Меркел: Отдръпването на Турция от ЕС не е добре за никой!

Германският канцлер призова за конструктивен диалог
27 апр 2017 18:08,
69
Меркел: Отдръпването на Турция от ЕС не е добре за никой!
Снимка: Reuters

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел призова за "конструктивен диалог" между Европейския съюз и Турция, предава Anadolu Agency.

В обръщение към депутатите в Бундестага, Меркел призна, че последните политически събития и напрежение са нанесли "сериозен удар" на отношенията между Брюксел и Анкара, а също и на тези между Германия и Турция.

Същевременно обаче германският канцлер отхвърли призивите на опозицията за прекъсване на преговорния процес за турското членство в Общността.

Още по темата

"Необратимото отдръпване на Турция от Европа, а и на Европа от Турция, бих искала да подчертая с повишено внимание, че няма да е в интерес нито на Германия, нито на Европа", заяви Меркел пред депутатите в парламента.

"Ще продължим с нашите усилия да се върнем към конструктивен диалог между Германия и Турция, и между Европа и Турция", допълни Меркел, уточнявайки, че ще продължи да следи отблизо ситуацията в Турция.

Меркел припомни, че първият дипломат на Берлин Зигмар Габриел ще се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу в кулоарите на неформалната срещата на ЕС с държавите, кандидатстващи за членство в Блока. Тя ще се проведе в периода 28-29 април в малтийската столица Валета, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има , че тази жена така силно обича Турция . А...а ,да , унгарско чудо , Пражка пролет , Крах на Комунизма , Арабска пролет . Срещу ръжен не се рита , но и ритането срещу робите не е лесна работа . Ние помним Бер......ят Кон ... с .
54
3
 
3
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Съсипа европа, овцата ***!
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кой и плаща да ръси глу.пости само
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКОЙ НЕ ОБИЧА , ТЕЗИ КОИТО НЯКОГА СА ВЪРШИЛИ ПОРАЗИИ С ЯТАГАН В РЪКАТА . АКО БИХА БИЛИ ДЪРЖАЛИ ПОЛУМЕСЕЦ , СЪВСЕМ ДРУГО БИ БИЛО .
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУЛТАН ЕРДОГАН, а ти обърна ли си парите в скъпоценните и безценни турски лири или още се разплащаш във вражески валути на неверници? Щото извън турската септична яма даже не знаят за съществуването на подобна валута като турска лира. Само любителите на сюнети явно я познават. Сериозна валута! Очаквайте швейцарци с чували да изнасят турски лири и да си пълнят банките!
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабо, бабо! Мюсюлманите не се канят. Те се натирват. И не в посока ЕС. А Турция никога не е била европейска държава. Никога! Това е сбирщина от варвари и диваци. Единственият им приятел в момента е кремълско джудже от загиваща държава, в която пият антифризи и глогови настройки. Бабе, как ще обясниш на младите германци, че държавата им е станала приют за прииждащи несретници, които никога няма да имат способностите на германците и тяхната култура?
49
3
 
6
 
! Отговори
Европеец християнин преди 6 години
Защо ***,госпожа,да не е хубаво?Ще ти пусне човека още 3,5 милиона бежанци,нали това искаш?С две думи можеше да оправиш положението,ама не.
48
3
 
6
 
! Отговори
муспи преди 6 години
На дяволът яхве му остава малко време, той вижда това и беснее чрез бесовете си евреите. Те надминават себе си, - едно куче когато умира най много хапи. Но готово не се полага на никого! Да се стои настрана и чака другите да го свършат или дойде от самосебе си ни нарежда в редиците на този яхве. Срещу евреите с меч! Пред зейналата паст на звяра Къста е меч! - Владимир Салавьов.
47
6
 
18
 
! Отговори
ОСМАН преди 6 години
А БАБО МЕРКЕЛ КОМУНИСТКА.ТИ НЕ СЕ ЛИ НАУЧИ ОТ ДЯДО ТИ ХИТЛЕР.ДА НЕ НАПАДАШ ТУРЦИТЕ.ЩОТО АГИТЕ НЕ СА ПРОСТИЛИ НА НИКОЙ В ИСТОРИЯТА!
46
2
 
6
 
! Отговори
тръмп в очите преди 6 години
САЩ командва парада и толкоз...
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е в интерес, щото са инвестирани трилиони евра от немски фирми. На нас ислямисти фанатици не ни трябват.
44
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тишина.Мисля си,че Ердоган ще клекне,но ще се разбере след изборите в Германия.
43
12
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Че Турция кога е била в ЕС?. Само 3 % от територията и е в Европа! Като цяло си е Азиатска държава.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво и е по-ценното?------------------Как какво,бе?Виж картата - geography-a.ru/wp-content/uploads/2011/11/Stranyi-Evrazii.pngКак без Турция се стига до азиатските държави?
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брейвик е най-обикновет психо и социопат. Прегръща национализма в затвора само за да получи някаква подкрепа от други социопати като него.
40
5
 
12
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Ужас! Дайте на дър тата Imodium и й турете памперс!
39
10
 
14
 
! Отговори
1234 преди 6 години
тая бабка е... м..... на цяла Европа с бежанци и подобни простотии като и е толкова свидна Турция да слага фереджето и да ходи там
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен37,аз неотдавна случайно попаднах на биографията на Брайвик,той е бил масон и затова е знаел много по-рано от нас какво предстои.Но все пак ми се вижда твърде краен.Това са политически процеси,които не зависят от обикновените хора.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо Меркел, ние българите не ви разбираме мигрантската политика. Който следи Дойче Веле е наясно, че и гермянците все повече. Отначалото ръкопляскаха по гаровите перони, викаха добре дошли на *** и пульо, но след 2-3 г. мнението на немците почна да се променя. Имате късмет, че владеете толерантна нация с промити мозъци и огромно чувство на вина, заради Втората световна! Но това няма да продължи во веки, накрая цялото натрупано напрежение ще избухне и ще ви цапардоса по главата!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стъпка по стъпка си възвръщат позициите,дали това е добро или не е добро,не знам.