Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени

Правителството забрани и тв предаванията за запознанства
Обновена: 30 апр 2017 07:50 | 29 апр 2017 22:10,
117
Чистките в Турция продължават – 4000 души са уволнени
Снимка: Архив, Reuters

Турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли м.г., предадоха Франс прес и Ройтерс, позовавайки се на турския Държавен вестник.

Още по темата

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията.

Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани, припомня Ройтерс.

Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес.

"Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Къв комшия си ми ти бе, денонощно плюете тука по българите и по България.Комшия бил, ухууу..
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анадолски, знаеш ли какво е казал един мъдър човек? Когато жертваш свобода за сигурност, обикновенно губиш и двете.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тцтц тези съвсем го закъсаха.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Когато некадърника е в твоята къща, врата не хваща ключ!!!Трябва една чистка и в България...най-напред трябва да се почне от парламента...после рушветчийските полицаи, съдии, прокорори, служители в държавни служби...щот няма оправия, корупцията иначе няма да намалее...Не съм ли прав комшии?
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като ги е уволнил Ердоган. Вие като сте назначили 70 000 полицаи защо сте с най-висока престъпност в света, защо ги храните знаете ли че в Япония на 100 000 човека се пада един полицай на вас колко би трябало да ви се падат по японски стандарти. САЩ са 378 млн човека колко сенатори имат, а вие хрантитуте 240 прасета на 5 млн население и пак сте скъсани торби. Погледнете себе си после пишете за Ердоган.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сюнет ще има за всички врагове от сърце...
3
12
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Германия и България, ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ да ги прибират тези полицаи, военни, журналисти, професори, пкк братушки:-):-):-):-) Ще ги приберете, то не става от тук да ги защитавате, нали подкрепяте аре вземете си ги...
2
20
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
ЧИСТКИТЕ продължават да, и да продължават докато не се изчистат всички пoмиари...Вече няма шест пет...който иска да ги прибира изчистените...е я Германия е я Булгaрия...всичките са професори и учители...прибирайте ги булгари и немци...Аре чупката...:-):-):-)
1
12
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес."Е не Франс прес...МАХНАХА ГИ ЗАЩОТО ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ИМАШЕ КАМПАНИИ ВЪВ ФЕЙСБУК ДА СЕ МАХНАТ...ДА ВИ ИМАМ И ПРОВОКАТОРИТЕ...НЕ Е ЗАРАДИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИ...ЛЪЖЛИВИ ДOЛНИ МЕДИИ...400 000 ДУШИ УВОЛНИХА...***