Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран

Забраната е за всички езици, причината не е ясна
29 апр 2017 13:16, Елка Василева
93
Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран
Снимка: архив, Reuters

Интернет потребителите в Турция тази сутрин няма достъп до Уикипедия, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията, предаде ДПА.

TurkeyBlocks - групата, която следи достъпа до уебсайтовете в страната, потвърди мярката, за която сигнализираха потребители.

Си Ен Ен Тюрк цитира съобщение, получено от някои от потребителите при опита им да използват онлайн енциклопедията. В съобщението се посочва, че "след технически анализ и правни съображения," е взета административна мярка за сайта на Уикипедия в съответствие с решение с днешна дата, прилагано от службата за информационни и комуникационни технологии.

Забраната изглежда е в сила за всички езици.

Турция блокира десетки хиляди сайтове. В миналото въведе ограничения за социалните медии, включително YouTube и Twitter. Властите могат да блокират отделни профили в Тwitter.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: уикипедияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нали знаете за VPN, значи нее недостъпна все пак
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е българската политическа класа да се обедини около решението да се блокира достъпа на турция до Европа. Сигурен съм, че и Гърците ще ни подкрепят с две ръце.
71
0
 
2
 
! Отговори
роко преди 6 години
На всички жени забрадки,фереджета,мъжете с брада и шалвари това ги очакват турците,за съжаление Кемал Ататюрк се е обърнал в гроба,но вече е решено няма светска държава а след 10 години ще ги сполети съдбата на Ирак,ЛЛибия,Сирия и т.н.това реши големия брат
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден ще им блокира и въздуха, но ще продължът да му вярват. Интелигентни комшии.
69
0
 
3
 
! Отговори
терк преди 6 години
вики лики пропаганда.агата не прощава....
68
0
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Нещо им ограничават свободата на комшиите. Ако ви трябва нещо от уикито, питайте тук.
67
0
 
2
 
! Отговори
Кретенопедия преди 6 години
- Брат`чед, реших го вече! Ще блокирам Уикито!- Що бе, Ердо? - Ми, щото искам да съм по-европеец, пък за гей не мога да събера кураж.- Е па вземи си велосипед, тури си челник и разпъни на гърбо си фотоволтаик.- Ей сладур, ти затова попръцкваш таквоз привлекателно...
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe ot de gi izmislqtq tiq ne6ta
65
1
 
7
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
България е единствената европейска страна в която масово ромите раждат на 10 години...женят се още като деца.. че и помощи се дават..няма педофил в загвора...
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, ха, ха!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Абе добре че е тая азиатска държава да ни забавлява! :)"А и забравих да добавя най-важното:-):-):-)Да измислиш и трети пол...:-):-):-)
62
5
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Абе добре че е тая азиатска държава да ни забавлява! :)"Нас повече ни забавляват европейските:-):-):-):-)Пари хвърчат от балкони всеки ден...Такси за това, че гледаш куче...Вървиш си в тунел и пешеходна пътека и те няма вече...Глоба за мръсен въздух...
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо им предлагам да спрат интернета. А може и да спрат тока - той е замисъл на злите християни европейци. Вероятно ще трябва да се откажат и от водопроводите измислени от римляните...Абе добре че е тая азиатска държава да ни забавлява! :)
60
3
 
9
 
! Отговори
В бяло преди 6 години
Anadolu разпространи официално съобщение за блокирането на Уикипедия. Защото очерняла Турция. Турските власти били искали от Уикипедия да поправи тези статии, които "очерняли Турция".Сега като я спряха, Турция е само в бяло. Историята в бяло ще я пише само Ердоан. В бяло и той.
59
2
 
6
 
! Отговори
Яндекс преди 6 години
В Украйна пък ще забраняват руската търсачка Яндекс, руският Гугъл. Абе страшни демократи се навъдиха и от изток и от запад и от север и от юг.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо го прочел "***-педия" та затова. Ама нищо, те ше му напраят нова диплома.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Е питайте и *** как тук се трият коментари без цинизми и провокации към България :-)офф Ганка...все ще си последен във всичко...Чао Ви
56
5
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Между другото се трият и коментари с турски провокации към България, така че не се учудвай, ако е заради това, а аз съм сигурен, че са те изтрили заради това. :)"А българските провокации към Турция остават!!! Като например...А прострадали хора има ли.Сега по добре разбирам защо сте последна дупка на кавала!!!
55
4
 
12
 
! Отговори
Тюрбан Шалвар преди 6 години
Към списъка с най-кратките вицове,освен "Евреин-миньор" ще добавиме-"турция-демократична държава"Тюрбан,шалвари,хиджаб и шериат,и османско средновековие...ха сега да видиме кои европейци ще отидат да инвестират там?Не уикипедия,целия интернет забраняват и разрешават само корана...
54
8
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
до Башка ЛудВие и тесто за хляб не можете да мачкате без помоща на БРАТУШКИ :)))Учебниците на братушките не са ти написали причините :)Я кажи щом сте толкова големи мачкатели КАКВО ЧАКАХТЕ 500 лета :)))