притежава ценни качества. Те са залог за нейното бъдеще".
39
7
 
8
 
! Отговори
nina преди 7 години
Браво, Русия!
38
11
 
9
 
! Отговори
Миглена преди 7 години
Свидетели на Йехова е екстремистка християнска секта също както Евангелска петдесятна църква, Съботяните и ред други които са също така опасни както радикалните ислямистки такива. За съжаление в България те са прекалено много и всичките водят до ерозия на обществото. В това отношение държава трябва да подкрепя Православна църква и Традиционният ислям. Другото са прикрити организации с интереси против Българският народ.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40 В Япония исляма е забранен със закон . За това са ми любимци .А иначе всяка религия е секта !Или мислите ,че християнството е чиста религия неопетнена от езичество ?Или обикалянето на Великден прави човека вярващ ?Или ,че исляма е само джихад ? Религията е глупост .
36
4
 
2
 
! Отговори
случайно прочел преди 7 години
До (не)случаен минувач - Браво, така трябва... Въпросът е, у нас какво се прави?ми, какво да се прави?! У нас са стотици узаконени секти, наричани за благозвучност "партии". Нямат религиозна идеология, направо представляват ОПГ-та около издигната група или "вожд". Някои от тези секти имат постоянно пребиваване в парламента и съвсем пряко вредят на страната. Ако не успяват да ограбват през властта, получават държавно финансиране. Религиозните секти, пред тази действителност, са просто детинщини
35
4
 
16
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Браво, така трябваДо Анонимния от 43 - в Русия са забранени и всички ислямски екстремистки секти.Въпросът е, у нас какво се прави?
34
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите приветстват и подкрепят всякакви забрани и репресии. Особено ако се правят в братска Русия по заръка на руския цар.