Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран

Забраната е за всички езици, причината не е ясна
29 апр 2017 13:16, Елка Василева
93
Достъпът до Уикипедия в Турция е блокиран
Снимка: архив, Reuters

Интернет потребителите в Турция тази сутрин няма достъп до Уикипедия, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията, предаде ДПА.

TurkeyBlocks - групата, която следи достъпа до уебсайтовете в страната, потвърди мярката, за която сигнализираха потребители.

Си Ен Ен Тюрк цитира съобщение, получено от някои от потребителите при опита им да използват онлайн енциклопедията. В съобщението се посочва, че "след технически анализ и правни съображения," е взета административна мярка за сайта на Уикипедия в съответствие с решение с днешна дата, прилагано от службата за информационни и комуникационни технологии.

Забраната изглежда е в сила за всички езици.

Турция блокира десетки хиляди сайтове. В миналото въведе ограничения за социалните медии, включително YouTube и Twitter. Властите могат да блокират отделни профили в Тwitter.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: уикипедияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Анадолски, я кажи, кажи, ти практикуваш ли любов в кафявата точка, че ви е народностна черта!Имаше един виц за Турската русалка....Айде със здраве, *** да те гушне някой градинар!
52
3
 
1
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"В нормалните държави се изтриват само коментари с нецензурно съдържание. "Колега, ай да бъдем честни...колко пъти са ми трили коментари БЕЗ ЦЕНЗУРА и то не само на мен!!! Ако бъдеш откровен...няма да те направи ниш, споко!
51
6
 
8
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До султан ердоган.Ела, чакам те!Бой сте яли и пак ще ядете, ако трябва!Май забравихте Люле Бургаз и Одрин!Нещо ви е къса паметта, как мачкат Българите!Ама първо, преди да напирате към нас,се оправете с Кюрдите, че току виж някоя вечер дойдат...
50
9
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"И мога да споделям мнението сисвободно, без да ме е страх от арест и затвор, за разлика от "демократична" Турция!Ми я ти кажи, секс с непълнолетни в Европа позволено ли е да се прави, щото дианета го позволява в Турция!"Споделяш и го търкат ъхъ:-):-):-) мен от турски сайт до сега не са *** изтрили!!!В европа освен, че ceкс с непълнолетни е позволено, позволено е и гражданския брак с третополовия:-):-):-)Ти имаш ли мъж:-):-):-):-)
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А ИЗТРИВАНЕТО на КОМЕНТАРИ...В КАКВИ ДЪРЖАВИ СТАВА???:-):-):-):-):-)"В нормалните държави се изтриват само коментари с нецензурно съдържание. Това да не ти е анадолския ке ***, в който мустака може да ти блокира нета, заради неудобна за него информация?
48
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ердоги си има проблеми с Туитър-Муитър(както сам се изразява),ама какво пък му попречи Уикипедията?????
47
7
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Само в диктаторските държави се блокират сайтове и информация. Факт."А ИЗТРИВАНЕТО на КОМЕНТАРИ...В КАКВИ ДЪРЖАВИ СТАВА???:-):-):-):-):-)
46
1
 
5
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До Анадолски.Аз таксата и на котката съм платил и чип има! И мога да споделям мнението сисвободно, без да ме е страх от арест и затвор, за разлика от "демократична" Турция!Ми я ти кажи, секс с непълнолетни в Европа позволено ли е да се прави, щото дианета го позволява в Турция!
45
8
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Чудя се защо си тук в България и ползваш нет. Няма ли да ти е по-добре в баш демократичната Турция, където ти блокират нета и ти налагат цензура когато си поискат?"Аз съм в ТУРЦИЯ!!! Ако можеш провери по ип...:-):-):-):-)Имам и нет и уикипедия:-):-):-):-)
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в диктаторските държави се блокират сайтове и информация. Факт.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Башка Луд"Има много да учите за демокрацията!"Не не искам да плащам такса за куче:-):-):-)Първо вие ще асфалтирате пътищата и тогава ще плампаш...бедна ти е фантазията за нашите:-):-):-)
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кое??? Такса за куче ли???:-):-):-):-)Плати ли го, че щяло да има ДЕМОКРАТИЧНА глоба:-):-):-):-):-) "Чудя се защо си тук в България и ползваш нет. Няма ли да ти е по-добре в баш демократичната Турция, където ти блокират нета и ти налагат цензура когато си поискат?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Така е в Северна Корея, пардон, в Турция."Кое??? Такса за куче ли???:-):-):-):-) Плати ли го, че щяло да има ДЕМОКРАТИЧНА глоба:-):-):-):-):-)
40
1
 
5
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До Анадолски.Разликата е, че ние не напираме да ви демократизираме, не налагаме мнението си по вашите сайтове и не ви се мешаме във вътрешните работи! Вие напирате да влизате в евросъюза, ама ако може да не коментираме кланетата над кюрдите, ислямизацията и имперските щения на мустакатият ви диктатор!Първо асфалтирайте анадолските бузлуци, ограмотете безпросветната забулена *** и тогава давайте акъл!Има много да учите за демокрацията!
39
4
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До Башка ЛудКолега остави ся нашата "диктатура"...я кажи в твоята "демокрация" дали си плати таксата на кучето, че ще имаш глоба:-):-):-):-):-):-)
38
7
 
3
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
" ВИДЯХТЕ КАКВО НАПРАВИ ТУРЦИЯ ПРЕДИ 2 ДЕНА В СИРИЯ И ИРАК, ПРАТИХМЕ 28 САМОЛЕТА И ЗА ПО МАЛКО ОТ ЧАС ЛИКВИДИРАХМЕ 210-220 ТЕРОРИСТА ОТ ПКК, ЗАЕДНО С БАЗИТЕ ИМ :)КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И МЯСТОТО, НИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО ДА НАПРАВИМ,НЯКОЯ ВЕЧЕР, ВНЕЗАПНО МОЖЕ ДА ДОЙДЕМ"Е.Т.ЕРДОГАН 29.04.2017
37
4
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До Башка Луд"Ако си родом от България, пък се чувстваш турчин, ми хвърляй паспорта и толкоз! "А бе вас какво ви притесняват нашите паспорти...твоите сънародници из ЕС ще се върнат ли в България или бг паспорта...я ги попитай и тях...:-):-):-)ама явно заради конските ти очила не ги виждаш...Те как се чустват в Холандия, Германия, Англия и т.н.:-):-):-):-)ще хвърлят ли паспортите си!!! Май твоя проблем е, че ти не си успял:-):-):-):-)да изкараш второ гражданство:-):-):-):-)
36
0
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До Башка Луд"Иначе Европа е фашистка и кръстоностка!Да ви е честит "демократичният" падишах, скъпи комшии!"Колега, че за известно време ИМАШЕ прекъсване не означава и не го махнаха изцяло:-):-):-)Ама искам да те попитам за българските европейски кръстоноски села, където водата е в режим, а пътищата още не са асфалтирани, на каква "демокрация" и управление се дължи това:-):-):-)Кой живее в средновековието??? Ай да погледнем първо себе си!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До анадолски.Явно по-хубаво от Турция няма. Само не ми е ясно, защо си вреш гагата в нашите разговори и какво искаш да докажеш? Ако си родом от България, пък се чувстваш турчин, ми хвърляй паспорта и толкоз! Ама да ми ги плещиш, колко е гот при вас и колко е зле при нас...Това демокрацията, е състояние на душата и право на избор. Лошото е, че половината турци доброволно я отхвърлят и заменят с диктатура!Ще съсипете хубавата държава!Язък!
34
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 6 години
ТЪРСАЧКИТЕ ВСЕКИ ПЪТ МИ ИЗКАРВАТ ТАЗИ УИКИПЕДИЯ, И ВСЕКИ ПЪТ СЕ ОПИТВАМ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА,ПОСЛЕ УСТАНОВЯВАМ ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА НЕ Е ДОСТОВЕРНА,ПО СКОРО Е НЕЩО КАТО ФОРУМ В КОЙТО ВСЕКИ СИ ДРАСКА И ВЯРНО И НЕВЯРНО