Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея от години открито заплашва САЩ с унищожение (някак си...) и сега когато САЩ най-после им обърнаха внимание веднага СК станаха жертви :)) абе я улеву
22
6
 
27
 
! Отговори
Пак се навряха в лта преди 6 години
ДОРИ САМО ЕДНА РАКЕТА ДА ПАДНЕ В ТОКИО ИЛИ СЕУЛ, ПОЗОРЪТ ЗА САЩ ЩЕ БЪДЕ ГРАНДИОЗЕН... ОТ ДРУГА СТРАНА АКО СЕ ОТКАЖАТ ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ ВСЕ ЕДНО СА СЕ УПЛАШИЛИ... САЩ НЯМАТ ПОЛЕЗЕН ХОД!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23 ПОДВИХА ОПАШКАЩе нападнат но ще им се стъжни....
20
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното в цялата работа е, че нашите коментиращи или поне част от тях си мислят, че СК наистина има реални шансове срещу САЩ + ЮК... да може би ЮК ще понесат удари от артилерията им но до там. Освен ако американската авиация не се погрижи за това предварително. Другари, елате в реалния живот. Не можеш да плашиш модерни армии с руско оръжие от преди 60 години...
19
12
 
13
 
! Отговори
поредният неуспешен преди 6 години
опит ! Тези смешници накрая ще направят така ,че някоя ракета да падне в Пхенян ! Хем нямат техника ,хем се опитват да изстрелват балистични ракети ! Техните ракети 50 км. не могат да прелетят ,а горките се надяват с тях да достигнат континентална Америка !
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Така е Русия и Китай нямат интерес да граничат с модерна държава като Южна Корея.
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп стига е ревал. Или да ги напада или да ги остави на спокойствие. То стана драма като "Дързост и Красота"...Гаранция, че ако ги барне, Китай и Русия отново ще подкрепят КНДР. Никой не иска да граничи там с протекторат на САЩ.
16
9
 
9
 
! Отговори
ПОДВИХА ОПАШКА преди 6 години
И КАКВО ЧАКАТ САЩ? ЗАЩО НЕ НАПАДАТ???
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е сега самолетоносача, да не някъде около Великденските острови?
14
16
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
И Кимчо иска да обедени двете Кореи, ама да управлява той и да съсипе икономически Южна Корея с дивашкия комунизъм.Южна Корея изглежда като фантастика в сравнение със севера.Капитализма прави чудеса. Справка -Китой.
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее великия братски северно корейски народ! Смърт на западния окупатор! Да живее СССР и ДНРК!
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е кафява воняща купчинка, както и всички предишни краварски вождове.
11
4
 
10
 
! Отговори
Джейнс Дефенс преди 6 години
епа нормално, следващото нещо ще е провокация на натовски разузнавателни самолети спрямо северна корея. за бавните, в момента вървят реалновременни тестове на руските и американските противоракетни системи.
10
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има хора които като системата на СК живеят само за да мразят запада :) ако САЩ ги няма, няма да имат идея какво да правят с живота си :)
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия толкова оръжие натрупаха, че след като Щатите ги избомбят, ще могат да живеят десетилетия само от износ на желязо!Ще стане като във вица за пияницата, който забогатял като си върнал бутилките.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА ! - По всичко личи, че севернокорейците страшно са се изплашили от заплахите на Запада .. :)Така е, започнаха прибързано да правят поф, след поф!
7
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жълтуркото една ракета не може да изстреля, а се сили да ликвидира САЩ. Там нямат ток, всичко е с купони, службата е 10 години, мизерийка. Евакуирал е Пхенян защото знае какво ще стане. Кой ще го напада по суша, само ракети и всичко ще приключи.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се месят във вътрешните работи на Русия по целия свят.
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е провокация на САЩ с цел да се накара Китай да се дистанцира от С. Корея.В полицейските комюникета от Пхенян се докладва, че на пазара е бил забелязан съмнителен мъж, много висок, облечен с фрак и с цилиндър с американското знаме. Мъжът е обикалял пазара в Пхенян, говорил е с акцент и е хвърлял около себе си пачки с долари.Много е вероятно той да е изстрелял ракетата. Може да е търсил на пазара именно компоненти за нея. Службите в Пхенян е трябвало веднага да арестуват съмнителния мъж!
4
10
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сащ питаха ли някои та изтреляха 58 ракети в сирия сев корея си има програмаи си я изпьлнява на никои не пречи