Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се покачва
22 апр 2017 10:18, Александър Попов
221
Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари
Снимка: Reuters

Северна Корея е в готовност за война. Външното министерство на страната съобщи, че страната е миролюбива, но е готова да прибегне до крайни мерки за защита от заплахите от страна на САЩ, пише РИА Новости.

"Непреклонно желание на КНДР е да отиде до края, ако САЩ възнамеряват да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР вече ясно посочи, че нейните контрамерки ще включват и внезапни изпреварващи удари и други мерки", пише в заявлението на министерството.

Още по темата

В документа се подчертава, че Пхенян ще отговори "на тотална война с тотална война, на ядрена – с ядрени удари" и  "непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация".

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца "Карл Винсън".

Ударната група на американският самолетоносач "Карл Винсън" се очаква до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров, заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

"Нашето очакване е, че групата плавателни съдове ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец", обясни Пенс.

Междувременно американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача "Карл Винсън" южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот. Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 101Я ми кажи къде не са се оср#али американските "рейнджъри" , че нещо не те разбирам?
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерантност към различните. Толерантност към Северна Корея , Иран , Сирия и др. Който не е толерантен и не се отнася с разбиране и уважение към тях не е демократ а популист и ултранационалист. Не на езика на омразата :)
98
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корейците са прави. Кой е агресорът в случая ? Не Северна Корея отива до САЩ, ами обратното, американците пращат самолетоносачи на Корейският полуостров. Какво правят там американците ? Майка си ли търсят ? Що не си стоят в САЩ ?
97
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които хвалят СВ искам да попитам, като толкова харесват дебелото ид::иот че което ги трепе като мравки и ги е превърнал в стадо, защо не се преместят да живеят там за да усетят сладостта от живота? Държава без икономика, умиращи от глад и студ, колко ще издържи на едни военни действия? Когато някой ме плаши с викове и заплахи, как ще ме пребие знам, въздухарска работа. Отвори ли се границата м/у двете Кореи познайте къде ще отидат от Северна?
96
5
 
10
 
! Отговори
extremist преди 7 години
американски изтребител падна в морето при опит за кацане - МИ СПРЕТЕ ДА СЕ МЪЧИТЕ ДА ЛЕТИТЕ КАТО НЕ ВИ СЕ ОТДАВА; ДОКАЗАНО ДЪЛГИ ТРАДИЦИИ В СФЕРАТА НА СВОБОДНОТО НЕПИНУДЕНО ПАДАНЕ ИМА САМО САЩ. ДАТИРАТ С ПУБЛИЧЕН СТАРТ ОТ ЧАЛЪНДЖЪР, ХАМЪРИ ПАДАХА, СЕГА ТОЯ СЕ ИЗСИПАЛ....
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТРЪМП ЩЕ УДАРИ СЕВЕРНА КОРЕЯ !!! ТРЪМП Е КРАЙНО НЕСТАБИЛЕН И ИЗКУКУРИГАЛ АКО ЩЕТЕ МИ ВЕРВАЙТЕ.НИЩО ЧУДНО САМО ДА ЧАКА ПОВОД В МОМЕНТА ИЛИ ДА СИ ПОДРЕЖДА АРМИЯТА В РЕГИОНА!
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп помпа рейтинг с външни агресии. Сега спряха да недоволстват, че бил н'ам си какъв си и няма да има импийчмант.
93
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по поръчка на синедриона са плъпнали еврейските плъхове по форумите да ни убеждават колко(лоша) не Северна Корея и как в името на Ционпардон(демокрацията) ционисткият краварник трябва да подпали подерната световна война ,която този път ще е термоядрена. И после нека пак да ни убеждават,че юдите не са най голямато зло на земята.
92
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СМЯТАМ, ЧЕ САЩ СА ПЪЛНИ С НАЙ-РАЗЛИЧНИ БОМБИ СЪС ИЗТИЧАЩ СРОК НА ГОДНОСТ И ИЗОБЩО НЯМА ДА ИЗПОЛВЗАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ВЪВ СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ВЕЧЕ ПЪТНИК УСЕЩАМ ГО ЩОТО !!! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА РЕЖИМА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ!!! ВЪПРОСА Е ТУК , ЧЕ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ Е ОПАСНО И НА БЕДНЯЩИ НЕТРЯБВА ДА СЕ ДАВАКАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ БЕДНЯЦИ ПРОШЛЯЦИ ДЕТО И МАЙКИТЕ СИ ЩЕ ПРОДАДАТ ЗА ДРЕБНИ МОНЕТИ!
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е миролюбива страна ? Със задължителна казарма и за жените. 10 години за момчетата ! 3-6 години за девойките.
90
9
 
6
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Ясно е като бял ден - Ким заплашва най-развитите икономики в Азия..Япония.Ю.К. НЯМА НАЧИН САЩ да не ударят старт.площатки и военни обекти. А др. сме го гледали при Ис.и Зап. Германия....-Обединена Корея!
89
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТЛЕРОЦИДНИТЕ КОМУНИСТИ МНОГО ГО ИСКАТА ТРЪМП НО ОЩЕ ТОГАВА ПИСАХ , ЧЕ ТО Е КРАЙНО НЕСТАБИЛЕН ПСИХИЧЕСКИ!!!!ВЪВ МОМЕНТА СА ДАЛИ НА ДЕТЕ ДА СИ ИГРАЕ С ПИСТОЛЕТ ТОВА Е ТРЪМП С ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ!!! ИЛИ ЩЕ СЕ ЗАСТРЕЛЯ ИЛИ ЩЕ ЗАСТРЕЛЯ НЯКОЙ ДРУГ ПРОСТО НЯМА ДРУГИ ВАРИАНТИ!!ЕДВАМ Е НА ВЛАСТ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ПОЧНА ДА СЕ ПУКА С ПУТИНЛАНДИЯ!!!ЩОМ НЕ МУ ДРЕМЕ ДА СЕ БИЕ С ПУТИНЛАНДИЯ КВО ОСТАВА ЗА НЯКАКВА СИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДЕТО НЯМА ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ!
88
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 92Не се плаши бе момче. Американците не са руските малоyмници дето се осиpат на всякъде, всичко ще мине по ноти. Този който трябва да се плаши е Ким Чен Ун.
87
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В НАЧАЛОТО НА ТАЗИ СЕДМИЦА ГЕН.МАТИС ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО,ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ БИКЛА МНОГО ОПАСНА ЗА САЩ,ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ПХЕНЯН ДАВАЛ ЯДРЕНИ И РАКЕТНИ ТЕХНОЛОГИИ НА ИРАН И ХИЗБУЛА ,КОИТО БИЛИ ЗАПЛАГХА ЗА ИЗРАЕЛ....ТЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА,КРАВАРИТЕ ЗАРАДИ ГОСППОДАРИТЕ СИ Ч*ФУТИ СА ГОТОВИ ДА ПОДПАЛЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА. *** СА ПРОКЛЯТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО,ЗАРАДИ ТЯХ СА ВОИНИТЕ И МИЗЕРИИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ.ВРЕМЕ Е КАРДИНАЛНО ДА СЕ РАЗРЕШИ ЦИОНИСТКИЯ ПРОБЛЕМ.
86
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които се радват на войната, първи ще оревете орталъка от страх, като ви дойде повиквателната. И ви пратят някъде да се биете в окопите около Пхенян.
85
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на корейците, харесва ми тяхната политика - пречукай кравар, направи едно добро дело за целият свят
84
5
 
19
 
! Отговори
до 92 преди 7 години
Моли се да не се случи, защото това ще е трета световна война. Плюс и Сеул ще бъде ударен от севера, ако САЩ нападнат Пхенян. Китай няма да мълчат. А имате и турците-които станаха султанат и чакат само повод да навлязат в съседни държави-вече са навлезли и в Ирак, и в сирия, и в Сееерен кипър. Война САЩ и Корея пряко ще засегне всички-вклч и България ще влезе във война. ти готов ли си да умреш някъде из северна Корея-ако те пратят-щото България е съюзник на САЩ.
83
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМАМ 1 МИЛИОН ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ НА ИСЛЯМИСТ С ЯДРЕНА БОМБА ОТКОЛКОТО НА КОМУНИСТ С ЯДРЕНА БОМБА!!ИСЛЯМИСТА ВЯРВА В БОГ И БИ СЕ ЗАМИСЛИЛ ПРЕДИ ДА ЗАЛИЧИ МИЛИОНИ!!!ДОКАТО КОМУНИСТА НЕ ВЯРВА В БОГ И НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛИ ПРЕДИ ДА ЗАЛИЧИ 100-ЦИ МИЛИОНИ!!!ИЗВОДА Е, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКА СЕВЕРНА КОРЕЯ Е АБСОЛЮТНА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА ДОКАЗАНА И АКО НЕ БЪДЕ СПРЯНА СКОРО АБСОЛЮТНО ЩЕ ПРОДАДА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ФАНАТИЦИ ЗА ПАРИ!
82
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност КНДР ще бъде ударена зашеметяващо. Всичко е в ръцете на генерал Макмастър съветника на Тръмп, най-образовния военен в момента в света. Който освен че е завършил почти всички военни академии в САЩ е участвал във всички войни на САЩ през последните 30 год т.е. освен теоритик той е и практик. Виждате какво става с Карл Винсънт докато беше на 500 км от Пхенян на следващият ден се оказа в Сингапур след това Австралия а снощи беше на Филипините дори показаха и видео как губи самолет Ф18.
81
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАХЛИВЕЦА ОБАМА ТРЯБВАШЕ ДА РЕШИ ВЪПРОСА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ НА КОЯТО НЕМОЖЕ ДА СЕ ИМА НИКАКВО ДОВЕРИЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРОДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ФАНАТИЦИ!!!АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ, ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ТОТАЛНА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОМИРОТВОРЕНА И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!