Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея

Сигурността и стабилността са много крехки, предупреди Ван И
26 апр 2017 21:41, Красимир Ангелов
116
Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея
Снимка: БТА

Китайският външен министър Ван И поиска от САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян, предаде Франс прес.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин, където се срещна с германския си колега.

"Най-неотложната задача сега е подновяването на преговорите, в които да вземат участие всички страни в конфликта", каза китайският министър, цитиран от БТА.

"Сигурността и стабилността са много крехки, има голяма опасност от нов конфликт и всеки момент може да стане някой инцидент. Затова призоваваме всички страни да бъдат сдържани, да не прибягват към действия и да не казват неща, които биха довели до нови провокации", допълни той.

Сеул обяви, че ще проведе съвместни учения с американски самолетоносач. Вашингтон изпрати към Корейския полуостров атомния самолетоносач "Карл Винсън" и неговата ударна група, които се очаква да пристигнат до края на седмицата.

Запитан какви са рисковете от въоръжен конфликт, Ван отговори, че "дори един процент риск не може да бъде толериран", защото една война би имала "невъобразими" последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Историята показа че комунизмът може да бъде победен с търпение, преговори и компромиси. Друг е въпросът че накой го сърбят ръцете............
62
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ако ученията продължат отново и отново, СК ще изстрелва ракети отново и отново - това е толкоз просто и логично. Ако се започне, това ще е война на живот и смърт за СК. Унищожаването на СК като минимум ще струва много-много човешки жертви. Здравият разум изисква преговори и компромиси.
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай да си озапти буферната зона която живее в свой измислен свят първо.
60
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Световният агресор (който и да е той) трябва да бъде притискан от всички възможни страни.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще замениш американския пазар с вътрешния на Китай :))))))Кой, с какви пари ще ги купи ?Ти сиболен човек бе :)))
58
6
 
8
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
Ти дори не разбираш какви лъжи пишеш, затова ти плащат с копейки като отидеш на Позитано 20.САЩ и ЕС са основните ползватели на стоки от Китай, а обратно изпращат технологии.Това е много стабилна връзка.Азия купува газ от Иран, изобщо не им ттрябва руска газ, която е и скъпа.Затова Китай е близък с Америка, а не с Русия.
57
0
 
7
 
! Отговори
Абсолютни преди 6 години
До Анонимен 72Глупости, бизнес в такава обстановка никой няма да прави, Севелн поток 2 тръгна без особен проблем
56
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без САЩ изчезва бизнеса на Китай, затова ще си траят.Китай спря проект за 2 газопровода от Русия, защото Иран продава много по-евтино и е надежден партньор, а не като руснаците.Китай ще удари Русия, ще си върне Южен Сибир.Руснаците са го закъсали яко с тоя Путин. Но всъщност руснака винаги е живял като роб, през цялата си история.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67За другите не знам, но аз съм се настрелял със Шпагин, Судаев, немския МР-40 (не успях да попадна в мишената с това подскачащо недоразумение) и с АК-47.Всички разглобявах и сглобявах със затворени очи. Много ми се има един АК, идват тежки времена за Отечеството, а аз съм му се заклел!
54
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Съвсем ти се е размекнал мозъкът! От що - дрога, алкохол? Китай внимателно предупреждава САЩ са посвият перките и започва да трупа войска близо да границата с КНДР. Китай никога няма да нападне Русия. Китайците са мъдри, техните генерали са възпитани от древните книги на Сун Цзъ, Лао Цзъ, Конфуций. Добре помнят 600000-те свои жертви в Корейската война. А тези дни откриха паметник на руските войни! Да представяш мечтите си за реалност е израз на тъъъпота и застоен инфантилизъм...
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дребния се уплаши от Ердоган, затуй ще си мълчи и сега. Ще обикаля нервно в Масква и ще вдига кръвно :)Само толкова може.
52
16
 
6
 
! Отговори
САЩ са Силата преди 6 години
Удряй Дончо, страхливците в Кремъл ще си траят, щото имат къщи, фирми и деца в Ес и САЩ. Затова Путин ще поскимти като кьопек и ще се скрие в мазата на Кремъл.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па сигурно си и стрелял с автомат:))))***
50
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАПЛАШИ ЮЖНА КОРЕЯ С ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ!!! НАПЪЛНО СА ПРАВИ ДА ТРУПАТ ОРЪЖИЕ И ВОЙСКА ОТ ЮЖНА КОРЕЯ!ВЪПРОСЪТ ТУК Е, ЗАЩО ОШЕ СЕ ТУТКАТ А НЕ СА ПОЧНАЛИ ДА СЕ ОПУКВАТ ЕДИН ДРУГ!!!!!АЙДЕ ПОЧВАЙТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин мълчи от страх и яд, но на Дончо изобщо не му пука от хобита в Кремъл ;)Китай е партньор на САЩ, чака случай да нападне Русия.А Путин трепери... той е следващия на дръввника.
48
4
 
10
 
! Отговори
оон преди 6 години
Оранжевият пуяк се уплаши от Прасчо! А и Китай го подкрепя задкулисно!
47
1
 
16
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
добре , че не съм в сащ , там ще ври и кипи неспрели тази перука да се перчи - егати и рижавият перчем
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде влизайте в Корея и мачкайте :))))Големи спецове,ама даже автомат не сте разглобявали. Американците пет пари не дават за вас.И да се кланяте и да се подмивате никой не му пука за вас.*** народ и винаги търси да целува нечий ***
45
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 6 години
Ким Чен Ир не клекна, а легна и умря. Не знаеше ли това? Сега на власт е синът му Ким Чен Ън - едно противно ненормално създание, който наистина може да направи голяма война. Но за война трябват поне двама. Другият подобен е Доналд Трамп. Ако започне война, за да накаже малкия, толкова му е акъла! КНДР е здраво орехче - има огромна армия и подземни фортификации, каквито няма никъде. Тора-Бора е селски *** в сравнение с корейските подземия! Швейцария е седмо индигово копие на направеното вКНДР
44
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ я търсят войната, за това го правят. Имат интереси от това. Цялата тази военна индустрия трябва да работи. Затова го правят. А пък тези глупости че били, защитниците на мира, са пълни лъжи. Ако някой до този момент е пускал атомни бомби, по мирно население, това са те. Да не говорим за непрестанните войни и конфликти които провокират. Те са агресорите, те са терористите, и те са които действат с тази абсолютна надменност на силни. Този свят и хората не са тяхна собственост.