Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
видяхте ли я великата военна сила Америка, вие жалки родоотступници !35 атомни бомби се оказаха достатъчни да спрад гнусния Американски агресор
42
5
 
4
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
До Гошу Явно си детско гъзе, чуло нещо от улицата.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво им е на колхозниците Европа, като те собствената си територия не могат да започнат да експлоатират, докато Европа е изтощена и изсмукана във всяко едно отношение. Дори ихората са и изсмукани, та си организират масов внос на свежа кръв от африка и азия, ако не си забелязал. А като не ги щат в Европа, ще ги искат другаде. Света не свършва нито с България, нито с Еропа. А ако погледнеш армията ни - по зле е дори от някои африкански държави. Щот НАТО пази...
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време предложих на всички русофоби: ако някой намери по - евтини петрол и газ от руските на цена доставени в България и може да го организира, аз ще финансирам сделката и ще делим 50 на 50. Много е щедро за голи и боси гладници дето пишат за центове по цял ден, така че приемайте. Страхотна оферта е. Ако желаете мога да ви пращам северноамерикански текстилни продукти - тениска версаче, произведено в Китай, на цена 350$ или все подобни. Пускайте заявки, само 1% надценка ще си слагам...
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
K9, малко си объркан приятелю. Целия свят си изнесе производствата там не за да храни китайския народ, а за да не си мърси околната среда и за да си гарантира печалбите. А който има пари, той поръчва музиката, ако не си забелязал. В момента Китай има пари и тепърва започва да поръчва музика. Ти като не желаеш, не купувай руски газ и петрол и не купувай стоки от Китай. Никой няма да ти се сърди, ако ходиш гол и гладен, надявам се. В момента 80% от промишлените стоки в света са китайски.
38
14
 
8
 
! Отговори
к9 преди 7 години
Китай е една от най големите държави в света с 1,5 милиард население,което не спира да се множи.Целия свят трабваше да си изнесе производството там,за да може да се изхранва китайския народ,като така милиони хора на Запад останаха без работа.За благодарност,Китай взе да води политика за глобално надмощие.Целия свят е длъжен да изкупува петрола и газа на Русия,и стоките на Китай,иначе щяло да има война,и то ядрена.Всички държави под техен контрол,бедни и диви.Това е.Комунизам.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #49Студен душ и електрошокове, ще са ви от полза.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #48Радвам се да ви помогнем, слушайки за снощните ви кошмари
35
17
 
11
 
! Отговори
к9 преди 7 години
Китай и Русия трябва да се възпират.Това са диви и алчни народи които ако ги оставиш да правят каквото си искат планетата ще замине.Русия се е разположила на 1/8,контролира още няколко държави официално,окупирала неофициално още територии,анексира територии и се меси във вътрешните работи нявсякъде по света.Единственото което прави е да продава суровини и да рекетира хората по света.Не произвежда нищо,не прави нищо за подобрението на живота на хората,дори и на собствения си народ.Само война.
34
12
 
4
 
! Отговори
а как же.. преди 7 години
Няма начин Русия да не се меси в нещо, което е ПРОТИВ САЩ: дори да е опасно за света...Още преди седмица започна да струпва влакови композиции с военна техника на границата между СК и Русия( около 30км)Кой знае какво прави и Китай.. Сигурно и Кастро, Мадуро, Ево Моралес ще "защитят" съидейниците си..
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #41Защо да се меси Русия!??? Или пък, от къде знаеш, че не се меси. Оправяйте се сами с Ким.
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо смятате, че Пиндостан няма полезен ход?Покрай раздухваната истерия ЮК са уплашени и бай Дончо предлага да ги защити като разположи на територията им ТААД, но за тази услуга иска скромната сума от $1 млрд. Забележете, че той и на България вчера услужливо предложи Ф-35 за скромна сума, която ние не сме длъжни да знаем и няма да ни бъде съобщена.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато НАТО прави щит уж срещу Иран около руските граници, не е лошо.
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че ЮК иска да бъде суверенна държава и да търгува с когото си иска. САЩ това няма да го допуснат. Превратът срещу последния президент на ЮК, подсказва това. Там трябва да се стреля, не да се търгува.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не правят самсунги, а ракети. Лошо.
28
18
 
12
 
! Отговори
цитирам 15,защото преди 7 години
дава най-правилно дефиниция на изостаналостта на онези, които са ПРОТИВ САЩ: "Тук има хора които като системата на СК живеят само за да мразят запада :) ако САЩ ги няма, няма да имат идея какво да правят с живота си :)"Ако се замисли човек, когато има напрежение в света,започват да критикуват САЩ "защо не се намеси".КОгато превантивно изпраща кораби или ПРО,Лавров и говорителят на Путин веднага надигат вой" опасност от война".А какво прави Русия и къде и ЗАЩО се меси? Никой не я вика освен Ас
27
1
 
9
 
! Отговори
имат полезен ход преди 7 години
До Пак се навряха в лтаДа си налягат парцалите!
26
19
 
14
 
! Отговори
от руски експерти преди 7 години
Вчера руски военни експерти си признаха ,че американска ПВО може да свали всяка руска МБР до 150 секунди след изстрелването й ! Така ,че каквито и ракети да се опитва да изстрелва северна Корея ,файде няма !
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не трябва да се чака повече трябва томахавки да летят към дебелия ким.
24
3
 
25
 
! Отговори
мноо си тап саше преди 7 години
До Анонимен 29Разбира се,че нямат шанс!Тук изобщо не става въпрос за шанс,а за възмездие!Ако САЩ нападнат, ще им стане тъжно!Корея ще изчезне,но САЩ вече няма да са същите!И те го знаят!