Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 113Да не забравяме удобно че от 89 - 2009 ни управлявана главно БСП версия на БКП. При която бългсрия беше в пълна изолация. Второ ако сега заплатите са 89лв 100% , ще постройм 2 централи. ?:) Ама сега всички карат нови коли и ходят в Гърция нали, не в белмекен.
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах ти вече -предприятията които имаме са части от производствените вериги на европейски компании.Ако не знаеш, поинтересувай се.Къде ни е печалбата?
106
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС един българин който работи на запад в кланица или оператор в сферата на чистотата живее 100 пъти по-добре отколкото в България или Русия. Правото да работим на запад в кланиците и оператори в чистотата на Запад ни го даде членството ни в ЕС. ЕС е най-прекрасното място за живот, членството на България в ЕС е най-прекрасното нещо което се е случвало някога на България.
105
4
 
4
 
! Отговори
Изглеждаше... преди 6 години
През 90-те изглеждаше, че Русия може да загуби части от своята територия заради сепаратистките движения в Чечения и Дагестан. През 2014, когато Русия увеличи тероторията си с Крим изглеждаше, че рязкото падане цената на нефта заедно със западните икономически санкции ще провокират такива икономически и социални вълнения, които неизбежно ще доведат до рухване на Русия и падане на президента Владимир Путин. Изглеждаше...
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2-ка заради рецесията
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете че ЕС и Америка са хищнически творения, които гледат как спечелят и изядат по-слабия, а в случая това сме ние.Жалко че сме толкова наивни да влизаме сами на вълка в устата
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 25 години след 44 година през 70те България сама построи първата си ядрена електроцентрала, една от най-големите в Европа.С ЕС 27 години след 89та България не е построила нищо освен стотина км. магистрали по заповед и с пари от Брюксел и които се строят 4 пъти по-скъпо от Норвегия и балетни зали по обезлюдените села, но Брюксел удобно си затваря очите, а населението от 9 милиона стана 5 милиона, като само 3,5 милиона са българи при това повечето над 60 години.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НСи - още 3 нули!
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни за крити други са открити . Още ли живееш в 90те :) сега има много повече предприятия от преди 20 години. Второ през комунизма няма частен бизнес. Няма как да е имало нещо. Просто е нямало нищо. Гладна армия и гладен народ .
99
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 6 години
Брутен вътрешен продукт на България за 2015 е - $ 48 900 000! та Фнимавайте с цифрите!
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС България я чакат зловещи кризи, мъките и мизерията през послените 27 години ще изглеждат като приказка в сравнение с това което идва насреща - много хора ще погинат. Следващата вълна на кризата ще помете институции, хора, фирми Проблемите ще ни връхлетяват България като снежни лавини. Вече всеки в България започва да го усеща.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2021 спират пенсиите в България. Няма хора да работят да внасят в пенсионния фонд, за един пенсионери трябват поне няколко работещи а пенсионерите в България са повече от работещите и броят им се увеличава. Сега пенсии се плащат със заемите, но 2021 сприта европарите, спират заемите. Който взимал пенсия дототогава взимал, след това забравете. В същото време 3 милиона българи черноработници на запад им се отчисляват пенсионни вноски за да издържата 1 милиона западни пенсионера.
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските предприятия са част от чужди компании.Нашите предприятия отдавна ги закрихме, защото сме много умни
95
2
 
6
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
Чудесна новина, братушки, винаги сте се справяли по-добре без Запада!
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаме износ, не говорете глупости.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографаска криза, не става за 10 години :)) това се учи и от децата. Тея пропаганди ги бутайте другаде другари шапкари.
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе *** отпадъци, като сме в ЕС защо сме най бедни в света бе? За 10 години членство, трябваше да има някакъв напредък, а тои загубихме и това което беше преди. И недейте се оправдава с комунизма. Той е във вашите тикви.
91
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години в ЕС - демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
90
2
 
4
 
! Отговори
не е много преди 6 години
Глава российского финансового ведомства Антон Силуанов в конце 2014 года заявил, что страна потеряет по причине введенных международных санкций 2 процента ВВП или 40 миллиардов долларов в натуральных показателях. Алексей Лихачев, заместитель экономического развития в январе 2016 года заявил, что убытки России от санкций и контрсанкций в 2015 году составили 25 миллиардов евро.
89
1
 
6
 
! Отговори
True преди 6 години
Danacite I zaplatite kato sa v Bg,kakvo te interesuva kakav e sobstvenika?Po tvoqta logika Tukey I China nqmat nikakva ikonomika.