Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия

Намерени са в град Зеелов при строеж на велоалея
8 май 2017 21:40, Анисия Иванова
117
Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия
Снимка: Reuters

Седемдесет и две години след края на Втората световна война строителна бригада намери в Източна Германия тленните останки на най-малко 21 войници от съветската Червена армия, предаде Асошиейтед прес.

Останките са намерени в град Зеелов, на 70 км източно от Берлин, по време на строеж на велоалея.
Йоахим Козловски от благотворителната организация "Фолксбунд", която се грижи за военни гробове, заяви за ДПА, че вероятно има още останки на същото място.

Експерти ще се опитат да идентифицират войниците. Според Козловски те вероятно са били убити в последните дни на Втората световна война, в последните сражения за Берлин между Съветския съюз и нацистка Германия, пише БТА.

В района на Зеелов са загинали общо около 33 000 съветски и полски войници и около 12 000 войници от Вермахта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е! и какво толкова е станало, открили тленни от войната, нещо чрезвичайно!? за тва ли ми веете тоя сръб и пичук! даже свещ не можете да им запалите, горките са били атеисти-комунисти, бог им е бил сталин в него са се клели!
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си висок интелект, къде са ти парите?
69
0
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Тези пък са скъсаха да правят инфраструктура навсякъде. Иначе съотношението на жертвите в тази битка е учудващо близко (1/3), което вероятно се дължи на участието на поляците.
68
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние за съжаление, ще сме принудени да празнуваме победата на съветския ботуш, който ни доведе до просешка тояга!"Днес като сме под американски ботуш сигурно много сме забогатели, а? Жалък промит мозък. Безкрайно нисък интелект.
67
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия се изправи срещу целият свят и щеше да победи, ако не бяха огромните ресурси на САЩ!Ушанките без помощта на САЩ днес щяха да са "Източната граница" на Германия, но както винаги -подли и неблагодарни плюха на тези, които ги спасиха от унищожение, окупираха и поробиха половин Европа. Германия от тотална разруха само за 30 год беше отново най-мощната икономика в Европа, а Русия е "държава със затихващи функции.
66
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.......Днес Германия ще празнува поражението си от Русия. Какво падение....Ако беше по-умен щеше да знаеш, че нормалните нации честват края на ВСВ на 8 май. Единствено руснаците за да подчертаят своята изключителност са избрали датата 9 май. Може би защото те са се били не във ВСВ а във Великата Отечествена война. Така са я нарекли за да прикрият факта, че ВСВ я разпалиха Сталин и Хитлер разделяйки си Полша!
65
4
 
14
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 78Е те тея американците трябва да са умирали от инфаркт нещо, щото едва ли са превземали Берлин, всички знаят кой го е правил.
64
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Германия ще празнува поражението си от Русия. Какво падение. А сега немците да погледнат около себе си ще видят само тъмнокожи. Ето до там се докараха райхстага.
63
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе добре, че САЩ са подкрепяли с храна, гориво, боеприпаси и оръжия Червената армия иначе СССР отдавна нямаше да го има...И щеше да е по-добре.Но е бил нужен за да се бие Хитлер на 2 фронта.Американците се бият умно и дават по-малко жертви, на руските генерали не им пука за войниците.Само за Берлин са убити 100 хиляди съветски войници, срещу 12 американски бойци !
62
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една песен, казва се "Старая солдатская", която 99% от русофилите дращещи тук не са я чували. Най-добрите и изпълнения са на Окуджава и ДДТ. Та в нея има един стих, който показва ясно и точно отношението на руските командири към войниците:Спите себе, братцы, вс придт опять, Новые родятся командиры, Новые солдаты будут получать Вечные казнные квартиры. На загиналите вечна им памет, а на путиновите *** пожелания да намалят злобата си!
61
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 75Е ти тая статия прочетели я изобщо, явно още намират това онова.Сега ще станат с 21 повече.
60
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSРуснаците използват жертвите дадени през ВСВ всъщност да обсебят победата. Факт е, обаче, че колкото повече 1945-а година се отдалечава, толкова повече нарастват и жертвите. Така например през 1947-а година те са 7 милиона според Сталин, Хрушчов през 1956-а година ги повишава на 20 милиона, при Брежнев стават 25 милиона, а при Горбачов милионите вече са 27. През февруари тази година историците на путин ги изкараха 41 979 000!!!
59
4
 
14
 
! Отговори
Сульо преди 6 години
До свободенТи свободен онанист ли си? Да не онанираш на американското знаме?
58
24
 
13
 
! Отговори
историк не на БКП преди 6 години
9 май е ден на победата на една азиатска тирания над свободна Европа.Последствията са гибелни за изтока и трагични за запада.Вижте какво стана в западна Европа след ВСВ.Хитлер искаше да защити европейската раса от азиатците.Получи неразбиране от всички на запад и изтока постигна пъкленото си дело .Но Хитлер е и беше прав и ще бъде прав.
57
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 70Извинете вие да не сте светило в военната наука та кака ги разбирате нещата.Знаете ли по скоро сте затлъстял онанист дето е гледал враг пред портите и с кофти качество, дръпнат от Замундата, м/у порно сетовете и сега претендирате за разбиране на материята.Хайде ако обичате придържайте си се към основната тема за вас, в розовите нюанси.
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSеми като е имал тотално некадърни офицери и са пращали да измират войниците със стрелба на картечници зад гърба - може и 270 милиона жертви да дадат - техен проблем.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSОфициално жертвите на СССР са малко под 42 МИЛИОНА ! От тях около 20 милиона са войници, останалите - цивилно население.
54
5
 
15
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 63Глупости говориш.СССР е дал жертви 27 000 000 души, а Англия, САЩ и Франция общо 1 500 000, знаеш ли кога да са се мобилизирали 27 000 000 американци да умират по полетата на Европа, НА КУКОВО ЛЯТО
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 63/ Защо бай *** все някой трябва да го освобождава и да чака наготово. Затова винаги ще си остане един *** и последната дупка на кавала. Ако не е била Русия и досега щеше да си клатиш още 500 години феса и да се навеждаш на задна скорост на турсикя султан.
52
7
 
21
 
! Отговори
ц преди 6 години
Сталин изби повече руснаци от Хитлер. Но руските комунисти казват,че това било в името на народа.