Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен кво ме оправя че имало 5 гиганта по комунистическо време ? Аз нищо не вземам от там? По-Добре фирми от 10 човека , но всеки да печели , от колкото кремиковци дето само депутати печелят. Свърши ви времето пенсии свиквайте :) Плюс това едно време е нямало нищо....Ако е имало Куба и Венецуела и Армения щяха да цъфтят ...ами не цъфтят . Всичко е мит и пропаганда.
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 2 милиона българи страдат от нервни разстройства и депресии, но не смеят да се лекуват защото се тресат от страх, че ще останат без работа.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СкороЩе отмъсти на Китай като му даде Сибир под аренда за 99 години.
85
1
 
14
 
! Отговори
хорошо преди 7 години
Затова, за добруването на Русия и руския народ, санкциите трябва да продължават . . .
84
5
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 7 години
Ами ето ти малко инфо, което с простия си акъл изкопах:Вече няколко години България остава втора в света по износ на анодна (нерафинирана) мед. Този резултат изцяло се дължи на "Аурубис България". Заводът в Пирдоп, който е част от германската група Aurubis, отчете оборот от 4.2 млрд. лв. и износ за 3.9 млрд. лв. през 2015 г. >>>>Та тези 3,9 млрд. за наш износ ли се падат? Така ли се прави статистиката?
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкоти и да злобеят руските форумни *** факта си е факт. Руската *** е изоаднала я дълбока икономическа рецесия и в близките 10 години няма да има​ съществен растеж. А технологичното изоставане няна как да бъде преодоляно. Русия вече е страна от Третия свят и е суровинен придатък на цивилизованите страни.
82
2
 
3
 
! Отговори
True преди 7 години
Bg e s polojitelno targovsko saldo veche dori I s Turkey.Brutniq ni produkt e 5 pati po-golqm ot 1989 godina.Za sravnenie Ukraine e s dva pati p-malak ot predi 25 godini.V momenta samo turizma I orajejniq otrasal pravqt tolkova,kolkoto vsichki otrasli pri Todor.
81
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия чака икономически растеж от 2%..."...,а България очаква още 20 000 руски емигранти !
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В членката на ЕС (на втора скорост) и НАТО България средният размер на българската фирма е между 3 и 10 човека персонал. А България имаше индустриални гиганти от европейско ниво. И дори през турско робство българските занаятчийски работилници са имали повече персонал. В членката на ЕС (на втора скорост) и НАТО България няма фирми, има работилници а 1/3 от народът слугува на Запад и праща евра в България на близките да купуват западни стоки и храни.
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ембаргото, въведено от Москва в отговор на западните санкции през 2014 г., се отрази благоприятно на селското стопанство на страната, пише най-старият икономически всекидневник във Франция Les Echos. Само за няколко години, Русия, която наблегна на развитие на собствено производство, успя да увеличи добивите и да се нареди сред лидерите в експорта на редица зърнени култури.
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Произведено в България но от чужди търговски вериги.Демагогия
77
9
 
4
 
! Отговори
Скоро преди 7 години
Представете си какво ще е отмащението на Русия след свалянето на санкциите.
76
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При ЕС за 7 г. между 2008 г. и 2015 г. са фалирали над 4700 големи, средни и малки фирми - загуба на над 180 000 работни места. А данните за 2016 г. са още по-негативни. Българите ще си останат вечни наемници, тресящи се от страх, че ще останат без работа, че ще изгубят ипотекираното жилище, че ще останат без средства за съществуване, т.е. ще останат без хляб.
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В аптеката: - Искам да си купя антидепресанти! - Рецепта имате ли? - С българска лична карта не става ли?..
74
5
 
12
 
! Отговори
санкции преди 7 години
Горбачов каза на Тодор Живков: Домати мога да купя и отдругаде. Нефта се продава за долари. Затова Тодор Живков не харесваше перестройката. Сега Русия купува гумени домати за долари. Българските селяни отидоха да работят в Испания.Русия и сега не е започнала да купува Български домати. Накратко санкциите наложени от Горбачов продължават. Затова ние не губим нищо от контрасанкциите защото така и така руснаците купуват домати от Турция.Просто трябва да започнем да купуваме нефт и газ отдругаде.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 69Инфото е достъпно в нета, ако си умен сам ще го намериш.
72
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента България изнася в пъти повече селскостопански стоки ! Всяка педя земя е използваема. Почти всички големи фирми имат износ. Почти всички фирми в ИТ сектора работят по чужди проекти. Почти всички фирми в стройтелството работят и по чужди проекти. Общо взето няма ниша, която да няма износ. Освен комунистическата пропаганда само тя не се изНася. ..развалена е.
71
7
 
7
 
! Отговори
ООН преди 7 години
Зaгyбитe зa Pycия oт нaлoжeнитe й caнĸции ca двoйнo пo-ниcĸи oт зaгyбитe зa cтpaнитe, ĸoитo ca ги въвeли, oбяви cпeциaлният дoĸлaдчиĸ нa OOH пo въпpoca Идpиc Джaзaиpи. Mocĸвa e зaгyбилa 55 млpд. дoлapa, ĸoeтo e 1% oт бpyтния вътpeшeн пpoдyĸт нa cтpaнaтa докато вpeдaтa зa дpyгитe cтpaни, въвeли caнĸциитe, e нaд 100 млpд. дoлapa. В същото време санкциите позволиха на Русия се обезпечи свободния курс на рублата, да намали инфлацията, да направи корекции по отношение на диверсификацията.
70
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв износ бе, затворихме водещите си предприятия, какво производство имаме ние освен на черноработници и ***.Мозъците като теб ни докараха на това дередже
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.